När/var/hur flyttade du ihop med din partner?

Fnitterfia +1
Hur kom ni överens att flytta ihop och hur gjorde ni med möbler och kostnader? Jag är sugen att flytta ihop med min karl men det lär bli i framtiden då ekonomin inte finns där ännu.

Köpte ni en lägenhet tillsammans och hur gjorde ni då? Tänkte hur ni delade upp både ekonomi, möbler och planering. Var den dyr?

Och efter hur lång stund tillsammans kom ni fram till en lösning samt hur har det gått nu efteråt då ni reflekterar tillbaka på tiden, vad var enklast och vad var svårast? :)


Är bara roligt att se hur andra har gjort :D

5 svar

Merida +1
Min man hade ett helt hushåll och ett hus redan. Han var 32 när vi träffades. Så fattades bara annat. :P
AKAmini +1
Jag och mitt ex flyttade ihop ett par månader efter att vår son fötts. Med tanke på att vi båda precis gått klart första året på gymnasiet när han föddes så var det inte tal om någon köpt lägenhet eller möbler. Vi hade med oss det vi hade i våra rum i föräldrahemmen, plus vad våra föräldrar nu kunde tänka sig skänka oss. Helt gemensam ekonomi, annars hade vi aldrig fått det att gå runt.
58736 +1
Möbler har mest tagits med hemifrån (föräldrahemmet) hittills, och vissa saker stora saker har köpts ihop (typ soffa).

Har gemensam ekonomi vad gäller mat, hyra och andra hushållsräkningar. Intressen betalar vi själva men delar såklart om vi gör saker ihop.

Bara hyrt lägenhet än så länge.

Allt går fint :) längtar dock tills ekonomin finns till att kanske köpa en större lägenhet och byta ut gamla möbler osv. Men än så länge är det inga problem.

Kör på taktiken att den som har mest pengar i stunden kanske får betala några procent mer på räkningar eller mat, så att den andre också får ha lite pengar över. Har varit så åt båda hållen, så det är "rättvist" ;) Annars håller vi inte direkt räkning på kronan vad den ena betalat - det jämnar ut sig i längden.
Vampira +1
Min sambo flyttade in till mej när vi hade vart tillsammans i typ 1-2 månader. Några månader senare flyttade vi till en större lägenhet och vi tog alla möbler från föräldrahemmen förutom en å annan byrå..

Vi har delat upp det så han betalar hyran och jag betalar mat och grejer till hemmet + djuren.
Annars brukar vi dela på grejerna :p
Han betalar nog lite mer än mej eftersom jag e sjukskriven så jag har inte så mycket pengar.

Jag tycker allt har funkat jättebra, tycker inte att vi har haft några problem direkt :p
SandraLind +1
Vi bodde så mycket hos varann ändå, och vart bostadslösa lite om vartannat, så det bara blev så när vi fick ta på en stor lägenhet att vi flyttade ihop.

Vi har inte köpt någon lägenhet än eftersom det är så höga priser nu, tror det blir jag som köper och hyr ut till honom sen när jag hittar något fint. Så nu hyr vi en lägenhet som inte är så dyr för att vara central.

Det som jag tycker är jobbigt är att jag köper ALLT hemma. Alla möbler, gardiner, bord, inredning osv. Hade varit kul om vi kunde ha delat på det, eftersom det är saker vi behöver och som jag tycker är väldigt tråkigt/jobbigt att hålla på med. Så gör upp sånt på förhand :)