Foreo luna/Clarisonic purging stage (utrensning)?

matildakl +1
Jag har haft en foreo luna i ca 4 månader nu. Har glömt använda den de senaste 2 månaderna men nu börjat igen.
Det som händer är att de första dagarna jag kör igång igen får huden jättefin lyster, sen slutar det och jag får massa små "knottror" typ. Inte finnar, utan små röda prickar kan man säga.
Jag får dem på de ställena jag har problem med pormaskar vilket var från första början anledningen till att jag ville testa foreo. Jag har inte problem med finnar eller så utan det är tilltäppta porer och jag har en del.

Efter mycket googling är "purging stage" något som förekommer ofta, både när det gäller foreo (som är relativt ny) men också clarisonic.
Jag vet inte riktigt vad jag tror på dock, det låter logiskt att de tilltäppta porerna ska ut på något sätt, men eftersom jag har känslig hy kanske det också kan vara att huden blir överstimuerad av rengöringsmaskinen, som många istället hävdar kan hända och att purging är en myt.

Vill höra era erfarenheter som använt dessa? Det är många som säger att det blir lite värre men sedan bättre efter ett par veckor. När jag först fick hem den i november körde jag noga i en hel månad. Samma sak hände med knottrorna men sen glömde jag av att använda den, knottrorna försvann men pormaskarna kvar såklart.

1 svar

matildakl +1
Ingen som testat dessa? :)