Fet, oljig och oren hud! hjälp!

Bekzy +1
Har ett stort problem gällande mitt ansikte. har väldigt fet, och oljig hud. även väldigt mycket pormaskar samt finnar. verkar inte som om någonting hjälper. har också finnar på hals, bröst och rygg? HJÄLP? vad ska jag göra?

12 svar

Berecca +1
Har du testat nån typ av ansiktsolja? Det hjälper flottigheten att försvinna och man känner sig fräshare :)
Kessa +1
Ricinolja blandat med olivolja under natten, alla dina finnar kommer försvinna över en natt / även ärr går bort och ojämnheter.
Berecca +1
Total osanning Kessa..
Kessa +1
Hahah ja e levande bevis på de :)
Berecca +1
Om det vore så enkelt skulle ingen ha acne eller söka läkarvård för det, eller hur? :)
Kessa +1
Haha ja e inte så insatt i dedär me allvarliga acne problem, men vanliga acne problem så funkar de faktiskt, o de funkar sjuuukt braa :D
Berecca +1
Eftersom du inte vet vad det är för sorts acne de har så är det dumt att säga att alla ärr, finnar och ojämnheter försvinner på en natt. Låter omöjligt att nåt sånt skulle kunna ske, det måste vara en väldigt mild acne som beror på rubbad talgproduktion bara isf.

För övrigt så kan ärr inte bara försvinna. Ärrvävnad är permanent.
Kessa +1
Ja bara delar me mig av mina ance äventyr och tjejen här frågar faktiskt om hjälp så ja svarade vad ja har upplevt :)
Jauliaw +1
Satsa på rengöring, toner och ansiktskräm för fet hy. Finns på tex. på apoteket i massa prisklasser. Fungerar inte det så ring till din vårdcentral, finns mediciner som man kan äta också. Hoppas det löser sig!
Johanna +1
Ricinolja vet jag inte så mkt mer om mer än att den är väldigt uttorkande så kanske inte det ultimata för hyn?

Frågan är hur du tar hand om din hy idag? Det som hittills hjälpt min problemhy allra bäst är mandeloljan. Jag har nästan inga stora finnar längre och mina ärr och fläckar från gamla har börjat att försvinna med oljan så jag rekomenderar dig verkligen att testa den. Finns på apoteket jättebilligt. Jag både tvättar rent och smörjer in ansiktet med mandeloljan.
pladask +1
Jag har samma problem som du, Clean start serien från Dermalogica håller min hud någerlunda bra. Ingen rengöringsserie i världen kan ta bort mina finnar (verkar det som) men denna förbättrar lite iaf och mot orenheter och fet hud är den kanon! Bästa jag använt. Kan vara värt att kolla upp kanske? :)
pladask +1
Förresten vitamin B5 kanske också kan hjälpa? Såg nu att du hade problem på rygg osv också. vitaminb5.se brukar jag beställa från. Hjälper inte det så tycker jag du ska boka tid hos hudläkare. Hoppas det löser sig, det är ett helvete.