Utgångna vinglas

tomcollins +1
Försöker på denna sidan och kollar om nån vet var jag kan få tag på vinglas från Boda Nova.Dessa har jag, men det fanns en större modell också.
Boda Nova finns inte längre så de går inte att hitta i butik, och jag vill helst inte köpa dem begagnat. Så om någon vet om det finns någon sida som säljer utgånget sortiment blir jag glad.

Eller om någon vet liknande glas som matchar får ni gärna länka. Kravet är att det inte ska vara Ikea eller annat jättebudget (Boda Nova är inget wow-märke heller vilket jag är mycket väl medveten om). Pris spelar ingen större roll så länge de matchar de jag har.

11 svar

Merida +1
Jag hade nog köpt en ny uppsättning. Sen är det inte omöjligt att Boda Nova finns på någon outlet. Men det finns ju inga garantier på att just de glasen ska finnas.
tomcollins +1
Till @Merida
Har en iittala outlet inte långt från där jag bor och där finns de inte.
Har börjat kika på glas från Orrefors tror jag det är, så det blir nog en ny uppsättning trots allt. Tråkigt nog, jag gillar dessa :/
Ravn +1
Om de matchar spelar det väl ingen roll om de är från IKEA eller något annat ställe? Vad är det du vill prioritera?
tomcollins +1
Till @Ravn
åjo det spelar roll. Budget är ofta skevt och ojämnt, när de börjar kosta lite mer är det sällan ovalt eller olika tjocklek på glasets fot osv. Som sagt så är inte boda nova värsta dyra heller men det är enkla glas som är finare och jämnare än billigare.
Ravn +1
Till @tomcollins
Det beror på vad man väljer. Exempelvis så kan man gå till ikea och plocka på sig de jämnaste glasen. Då är det omöjligt att se att det är budget om man ställer ett par sådana och ett par som inte är budget bredvid varandra. Den processen har sparat mig många kronor genom åren och det är bland annat det som kostar när man väljer dyrare glas.
tomcollins +1
Till @Ravn
Spelar ingen roll. Du får köpa Ikeaglas, men jag skulle aldrig göra det.
Ravn +1
Till @tomcollins
Ointelligent att låsa fast sig vid principer istället för att hitta vägar att lösa sitt problem, men lycka till!
Tottin +1
Vi har dyrare glas hemma och några från ikea. Jag tycker att de från ikea ser dyrare ut och de har faktiskt hållt bättre än de dyrare. Inga från ikea har gått sönder med 3 av 6 dyra glas har gått i kras.
Mliillo +1
Finns ju annars kristallglas billiga från Lagerhaus, enkla och fina. Och klart det spelar roll vilka glas man väljer. Det både syns och känns.
121964 +1
Alltså ingen kan väl säga vad som spelar roll och inte spelar roll för en annan människa. Vi prioriterar olika och det som är viktigt för en annan kanske inte rör dig i ryggen och vice versa.

@tomcollins , tror också att du får köra på en ny uppsättning. Riedel ska ju vara några av de bästa vinglasen och vissa är liknande dina Boda Nova, cervera.se/Sokresultat/… . Annars kör jag själv på Iittala Essence serien, kan varmt rekommendera. :-)
tomcollins +1
Till @Prussilusk
Exakt!

Jo har börjat inse att jag nog får köpa en ny uppsättning. Det gör inte så mycket egentligen, gillar glas och porslin, men just de jag har vart jag så kär i för de är helt perfekta. Men det finns nog andra som är perfekta också :) tackar så mycket för länken! Det var mycket fina glas där, ska kika på dem i butik nästa gång jag är där :)