Hur farligt är det egentligen att sola solarium?

petterssonss +1
Ja ni, rubriken säger allt! Jag känner mig så mycket snyggare när jag är brun istället för likblek som jag annars är men jag dras hela tiden mellan att det är farligt att sola solarium och inte! Ena sekunden tänker jag att chansen är väldigt liten om man solar cirka två gånger i veckan och även den klassiska ´´det där skulle aldrig hända mig´´ men den andra sekunden är jag tväremot det. Hur stor chans är det egentligen att få hudcancer av att sola solarium? Finns det någon statistik på det eller är det någon som har någon aning?

11 svar

mamacitaa +1
Brukar sola nån gång i veckan då jag själv vantrivs som blek. Men ett annat alternativ är ju att spraytanna/busa. Går inte att förutspå om det är lätt att få cancer eller ej, delvis är det ju genetiskt och i vissa fall dyker det upp bara väldigt lätt.
123383 +1
Dumt att chansa. Förutom cancer blir huden torr och "skrynklig" ful helt enkelt
Merida +1
Jag har bokat tappa mitt pigment fläckvis sedan jag solade solarium. Antar att det är genetiskt. Men det kan nog drabba alla.
Mliillo +1
Det finns ju alltid risker. Grejen är det att du får inte cancer av att ha solat under ett år en gång i veckan. Men såklart ökar ju risken till något som är farligt. Man får cellförändringar kanske som byggs upp under en lång tid. Så man kan inte alltid vara säker i solarium.
Mliillo +1
Sen går det genetiskt har man ju såklart större risk och få det.
Tottin +1
Det ÄR farligt. Skulle du börja röka för att det ser sexigt ut? Vi bor i Sverige, inget konstigt med att vara blek på vintern. Använd bus om du vill bli brun.

Det förstör även huden vilket gör att du får fler rynkor när du blir äldre. Du kommer aldrig tycka att det var värt att vara lite brun på vintern när du får hudcancer eller rynkig hy.
58736 +1
Att sola en gång kan visst ge cancer, även om det självklart är större risk att utveckla det om man solar ofta. Har anlag för det och otur så kan man få det även om man inte solar. Min syster som hållit sig borta från solen hela sitt liv (är väldigt blek också) fick i alla fall hudcancer. Grejen är att risken alltid finns och att utsätta sig för ännu mer strålning är ju bara onödigt om man inte absolut måste. Att vara brun och "snygg" är väl inte viktigare än att vara hälsosam?
mamacitaa +1
Bara för att jag själv solar så är det inget jag rekommenderar. Precis som med ppiller, bara för att jag själv använder det så är det inget jag rekommenderar pga alla eventuella biverkningar. Man gör det på egen risk liksom men det finns ju betydligt bättre alternativ om du vill bli brun.
58736 +1
Ja varför inte använda ett av de 1000 brun utan som produkterna som finns? Det har ju blivit mer modernt än att sola på riktigt, dessutom.
Bronzesthlm +1
Hej pröva spraytan och få en fin bränna utan skadliga uv-strålar. Besök Bronze Sthlm på instagram och Facebook. Här går det att boka bokadirekt.se/places/bronze-sthlm-13738
Tottin +1
@merida

Reklam