Kokosolja inte så bra trots allt

123383 +1
Mycket snack om att kokosolja är bra för matlagning, hår och hud. Men ska snacka om hud. Många använder det på olika sätt kanske en blandning när man gör en ansiktsmask, tar bort smink med det eller bara använder det som någon slags lotion på ansikte och kropp. Men kokosolja är komedogent vilket bl.a. innebär att det täpper till porerna och orsakar dina körtlar att producera mer olja vilket är början på acne (alla sorters kokosolja även de bästa som är kallpressade, ekologiska osv). Kolla in denna sida som rangordnat olika oljors "nivå" på detta :)

beneficialbotanicals.com/facts-figures/…

5 svar

mamacitaa +1
Använder inte det själv så har ingen aning om hur det funkar men allas hud är ju individuell, därför går det aldrig att säga "detta funkar på mig, det kommer funka på dig med". Kokosolja funkar kanske för vissa.
Mliillo +1
Använder det aldrig i ansiktet, det är den för fet för. Men på kroppen och håret funkar den hur bra som helst =)
FoxyCleo +1
EEEEEW! Så äckligt
Pawni +1
Den är ju perfekt att torka bort smink med. Lämnar aldrig kokosolja på huden dock, utan torkar alltid av det efter att sminket är borta :)
matildakl +1
ingen pålitlig länk direkt, mineralolja och petrolatum skulle tydligen vara 0.. haha yeah right. kokosolja fungerar utmärkt på vissa och inte så bra på andra, precis som allt annat