Finnig o rynkor

wopp +1
Hallå behöver hjälp med att hitta en hudkräm för oren hud (egentligen har jag blandad då jag är torr också med finnar) som samtidigt motverkar rynkor? Har ni ngr tips?:) tack!

11 svar

naffdack +1
Gå in på Kicks och be att få tala med en Hudterapeut! Var på Kicks häromdagen och tjejen hade stenkoll på vilka produkter som är bra för vad osv! Man kan alltid be om tester först ifall man är osäker! Så gjorde jag :)

Vi här kan ju inte tipsa dig om produkter då vi inte har sett dig, vad du har för hudtyp etc. :p men satsa på något bättre märkenän tex skitmärken som Nivea och The Body Shop! :p hehe

Clinique brular jag tycka om, de har en gul kräm och en gul gel. Differens moisturizing gel är den jag använder dagligen och föredrar då den direkt absorberas av huden och inte behöver typ 40 min att absorberas, till skillnad från många andra ansiktskrämer!
naffdack +1
Men som sagt känner jag inte till vad du har för hudtyp :) det får en hudterapeut avgöra. Enklast är om du går osminkad dit så de kan se direkt. Jag tycker inte att de är lika duktiga på tex Åhléns som de är på Kicks. Fått ett mycket mer professionellt intryck på Kicks helt ärligt, då de ofta är som jag nämnde utbildade i området och kan mer om huden osv.

Det enda jag kan tycka är lite jobbigt är att vissa av dem är sjukt på och angelägna att sälja på en massa saker innan man ens fått testa. Så då kan du säga att du inte köper något innan du fått med ett prov hem att testa.

Tycker det är så fult när de ljuger och säger "alla våra provburkar är slut" ööh.. När man precis spenderat 2000 kr hos dem så kan de inte ens bjuda på en tester..? Väldigt snålt haha. Vissa har varit så på Åhléns, NK, Kicks osv. Sjukt drygt blä haha
wopp +1
Nä det är sant! Men man kan säga att jag har bland hy med finnar här o var, samtidigt som jag är i 20-års åldern så vill förebygga för rynkor m.m

Har faktiskt funderat över den krämen från Clinique som du nämner! Vad för hud typ har du?:) och använder du testen av den serien?
naffdack +1
Kul! :) jag har typ normal hud :) sen kan jag bli lite torrare på vintern som de flesta andra. Men jag gillar just gel-varianten framför lotionen då den absorberas direkt utan att man ser "svettig" ut haha som man gör med lotionen från Clinique.

Men jag tycker att hon jag träffade på Kicks sist var väldigt duktig, sen kan det säkert skilja sig att vissa är mindre kunniga. Men mitt enda tips är att du ber om att få hjälp av en Hudterapeut så ingen som kan lika lite som vi "vanliga" ska hjälpa dig :-p en blind leder en blind ;) hehe
naffdack +1
Om du har mycket finnar kan det bero på kost? Om det nu inte är hormonell akne som är ärftlig eller beroende på om du tar någon form av p-piller.

Men kosten kan göra så mycket. Jag får endast finnar om jag äter fet animalisk mat som mozzarella, fetaost, gorgonzola tex eller pesto eller andra feta produkter som innehåller palmolja (riktig skitolja framställd för råoljeindustrin för bilar, maskinet osv.. Sjukt äckligt att ha i livsmedel.....)

Och sen choklad då - allt som innehåller mycket eller konstiga fetter kroppen inte klarar av att bryta ned. Om du dricker mycket vatten och ibland gör juice på pressad citron och apelsiner rensar det hela huden så man får sjukt ren hud dagen efter från alla finnar. Lovar att det funkar!
Hurrdurr +1
Finns liksom inga hudkrämer som vetenskapligt bevisat motverkar rynkor. Men det är fantastiskt vad enkelt det är att lura brudar på pengar.
wopp +1
okej, tack för svar! :) haha blind leder en blind.. jo jag får väl kanske göra det. tack igen för tips! :)
Mliillo +1
Du är bara 20 år, om du vill motverka rynkor, vilket är omöjligt men man kan alltid ta hand om sig själv för att se fräschare ut. Drick inte alkohol, rök inte, ät hälsosamt, mycket grönsaker och minst 2 liter vatten om dagen. Folk spenderar tusentals kr på skitprodukter men glömmer ta hand om sig invändigt. Jag har börjat använda honung som rengöring och endast någon mild serum och hudkräm för fukt. Tror inte det e bra hålla på med för mycket kemikalier i ansiktet eller kroppen alls.
naffdack +1
Håller med Mlillo! Jag försöker också att hålla mig till så få produkter som möjligt. Har själv blivit superkänslig mot alla kemikalier, därav min uppmaning att hålla dig undan från Tje Body Shops skitprodukter som alltid svider, bränner och kliar i ens ansikte och man blir knallröd. Det är hemskt.

Däremot märkte jag med just Clinique (den gula då som sagt) att den är väldigt mild och att jag aldrig har reagerat på den. Ett tips är att du säger när du söker ansiktsprodukter att du vill ha parfymfria produkter för att du har känslig hy. Jag får mycket mildare produkter sedan jag sagt så.
Mliillo +1
Till @naffdack
Har aldrig förstått varför man parfymerar ansiktsprodukter och vissa kroppsprodukter. Det är parfym i ALLT och sedan sätter man på sig det så att det blir parfym på parfym. Man stinker av kemikalier och det kan verkligen inte vara bra för hyn :/
naffdack +1
Till @Mliillo
Ja, jag vet! Det svider i ansiktet! Och irriterar huden... Var på Åhléns för något år sedan och sade har ni någon ansiktskräm för väldigt känslig hud som är oparfymetad? De gav mig en liten tub från Clarins att testa hemma.

Den ger bra fukt, men man stinker "tant" i ansiktet! Alltså verkligen luktar. Haha tror inte att den är oparfymerad... Och antar nu i efterhand att hade den varit oprfymerad hade det med största sannolikhet stått på förpackningen haha.. Hopplöst det där känns det som..