Få bort påsar/färg under ögonen

Hubbellux +1
Hejsan,

Jag har ett ständigt uppkommande problem, får lätt påsar under ögonen och blir väldigt mörk. Detta leder till att det också ibland kan se ut som om jag har stora hålor under ögonen.

Jag vet att det även kan handla om sömn, men förutom just den faktorn. Vilket sätt är det bästa att motverka detta på lång samt på kort sikt?

19 svar

58736 +1
Jag har aldrig hört om något som fungerar utöver sömn och att må bra i övrigt - både fysiskt och psykiskt. Ut i solen osv.

Annars är det väl bara att sminka bort. Jag har också mörka partier under ögonen. Ska köpa Mac pro longwear concealer - hört mycket bra om den för att just ha under ögonen.
Cheiy +1
Till @Hubbellux
Asså, det är liksom en myt att man kan få bort påsarna. Det är helt enkelt genetiskt att man har dem, men äh testa någon ögoncreme och se om det hjälper?
Merida +1
Du dricker för lite...!
AKAmini +1
Det är ju genetiskt oftast, om du vet att du sover tillräckligt osv så är det ärftlighet det handlar om. Man kan se skillnad på mörka ringar pga för lite sömn/att man inte mår så bra och pga ärftlighet. Vid genetiska ringar är huden där mörkare pga pigmentering, och har alltså oftast en brun-grå nyans, medan vid mer fysiska orsaker är de mer åt blå/lila-gråhållet.

Jag lider av samma sak, men jag är allmänt mörk runt ögonen, även på ögonlocken alltså, och har på senare tid börjat bli lite påsig under ögonen. Nu samlar jag visserligen på mig en del vätska av någon anledning, så mina nyförvärvade påsar kan bero på det, men det här med pandaögon och påsar under dem har jag i släkten på pappas sida. Och det är pga att vi har mörkt pigment vilket skiner igenom mer och mer ju tunnare huden runt ögonen blir med åldern.
robino +1
Om det är genetiskt kan du täcka det med en concealer eller använda fillers för att få bort det.
matildakl +1
Stressa ner. Är du mörk precis inne mot näsan är det ofta binjurana dvs att du har stressat under en längre tid
Mliillo +1
Tror inte det finns något sätt att få "bort" det mer än ingrepp. Man kanske dock kan förbättra något genom bättre sömn, träning och mycket vatten! Annars kan du prova på skönhetsgrejer som typ iskall gurka ett par ggr i veckan. Jag har också både påsar och mörka ringar, de syns och jag ser äldre ut än vad jag är pga dem tycker jag. Men finns inte mycket att göra åt.
Men kör man på ovan så mildrar det lite och man ser iaf piggare ut =) Jag tycker jag ser mycket piggare ut sen jag började träna =)
Hubbellux +1
Till @Mliillo
Får börja träna lite mer regelbundet då ;)

Till @matildakl
Jo det brukar sätta sig där, har stressat en del det senaste året..

Till @AKAmini
Jo jag har liknande gener på pappas sida, men jag ligger mer åt det blå-lila hållet.

Till @Merida
Jag ska börja dricka mer vatten, är duktig med det på jobbet men slarvar när jag är hemma.

Till @Beavy och @Robino
Går det att använda den enbart under ögonen eller kommer det se konstigt ut?

Mliillo +1
Det här med concealer, jag kan inte ha det direkt under ögat på det mörka partiet, men brukar lägga det strax ovanför påsarna och sminka neråt så att det blir en jämn yta där. Lite av påsarna försvinner och man ser piggare ut =)
Hubbellux +1
Till @Mliillo
Hmm, ja det tar i alla fall bort en del av problemet?

Hur gör ni andra under ögonen? Sminkar ni er där?
58736 +1
Till @Hubbellux
Jag sminkar mig ju nästan dagligen så jag har alltid concealer under ögonen. Fungerar för mig :)

Varierad och bra kost är också viktigt! Kanske ska kolla upp om du har brist på någon vitamin eller mineral? Annars köpa multivitamin och ta, och såklart äta mycket frukt och grönsaker!
Hubbellux +1
Till @Beavy
Jag får helt enkelt börja öva på att sminka mig då. Får väl börja med att låna några av sambons borstar samt concealer och börja testa när ingen ser mig ;)

Är det någon speciell sorts borste man ska använda? Och hur gör man för att det ska se naturligt ut om man inte vill sminka hela ansiktet?
Mliillo +1
Jag använder cc cream från lumene lite här och var och då under ögonen. Tycker man får ett naturligt resultat av det =) Jag använder fingrarna för att dutta på sen duttar jag ut det med en svamp =) Lägger lite puder över för att det ska hålla =)
58736 +1
Till @Hubbellux
Det går att använda bara lite lite concealer och dutta dit med fingrarna, inget avancerat :)
robino +1
Till @Hubbellux
Du måste hitta en färg son passar dig, det är det viktigaste. Om den är för ljus kommer du se stirrig ut och är den för mörk så... Blir du fortfarande mörk under ögonen, hellre någon nyans ljusare än mörkare dock.

baressoshop.se/products/…

Den här har jag hört ska vara jättebra utav massor... Billig, SPF 18 och har en inbyggd svamp i förpackningen så du kan skippa borste och bara dra ut det med fingrarna. Du måste ha ett transparent puder över concealern med, annars kommer den att lägga sig i dina linjer! Lycka till!

Fillers kan man föressten bara ha under ögonen om man vill, behandlingen heter Tear Trough! Finns massor av bilder på google.
Kevlar +1
Har samma problem och vet att det är genetiskt, använder smink vilket hjälper såklart. Men har någon testat fillers? Hur funkar det? Hade velat kunna gå mer osminkad i skolan och så
30099 +1
Måste tipsa om en concealer, Nars radiant creamy concealer!
AKAmini +1
Till @Hubbellux
Japp, jag täcker det med en hudfärgad ögonlocksprimer. Funkar jättebra!
JacketLover +1
Till @Cheiy

Påsar under ögonen kan ha olika orsaker det behöver inte vara genetiskt. Jag till exempel har alltid haft stora påsar under ögonen oavsett om jag sover eller äter bra och det är genetiskt så kan jag inte göra något åt det. Det finns många orsaker.

Du kan ha brist på något, du sover eller äter dålig, du sitter för länge framför datorn, du har inte på dig glasögon, du dricker mycket kaffe, du är stressad, du tar i för mycket arbete så du inte har tid att göra något kul, psykiskt ohälsa som depression är ett annat betydelse för stress. Om du har några av dessa problem lös dem hälsa kan även påverka utseendet om det är genetiskt så kan du dölja dem.