Är han nyfiken på mig (kär) eller bara orolig??

lankiz_91 +1
Jag började på en ny arbetsplast minst en månads sen och trivs så himla bra med kollegor. Men för 2 veckor sen började jag märka till en kollega som stirrar på mig ganska mycket och när jag stirrar tillbaks så kollar han på andra ställe. Sen när jag klantade fel på arbete och ropar på hjälp så kommer han och nämnde mitt fullständignamn, jag var så förvånad för att ingen vågar uttala mitt fullständignamn! Då när jag tittade på honom tror jag att han var nervöst och satsade mitt smeknamn istället :D lol Nä men, så fort när jag behöver hjälp så kommer han och säger ingenting och hjälper mig.

//Vi kallar han "niklas".
Men den här veckan var det lite speciellt ;)
I måndags frågade jag ganska högt för att visa socialt till han om varför han inte använder skyddshanskar. Tyvärr så hörde han inte. Så jag "slängde handduk" och fokuserade på jobbet istället. Men från tisdags till fredags kände jag att han började stirrade på mig typ då och då. Jag blir så rätt tokig. Vill ha svar liksom. Så jag kan fokusera på jobbet och studier.

Jag kände kanske jag som överdriver.. kanske jag som stirrar på honom istället? Men igår när jag hade operatörs-test så kom han fram till mig och kollega (för att han var nyfiken vad vi höll på med) så började jag reta honom och petade på hans magen, liksom "ööh sluta störa ;) " Visst! Han skrattade åt min skämt men han kollade inte på mig utan tittade på pärmen och sen till kollega.

Jag tänkte faktisk fråga "Mia" att adda mig på facebook men kände direkt Hur töntig är det att fråga? Eyy adda mig på facebook. Så Ovuxet. Hon kommer nog märka till att jag är ute efter någon. Jag gillar inte alls att det sprider rykte, speciellt inte på arbetsplatsen. Men va fan ska jag göra. Jag börjar bli trött på honom, liksom. Är han orolig* eller är det ett tecken på nyfiken? Tycker du att jag ska försöka prata med honom? Eller vänta och se en vecka till?

*orolig: att jag kanske ser stressad så att han kommer fram och hjälper mig.

4 svar

lankiz_91 +1
Jag fick höra från min vän om att jag skulle inte liksom stressa honom. Och inte heller fråga kollega om facebook. Utan jag ska liksom vänta tills han ger mig mer klartecken. Min vän tror att han är nervös - jag tror det samma. Får se framöver :)
ikinevod +1
Det kan vara lätt att misstolka signaler om de går att läsa på flera sätt.. Jag skulle vänta en vecka till, försöka att låtsas som ingenting men kanske vara lite uppmärksam. Gillar han dig får han ta lite initiativ. Alternativt kan du ju prata lite extra med honom och se hur hans respons är. Jag skulle ta det rätt försiktigt och hålla det på nivå även om ni pratar extra mycket. Det är ju ändå en jobbplats och det finns en risk att det blir obekvämt för er om någon av er läser situationen fel.

Jag har blivit raggad på och flörtad med på jobb och skola när jag inte varit intresserad och det var bara jobbigt, försökte bara vara artig då. Jag vill liksom inte att folk ska tänka på mig i romantiskt/sexuellt syfte när jag jobbar, jag blir för medveten om mig själv och cituationen känns proffsig. Man vill ju bara kunna snacka normalt med folk utan att tänka att det kan leda till något.
Merida +1
Bara adda honom. Sluta fråga innan. ;) Dagen efter kan du säga "va fan! Jag hittade dig på fb!"
lankiz_91 +1
Hej nu har det gått minst men månad sen.
Tyvärr fick jag höra att han har 2 barn så pheww där gick bort min känslan, vilket det är skönt. Jag slutade stirra på honom och fokuserade grym på min karriär. Och det gick svin bra! Jag tror att han märkte att jag ignonerar honom ibland. Så..
Men tack för grymma svar! Hoppas ni alla mår bra! kram