Jag blir av med grejer.

JacketLover +1
Hej jag har problem med att jag blir av med grejer. Jag tappar mest bort dem ute och hittar dem inte igen. Ibland blir jag av med dem hemma och hittar dem väldigt sällan. Jag blir av med grejer minst två gånger i månaden. ibland är det små saker. Men oftast så är dem skitdyra. Jag har haft det här problemet i åratal och har blivit varnad. Om jag inte gör något åt saken så kommer min framtid bli skitdyr. Jag orkar inte med detta längre och fastän jag gör mitt bästa så blirjag av med iallafall och mår dåligt eftert. Vad borde jag göra hjälp

10 svar

feelnopain +1
beror ju lite på vad det är för saker, men lägg inte ifrån dig saker och när du väl gör det tänk för dig själv att nu läggar jag detta här. om du är ute så tänk på vilka saker du hade med dig innan du går vidare, så att du ser till att jämt få med dig det du hade.
JacketLover +1
det är skitsvårt. ibland när jag är jätte trött eller är jättekocentrerad av en grej så blir jag av med en grej och vet inte alls vad jag har lagt den. Vet ni var man kan söka hjälp. jag har blivit av med så mycket så att det kostar en förmögenhet. asså tusentals spänn
58736 +1
Det finns väl inget annat sätt än att försöka påminna sig själv hela tiden att inte lägga ifrån sig saker överallt. Är det en mobil som ofta tappas bort kanske man kan fästa en kedja i ett mobilskal och sätta fast den i väskan så att man alltid måste lägga ner den - att den följer med om man reser sig och går.

Det låter ju konstigt men man får ta till alla små lösningar som går. Skriv en lista på allt du tar med dig om du åker bort, kolla listan ofta och kolla om allt ligger kvar. Påminn dig själv och be vänner att påminna dig om att kolla dig omkring innan du lämnar en plats, så att inget ligger kvar.
Sen kanske inte ha så dyra saker om man vet att man tappar bort dem ofta
Mliillo +1
Har du inte gjort en liknande tråd där du fick massor av tips?
Skriva listor gör jag alltid! På nästan allt, vad jag ska handla, vad jag behöver ha med mig, vad jag ska äta, vad jag behöver osv..
Ha en korg eller bricka i ditt rum där du lägger det du har med dig, när du kommer hem lägger du det du har i handen där. Använder du väska? Ha alltid dina grejer där.
JacketLover +1
Till @Mliillo
Ja jag lägger alla grejerna på en väska. Jag får typ blackout när jag blir av med en grej.
JacketLover +1
Till @Beavy
Mitt problem gäller i vardagen. Men min fråga är. Vart kan man få hjälpa av det här?
Mliillo +1
Finns nog ingen hjälp så vad jag vet. Du kan dock träna upp minnet genom att öva på att göra saker så som det är enklast för dig. Ta åt dig av tipsen helt enkelt och gör det som känns bäst för dig.
58736 +1
Till @JacketLover
Träna upp minnet får man nog göra på egen hand. Har du provat att googla olika metoder? Finns svar på det mesta på nätet och jag tror inte att en läkare kan göra så mycket annat heller. Vissa är väldigt glömska bara.
58736 +1
Här fanns bra tips:

huvudsidan.se/minne/minnestraning
Tror ditt problem ligger i just arbetsminnet, då du tappar bort saker du just hade i handen (?)
Tottin +1
Ta inte med dig dyra saker hemifrån och ha en liten handväska där du alltid lägger nycklar, mobil, plånbok, hörlurar osv. Titta alltid omkring dig innan du lämnar en plats.