Aloe vera förtunnar huden?

CamoRose +1
På sista tiden har huden på mina kinder varit extremt känsliga och ömma, och huden på områdena känns extremt tunn och skör. Eftersom jag har akne på dem områdena, så har jag behandlat den med aloe vera gelé två gånger om dagen, och jag undrar om det faktiskt hjälper min akne, eller om om den bara blir värre för att aloe veran förtunnar hy?

12 svar

robino +1
Vet inte om aloevera är uttunnande, låter lite konstigt. För mig är det en bra grej att huden förtunnas då jag har rätt tjock hy. Men det kanske inte du har.
Alienne +1
Jag har tidigare diskuterat just Aloe Vera med en ekologisk hudterapeut som avrådde mig att använda aloe vera dagligen eftersom det just kan ha en hudförtunnande effekt.
En tunnare hud blir känsligare och skörare på alla sätt, inte bra ju!
robino +1
Syror har ju också en uttunnande effekt, det funkar väldigt bra på vissa då ny hud kommer upp hela tiden.
Alienne +1
Det råder rätt dubbla meningar om syror, visst kan det funka för vissa och det tunnar ju absolut ut huden och gör huden väldigt känslig och skör och solkänslig (solskydd ska ju alltid användas just därför)
Men det är ju något man måste vara försiktig med och inte använda ofta.
Sen är det ju så att de flesta (vet inte om det är alla) Ekologiska hudterapeuter som bara jobbar med naturkosmetik brukar anse att det inte är bra för huden och kan skada mer än vad det hjälper.
Det sägs också att det tar ungefär en månad innan hudens celler byts ut och att man därför inte ska använda peeling i ansiktet mer än en gång i månaden för att inte irritera och skada huden.

Förr använda jag peeling en till två gånger i veckan och ja, min hud var superirriterad, fick lättare finnar, huden hettade och sved och var röd.
Nu mera använder jag aldrig peeling och min hud är både lugnare, jämnare finare hudton och får sällan finnar eller orenheter så vida jag inte äter saker som jag inte mår bra av (socker och mjölkprodukter främst, men helst utan gluten också)

Jag är personligen säker på att man ska vara snäll och varsam mot sin hud och behandla den med så milda och naturliga produkter som möjligt för att den ska må som bra som möjligt både nu och på sikt (en irriterad hud åldras snabbare)
Less is more på många sätt.
Med risk för att låta som värsta gamla tanten kanske?!? ;)

Men man lär sig med åren, är ju trots allt 36 i år....så mycket grejer och olika sätt jag har behandlat min hud på sen tonåren och åtminstone tills jag var 25 som jag kan se tillbaka på och verkligen ångra och önska att jag fattat/vetat bättre och lyssnat på min hud i stället för att gå alldeles för mycket av allt som skrivs och sägs för att i första hand sälja produkter och tjäna en massa pengar.
dragonfruit +1
Håller med Alienne om det hon skrivit. Naturprodukter är det absolut bästa för både hud och hår. + att det är mycket billigare i längden då produkterna är mycket dryga.

Själv använder jag kokosolja som lotion i ansiktet och det fungerar utmärkt, är inte torr som förut (blandhy) och huden känns mer balanserad, fräsch och framförallt frisk.

Trots att jag inte har en problemhy har jag märkt stora skillnader från vanliga lotions/krämer till naturliga oljor. De fina linjerna är även snäppet bättre då kokosoljan boostar cellförnyelsen och kan även vara bra mot finnar då den är antiinflammatorisk.

Dock måste man tänka på i början att det tar en tid innan huden anpassar sig. Det är trots allt en hel del dåliga ämnen i vanliga lotions/krämer etcetera som bryter ner huden och gör den beroende av dess ingredienser.

Syror har jag läst fungerar för vissa men absolut inte för alla så var försiktig och utgå från din egen hy för att se om det blir bättre/sämre.
robino +1
Det där är bullshit. Det finns forskningar på att syror är bra och föryngrar huden. Sen jag började med syror är min acne borta och min hy mycket finare.

Förstår inte varför vissa ska gå in så hårt för att "ekologiskt är det BÄSTA!", nej, det är inte det bästa. Möjligtvis för dig. INTE för mig.
dragonfruit +1
Hehe robino ta det lugnt, det är fredag! =)

Jag sa inte att det fungerar för alla likväl fungerar inte syror på alla hudtyper så det gäller ju att prova sig fram och se vad som fungerar för dig själv.

I min värld har det aldrig skadat med tips om vad som kan fungera. Gäller ju att prova sig fram för att hitta det som passar en själv.

Alla ekologiska produkter är absolut inte bra, finns produkter med mycket "skit" i (enligt mina krav) trots ekologgan.. Själv tycker jag om att använda så naturliga samt produkter med så korta innehållsförteckningar som det går för det fungerar för mig. Jag personligen vill inte ha massa onödiga tillsatser i min kropp.
Kokosolja är guld värd och jag tycker alla borde prova den, otroligt billigt också i längden. Har så många bra egenskaper och användningsförmågor vare sig man "gillar" naturliga produkter eller ej.

Trevlig helg!
robino +1
Haha förlåt, har bara hört det från medlemmar här x antal gånger. Jag har provat eko-hudvård, funkade inte på mig. Testat mandel olja, arganolja mm, min hy verkar inte tåla oljor. Tyvärr, hade gärna använt eko annars då det är så mycket billigare.

Trevlig helg =)
Alienne +1
Robino jag delade bara med mig av MIN personliga åsikt, mina erfareheter och det JAG (många andra också i och för sig) har kommit fram till.

Och som jag sa "Det råder rätt delade meningar om syror" Jag sa inte att man definitivt aldrig ska använda sig av det, det får man göra som man vill med, precis som med olika dieter som att äta enligt LCHF, vara vegetarian o.s.v.
Det finns forskning som säger att Vegetarianer är friskare än andra, men ja, det finns så mycket forskning och forskning på samma sak som ändå inte ger samma forskningsresultat.
Ofta är det ju tyvärr så att det är de som framställer produkter, mediciner o.s.v. gör sin egen forskning och därför heller inte går fullständigt att lita på, negativa resultat är inte ovanligt att man mörkar tyvärr.

Angående naturliga och ekologiska produkter så finns det precis som dragonfruit säger också mycket naturliga produkter med skit i även om den är märkt med en ekologga, det gäller tyvärr att vara insatt i ingredienser för att ha koll på det.
Jag använder inte vad för naturliga produkter som helst heller, helst så korta innehållsförteckningar som helst och hade det funkat för mig hade jag enbart använt mig av olja, men det funkar tyvärr inte för mig.

Gör som du vill, skönt att din hud är finare, hoppas att den kommer fortsätta att vara det och om inte var öppen för nya möjligheter!
Alienne +1
Jo, det är väl så att man så klart vill dela med sig av det som funkar bra för en själv och andra runt omkring en.

Bra att du har testat oljor och kommit fram till att det inte passar dig precis som för mig.
Men precis som med ickenaturlig hudvård finns det ju mycket annat än bara oljor inom den naturliga hudvården också.

Trevliog helg och lycka till med hudvården!
robino +1
Härligt att det funkar för dig också Alienne.

Jag vet, har testat aloevera, honung och liknande också men blir tyvärr sämre.
CamoRose +1
Tack så mycket för era svar allihopa!

Idag mår min hud mycket bättre, efter att jag slutade använda min skräpiga ansiktstvätt fylld med onödiga kemikalier som antagligen bara gjorde mina problem värre. Nu tvättar jag istället mig med manuka honung, och jag behöver knappt använda några krämer längre, eftersom honungen inte berövar min hy på dess naturliga oljor! :)

Jag använder fortfarande aloe vera, men bara på kvällen och bara på de områdena där det behövs. Jag har även slutat använda aloe vera på tub, och istället börjat skörda min egna aloe vera planta istället. Gelén du tar direkt från plantan är en miljon gånger mer effektiv än den du köper i affären på tub, och den är dessutom fri från konserveringsmedel och färgämnen ;)

Om det faktiskt var aloe veran som förtunnade min hud har jag ingen aning om, men idag mår den mycket bättre i alla fall, trots att jag fortfarande använder den varje dag. Det kanske var en kombination av stress + dålig kost + dålig hudvårdsrutin som ställde till det för mig :P