Hur blev ni av med er acne?

121279 +1
Hur blev ni av med er acne?

Finns många krämer, behandlingar osv därute. Jag har haft acne sen jag var ungefär 13 år och har fortfarande det (19 nu) och är trött på att prova nya metoder som inte funkar. Några tips på något som faktiskt funkat för er?

7 svar

mamacitaa +1
Gå till en hudläkare
matildakl +1
Har du ätit p-piller under en period och sett någon förändring? dvs vet du om det är hormonellt eller vilken orsak? för det brukar vara uteslutande pga 1. hormoner eller 2. överkänslig mot någon mat. vanligast är vete, och mjölk, har du provat utesluta det?
dicaprio +1
Har haft acne i typ ett år och det är på god väg bort på grund av att jag började äta p piller och var ute i solen mycket :)
58736 +1
Till @dicaprio

Många som blir hjälpta av P-piller när det kommer till akne får tillbaka det så fort man slutar med pillerna igen. Så bara för att det försvinner över en tid betyder det tyvärr inte att det nödvändigtvis är borta för alltid. Jag har haft akne fram och tillbaka hela tonåren och även nu (är 26 år).

Hormonell akne är ett jävla skit som kan hänga kvar jäkligt länge. Jag vill sluta med P-piller men vågar knappt då jag vet hur dålig min hy kommer bli igen. Har slutat förr men börjat igen för att jag inte pallade. Sorry om jag skrämmer upp - menar bara att P-piller inte alls behöver vara en långvarig eller ens bra lösning på akneproblem.
Knaset +1
Finns p-piller som är jättebra mot de.. typ jasmine (tror de har ändrat namn nu dock). Solning är ocksü jättebra mot finnar. Brukar sova med ren arganolja i ansiktet med som hjälper huden att üterställa balansen sü de funkar büde mot fet hy och torr. Nügot jag hört ocksü är att när man tvättar ansiktet pü morgonen och kvällen ska man avsluta med kallt vatten sü att porerna stängs och inte lika mkt bakterier kan komma in :) Och glöm inte att byta sminkhandduk OFTA
matildakl +1
Till @Beavy
Effekten brukar också avta efter man ätit samma piller i några år. Vet säkert hur trött man är på det och vill göra vad som helst för snabbt resultat men det döljer bara problemet på ytan för att sen göra det 10 ggr värre när man slutar. Slutat för andra gången för några månader sen och tappade JÄTTE mycket hår, men det avtog rätt snabbt tack vare produkterna nedan. Uppmanar verkligen att kasta pillerna åt skogen om ni frågar mig.

Har ni acne pga hormonell obalans kan jag verkligen rekommendera munkpeppar eller sågpalmetto! Även krämen progesterall. Allt hjälper hormonerna i balans.
extr +1
Det finns ett produktmärke som verkligen fungerar. Exitus aknekit. Nu vet jag inte vart du bor men försök att hitta en salong som jobbar med Exitus så kan du även få en behandling där . Behandling + produkter får din akne att försvinna:) Lycka till.