Allergisk mot hårfärg! andra gången

118074 +1
Hej! Jag är allergisk mot hårfärg, jag färgade håret för över ett år sedan och fick en stor infektion i huvudet, det kliade som tusan hela tiden och det varade och blev sår. Det blir så varje gång jag färgar. Vet ni några bra hårfärger man kan använda för det? Skulle vara så tacksam över svar! Har blivit som ett beroende att färga håret och kan verkligen inte sluta med det... Så skulle verkligen bli jätteglad om någon kunde hjälpa mig med olika produkter (ekologiska) Tack för svar! :)

49 svar

viisi +1
Blir det så av både blekning, färgning och toning?
Merida +1
Varför göra sådant som man är allergisk mot?! Hur skulle du se på saken om det vore jordnötter istället? Skulle du "inte kunna sluta" äta jordnötter heller då eller?!

Man vill alltid ha det man inte kan få!
Jien +1
Om det är du på profilbilden så kanske du bör sluta bleka håret då det förmodligen är det värsta om man är allergisk. Det finns toningar med naturliga ingredienser. Googla på det och testa en sådan. Sluta upp med annan hårfärg och blekning du inte tål. Det kan gå riktigt illa!
Jien +1
Ser att du fått allergisk reaktion av att färgat ögonbrynen också. Råder dig verkligen att avstå från all sorts färgning!
118074 +1
Bilden är jätte gammal, har färgat håret sen jag var 12 ungefär.. och är 17 nu, snart 18, har färgat svart, blond flera gånger, men nu har jag rött, jag har köpt henna färg idag som jag ska prova!
118074 +1
Reagerade inte på henna färgen! Men därimot är de typ rött orange/guldrött.. Vet inte riktigt, men det är ju helt beroende på hur man blandar det, bättre nästa gång!
Merida +1
Jag förstår inte ens hur du vågar prova.... Förvänta dig inte att dina reaktioner ska vara så milda i fortsättningen.
118074 +1
Esh, testat med henna nu och de blev bra, är inge rädd om mitt hår, det är ändå slitet och fult, skulle behöva växa ut igen :P
Merida +1
Du bryr dig inte om ditt hår? Men resten av din kropp då? Tänk om du blir FLINT av allt färgande?! Om dina allergiska reaktioner förstör hårsäckarna så inget växer ut igen?!
118074 +1
Då blir de peruk :P
Merida +1
Resten av ditt liv?! Du har levt 1/4 av ditt liv. En fjärdedel. Åhhhh.... Barn....
Jien +1
Det är inte ditt hår du ska oroa dig över utan snarare det faktum att när man utvecklat en sån här allergi så har man den om man har otur för resten av livet. Det ämnet du får allergisk reaktion mot finns även i kläder och andra textiler och kan leda till att du kanske inte kommer kunna ha vissa kläder eller vissa påslakan osv. Det finns även i många schampon. Tycker du på allvar att det är värt det?
118074 +1
Jaja, tjat! Färgat håret nu igen så nu är jag nöjd för ett tag!
Merida +1
Tills du inte kan ha på dig kläder! För helvete!
Jien +1
Haha tjat? Nej, snarare upplysning om vad som faktiskt kan hända. Sedan får du givetvis ta egen ställning och avgöra hur du vill göra i ditt liv. Kan enbart berätta för dig vilka konsekvenser det kan ge. Hoppas henna fungerar bättre för dig då så du slipper kronisk allergi.
118074 +1
Ja men det är ju därför jag använder det, men kan ju använda vanlig hårfärg bara jag inte nuddar hårbotten, men jag tar ju henna där.
Merida +1
Henna är också ett färgämne.
118074 +1
Henna är ekologiska örter. Det är inget farligt alls i de, vanliga örter från naturen.
Merida +1
Ahaa! Var det DÄRFÖR min kusins huvud svullnade upp som en ballong... Var det DÄRFÖR han fick permanenta hudskador! Jaja! Men dååååå vet jag!
118074 +1
Ja men då är din kusin allergisk mot örterna. Men jag är inte det, så jag kan ha henna.