HJÄLP Någon som har/haft Pityriasis versicolor??

pluppiss +1
Jag fick för ungefär 2 veckor sen blekta fläckar på min ena arm och trodde det först hade att göra med att jag använde en brun-utan-sol (St. Tropez) så jag började skrubba armarna i duschen men det försvann inte.. Jag ville därför kolla upp detta noggrannare och var hos vårdcentralen igår där läkaren trodde att jag hade "Pityriasis versicolor" vilket är en typ av svamp som vi människor har.

Jag har aldrig lidit av mjäll men på senare tid har jag faktiskt fått ganska mycket mjäll och denna svamp kan ibland kallas för just "mjällsvamp". Hur som helst så sa läkaren att jag skulle behandla detta med ett receptfritt mjällschampo från apoteket som heter "Fungoral schampo 20 mg/ml" som innehåller ketokonazol som dödar den svamp som orsakar mjäll. Jag ska behandla genom att tvätta håret plus armarna med detta 5 min/5 dagar i rad sa hon.

Nu undrar jag om det är någon som har haft eller har detta och som vet hur lång tid det tar innan det går bort osv?? Skulle bli så tacksam för svar!

3 svar

58736 +1
Jag känner person som haft detta och deras problem försvann ganska snabbt efter användning av fungoral. Kanske 2-3 veckor kontinuerlig användning. Men det kan dock komma tillbaka har jag hört, så man kanske får använda det igen då
pluppiss +1
Till @Beavy
förlåt för sent svar! Jag har använt det nu som jag skulle men fläckarna är fortfarande där. Vet du om dom borde försvinna av sig själva eller om man måste "sola bort dom" för att dom ska försvinna?
58736 +1
Dem jag kände som hade blev hjälpa av fungoral. Men de fick använda det länge och i omgångar då det ibland kom tillbaka. Tror du får fråga din läkare om det inte hjälpt på dig. Solen ska man vara försiktig med, det är inte alla exem och hudproblem som blir bättre av sol - vissa kan till och med bli värre.