Fästingbett? Vad är detta :S

Mliillo +1
Jag har nu under två veckor fått vad jag trott var hudutslag, sen började jag misstänka något bett.
"Utslagen har varit som en prick (ser ut som ett bett) lite rött/svullet och runtom är det som en ring av röd svullnad. En på magen på tre-fyra st på ryggen.
Det närmsta jag har kommit är att det kan vara fästingbett, men på alla dessa ställen? :S

Och jag fästingar vistas i öppna miljöer ute och i lägenhet? För har varken varit på land eller i någon skog.
Håller på att ringa till sjukvården, men vill bara höra lite om ni har erfarenhet kring detta.
Har tagit bild men vet inte hur man lägger upp så länkar till det närmsta jag kan komma mina utslag:
google.se/…

Även om det liknar fästingbett, kan det vara annat? Någon som haft liknande?

11 svar

58736 +1
Om du legat ute i gräset i någon park kan du också få fästingar, men det är inte lika vanligt. Att du dessutom skulle fått så många på en gång låter lite lustigt...
Kanske kan vara ett lopp-bett eller annan insekt. Men alltid bra att kolla upp det!
Hundar och katter när också omkring på en del fästingar om de varit ute. Har du gosat med djur?
Mliillo +1
Har inte gjort något av det, tänkt också jag har ju massor av kläder på mig när jag är ute, men fästingar eller annat kryp kan väl ta sig igenom det.
Pratade med mamma nu och det kanske också kan vara kvalster eller vägglöss, hur fasiken vet man det? Äcklas nu av det. Men märkligt att jag endast fått några bett och detta var för två veckor sedan. Något bett är det iaf, om inget annat ska jag kolla upp det på måndag.
58736 +1
Till @Mliillo
Vägglöss biter ofta flera gånger på samma område. Man märker det när man vaknar på morgonen, kanske har små blodprickar i sängen eller hittar en död lus. Betten kliar lite. Men det kan vara lite olika ibland.
mamacitaa +1
Till @Mliillo
Färstingar är det nog inte, om du haft så många på dig borde du märkt det. Låter mer som något annat djur eller någon allergisk reaktion.
Merida +1
Kan det ha något med ditt övriga tillstånd att göra? Vad sa sjukvården?
Mliillo +1
@Merida , har visat och frågat men de sa också att det är något bett. Ska kolla upp det igen på måndag.
Har inte märkt av några löss och nu har jag tvättat nästan alla mina kläder och även lakanen, har enbart fått dessa betten som är två veckor gamla nu och inga nya så jag antar att det bara var något tillfälligt. Men ska nog tvätta och städa igenom lägenheten igen. Jag gör det iofs två ggr i veckan redan men jaa ändå.
Kan ju vara spindelbett med kanske? Brukar komma många spindlar i min lägenhet nu vid denna tiden, men jaa vete tusan..
SandraLind +1
Det är ganska lätt att veta om det är fästingbett, för då sitter det en liten fästing i mitten..
Låter som ohyra, du kanske har sovit hos någon som har det och blivit biten?
mamacitaa +1
Till @SandraLind
Om det hade varit fästingbett och det hade suttit en fästing kvar hade hon antagligen inte frågat. Fästingar kan ju lossna.
SandraLind +1
Till @mamacitaa
Det är väldigt ovanligt att fästingar lossnar vad jag vet, borde sitta kvar en på något av betten i alla fall. Jag har haft mer än 500 fästingar och aldrig varit med om att de har lossnat av sig själva.. Alltså att jag hade ett bett utan en fästing som satt kvar.
Men det är nog bra att komms ihåg att man haft konstiga bett om man skulle bli sjuk, så att läkarna vet att det finns en risk för parasitsjukdomar..

Menade mer att hon inte behöver oroa sig för att det var fästingar, det är nog loppor eller något sånt..
Mliillo +1
@SandraLind : Den enda jag har sovit hos är killen men varken han eller barnen har fått några bett. Och jag har bara fått dessa jag har och det var för ca två veckor sedan och jag har inte fått några andra sedan dess. Vilket också är märkligt. Men aja ska ringa vårdcentralen imorgon och kolla upp det.
Jenna +1
Till @Mliillo
Har du inte fått mer så tror jag också att det är något som varit där och bitit på dig. Jag har kliat bort nån fästing ibland och upptäckte det efteråt men att lyckas klia bort flera stycken låter otroligt och på ryggen brukar dom ju oftast inte sätta sig, tror också det är något annat.. finns så många olika småkryp där ute som bits.