Billigt alternativ till Dermalogica? KILLE

arturovidal +1
Hej hörni! Är 18 år (finne perioden) men har alltid fått finnar på pannan och sällan vid kinderna. Har ingen AKNE, kanske lite efter finnarna på pannan. Köpte Dermalogca kit för torr hud för 3 veckor sen och det är snart slut och alldeles för dyrt för min del.

Undrar om någon vet något alternativ till Dermalogica som man kan köpa på APOTEKET eller något?

Torr hy. Iallafall näsa och kinderna(ovanför läpparna höger o vänster)

Bulldog har jag använt i ett år = ej bra för mig. ACO moustirizer från apoteket i ungefär en månad = ej bra och för kladdig!

Tacksam för all hjälp och ursäkta stavfel, skriver på mobilen:)

6 svar

Lasse35 +1
Hej,
Tvätta med vanlig vit fast tvål på kvällen och gör inget på morgonen är jag ändå övertygad om funkar bäst. Hudvårdsprodukter är mest för mysfaktor.
kiko +1
Jag tycker min hy blir bättre så fort jag inte gör något med det. Använder naturliga masker/peeling. Rengöring/ansiktsvatten och hudkräm från Ren som jag bara använder på kvällen innan läggdags.
Halsdukar +1
Alltså acne kan se ut på olika sätt, man behöver liksom inte se ut som de värsta exemplena man brukar se. Jag hade massa finnar i pannan, alltså inga stora bölder eller något utan bara massa massa finnar. Jag gick till läkaren, fick utskrivet epiduo som funkade sjukt bra, min panna är alltid helt slät nu och inte ett spår av finnar. Man blir sjuukt torr i början av den men det går över sen.

Jag har också torr hud, det enda jag gör nu är att tvätta min hud med en konjac svamp, ibland en mild rengöring (absolut inget starkt! Det sköter krämen). Sen var annan dag smörjer jag med krämen. Sen lumenes cocktail för dry skin (ett serum, sjuukt bra). Sen lunenes night cream för känslig hud. Om du nu ändå inte vill gå till läkaren så rekommenderar jag lumenes hudvård. Jag har känslig hud men är typ det enda den klarar av.
Lyllipop +1
Tandkräm. Spelar inten roll vilken sort. Kan lika gärna vara en billig sort.
Ha på en liten klick tandkräm på finnen innan du går och lägger dig, och på morgonen kommer den vara mindre.

Om du vill ha en ansiktsskrubb: blanda vanligt socker med en flytande tvål.
Skölj aniktet i varmt vatten, skrubba, skölj av med kallt.

Du kan också använda mint-tandkräm som ansiktsmask (du måste nog spä ut den med lite vatten eller lättmjölk). Du kommer känna dig piggare, och ditt ansikte kommer lukta mint. ;)
mamacitaa +1
Till @Lyllipop
Tycker inte man ska rekommendera tandkräm som inte ens hör hemma i ansiktet. I mångas fall blir det bara värre, torrt och irriterat. Bättre att använda produkter som är anpassade för ansikte eller mer milda, ekologiska grejer.
Akosina +1
Jag använde också Dermalogica förr men köpte den mot känslig hy, men slutade också på grund av den var för dyr. Använder nu Body Shops E-serie som är det närmsta Dermalogica jag har testat, så skulle absolut rekommendera den!

Men skulle också rekommendera dig att gå till en hyläkare (om du har allvarlig akne), jag hade det förr men efter käkat medicin är allt borta. :)