Acne på rumpan

123383 +1
Från att ha haft fantastisk hud på rumpan har jag de senaste månaderna fått acne på ena skinkan de är runt 8 stora finneliknande saker som gör ont och svider. De liksom börjar små växer o blir någon cm stora sedan går bort och lämnar kvar lilaröda ärr men man kan fortfarande se själva finnen som orsakade det om ni förstår. Detta har tagit mig från 100 till 0 och behöver all tips och hjälp på hur jag kan få detta att gå bort är trött på att gråta snälla hjälp

7 svar

Mliillo +1
Har tyvärr inga tips men själv har jag fått pilaris keratosis där och ökad behåring så förstår din känsla. Vissa dagar vill jag också gråta för har alltid haft en slät fin rumpa. Nu ser den ut som en hårig salami haha
Nasty men ja vad ska man göra. Det enda du kan göra är att försöka att inte pilla, utan peela huden en gång i veckan, och använd milda krämer. Kanske kan du prova smörja med bikarbonad/citron, det ska hjälpa mot acne.
123383 +1
Tack för svar ska testas! Någon mer som lider av detta eller liknande skriv gärna ett par rader :)
mamacitaa +1
Till @Nasha12
Fick en del finnar jag med på ena skinkan för ett par år sedan men minns inte hur jag fick bort det, tror jag väntade ut det helt enkelt så har tyvärr inga bra tips..
AKAmini +1
Låter mer som bölder än finnar? Det finns en inflammatorisk hudsjukdom som heter Hidradenitis suppurativa som liknar svår akne som oftast är lokaliserad till ljumskar, rumpa, underlivet överlag, samt armhålor.

Nu säger jag ju inte att du kanske har det, men jag tror att jag har det själv, dock i mild form, och jag känner igen det du beskriver. Fick ofta finnar på skinkorna, ibland kunde nån av dem bli stora som bölder, oerhört genant! Jag fick även inflammerade svettkörtlar i ljumskarna och även i närheten av blygdläpparna under mens och en som alltid uppkom på exakt samma ställe i samma armhåla (de gjorde oerhört ont).

Finnarna på rumpan har jag faktiskt lyckats bli av med, genom att skrubba skinkorna morgon och kväll med duschsvamp och tvål :) Knölarna i ljumskarna uppkommer mycket mer sällan också (skrubbar även där), knöljäveln i armhålan inflammeras däremot fortfarande mer eller mindre regelbundet :/

Är det bara finnar - oavsett hur stora eller små - du har på rumpan, testa att skrubba skinkorna morgon och kväll med duschsvamp med tvål på och ge det ett par veckor? Det har verkligen hjälpt mig jättemycket, har inga finnar eller blemmor på skinkorna alls längre, och dina besvär låter ju betydligt mildare så det borde funka bra på dig :)
AKAmini +1
Förresten, om du brukar smörja in dig med nån slags kroppslotion eller dylikt, så undvik att smörja in skinkorna! Det kan göra aknen värre, märkte jag själv.
123383 +1
Har fått fler och även ca 3 på den andra skinkan. Ska jag gå till hudläkare tror ni dom kan hjälpa mig med det eller kommer dom bara skriva ut massa skit som ej funkar
Halsdukar +1
Jag kommer ihåg att något sånt här hände mig när jag var mindre så kommer tyvärr inte ihåg vad det var. Men fick det kollat hos läkaren sedan fick jag en kräm jag skulle ha på. Mer än så kommer jag inte ihåg men det försvann i alla fall efter det :)