Mår psykiskt dålig.

JacketLover +1
Hej jag fick min diagnos i år. De säger att jag har funktionsnedsättning. Jag mår skitdålig över detta och får ångest över detta. Jag vet inte vad jag ska göra. Är bortrest och kan inte boka till en psykolog. Jag vet att det finns fler som har sånt. Men har alltid problem som påverkar min vardag. Kan någon bara ge mig råd. Tacksam för svar.

18 svar

Mliillo +1
Vad har du för funktionsnedsättning? Vet du vad, alla har vi problem, jag är också sjuk. Men jag omvandlar min sjukdom till något positivt. Något som ska få mig till att bli starkare. Gör sjukdomen till en fördel. Du kanske har många andra unika egenskaper som andra inte har, ta fram dem. Var stolt över den du är för inget här i världen är "normalt".
JacketLover +1
Till @Mliillo
Jag kunde tänka så tidigare men inte nu längre. Jag ser inget positiv nuförtiden.
Mliillo +1
Då får du se till att ändra din inställning. Ingen annan kan göra det åt dig och du skapar din egen lycka. Det är ditt eget ansvar att vara lycklig. Det krävs tålamod men har du rätt inställning så går allt. Hur tror du att jag känner mig? Jag är njursjuk och går omkring med en slang i magen, går på dialys fyra gånger om dagen. Men jag är glad ändå. Det var jag inte för några månader sedan men jag bestämde mig för att ändra min inställning.
Kan alla andra som har värre problem än dig så kan du också. Allt handlar om vilja och sin inställning.
Mliillo +1
Du visste att det var något fel, bara för du har fått det på papper så har inte mycket förändrats. Det är bra för nu kan du få stöd för det.
JacketLover +1
Till @Mliillo
Jag får problem i min vardag varje dag. Varje gångjag mår dålig så lägger jag skulden på min diagnos. Å jag kan inte göra något åt min diagnos.
Mliillo +1
Vad är din diagnos? Så kanske det blir lättare för mig att hjälpa dig. Du kan bara få tips utifrån andra men bara du själv kan ändra på din inställning. Säger du att du mår dåligt så KOMMER du att alltid må dåligt. Säger du:Ö Nej idag ska bli en bra dag! så kommer den att bli det. Så det är du som bestämmer hur du vill att ditt liv ska vara..
Hurrdurr +1
Vad fick du för diagnos? En funktionsnedsättning kan ju vara mycket..
Sockertroll +1
Vet hur det är. Fick diagnosen ptsd nyligen men mått dåligt sen tonåren.
Jag är nu sjukskriven för ett år framöver och sen får jag se. Mitt råd är att försöka göra något litet varje dag, ta en promenad, se på bra film, hitta någon hobby, träffa vänner.
Själv tror jag inte alla bara kan ändra inställning och må bättre, blir själv tokig på dessa som tror att man bara kan vara positiv så blir allt bättre.
Du kan skicka iväg ett pm om du vill :)
JacketLover +1
Till @Sockertroll
Vad är Pm för nåt?
Sockertroll +1
Privat meddelande
JacketLover +1
Till @Mliillo
Jag högfungerande Autism
Mliillo +1
Min bror har en form utav autism så vet precis vad du menar. Fråga gärna på om du undrar över något. Du kan ta min Skype: karolinamarija2
SandraLind +1
Väldigt oprofessionellt att ge dig en diagnos och sen inte ge dig ett nummer att ringa om du har frågor eller mår dåligt av det..
Autism är inget man blir frisk från, men om dina nära vet om det så kan det bli enklare för dig att umgås med dem. Se till att de kan undvika saker som gör dig stressad eller ger dig ångest.
Försök lista ut vad som är din 'sjukdom' och vad som är din personlighet, och skyll inte allt på diagnosen utan gör ditt bästa för att vara en lugn och fungerande människa ändå :)
Aceton +1
Personer som är autistiska har väldigt många positiva egenskaper! Har du något speciellt intresse? I så fall har du riktigt bra förutsättningar på att inte bara bli bra, utan BÄST inom det. Har du inget intresse så tycker jag du ska försöka hitta något du verkligen tycker om. Att vara riktigt, riktigt bra på något höjer självförtroendet och ger en mening till livet.

Det är viktigt att du skapar strukturer i din vardag - går upp samma tid, äter regelbundna måltider osv. Det kommer få dig att känna att du har kontroll och att det inte kommer några överraskningar. Se också till att försöka vistas i lugna rum och lokaler. Gå och handla mitt på dagen när det inte är så mycket folk i rörelse, tillexempel.

Du fixar det här!
Mliillo +1
Dessutom är de som har autism oftare intelligentare än andra på en eller flera saker. Min bror är grym i matematik. Se om du hittar något du är sådär ovanligt bra på =) Är helt säker på att du hittar något unikt.
Merida +1
Oj vilken "spännande" tid du har framför dig! Du har alltså fått en förklaring och kommit halvvägs?! Så skönt! Det är nu du ska börja dra nytta av din egenskap! Du får försöka se det som så att genier är ofta lite "konstiga" för all deras "normalhet" får läggas på att vara smart! Vad är din grej? ;)

Heja dig!!
FoxyCleo +1
Är det asperger/autism?
SandraLind +1
Tänk på att autism inte bara är som på film.. Det finns ju en risk att JacketLover är en av alla de flesta med autism som inte alls är ett mattegeni och bara har svårt att koncentrera sig. Då blir det nog extra jobbigt att läsa om att man ska tycka det är en fördel och spännande..

Bäst är nog att ta det lugnt och lära känna sig själv, oavsett om man är superbra på att måla och räkna eller knappt klarar av grundskolan. Om man hittar vad som utgör ens begränsningar så kan man jobba med det och få bättre koll på vad man kan göra för att må bättre :)

De flesta med autism är under normalbegåvning och det är bara om man når upp till normalbegåvning som det kallas
Högfungerande autism. Min kompis bror har det, han är bra på att rita, men han kan inte prata eller sköta sig.