Konstiga plitor i händerna

Vitnos +1
Hej!

Har börjat få konstiga små plitor på händerna/fingrarna som varken kliar eller gör ont. Ser ut som små genomskinliga hårda plitor som finns under huden. Har funderat på om det kan bero på att jag har börjat äta vitamin b5 för att bli av med finnar och för att jag tappar så mycket hår sen jag slutade med p-piller. Alltså att det är typ talg? Eller nått för de spricker liksom inte så de är inga blåsor tror jag.

Är det någon som har fått liknande? :S

20 svar

58736 +1
Låter som vårtor annars
mamacitaa +1
Japp det låter som vårtor, man har inte porer på insida händer och under fötter vilket innebär ingen talgproduktion.
Vitnos +1
Det ser inte ut som vårtor :/
mamacitaa +1
Till @Vitnos
Har du tränat eller gjort något som sliter på händerna? Kanske bränt dig?
Vitnos +1
Nä, jag har varit sjuk så har inte tränat :/
Vitnos +1
Alltså de syns knappt och är på olika ställen på fingrarna på båda händerna. Som små genomskinliga kulor under huden typ, sen så har vissa redan försvunnit sen förra veckan så det är askonstigt
Vitnos +1
Har bara 6 stycken och några av dem är typ borta...
mamacitaa +1
ingen aning vad det kan vara då, kanske något eksem. Prova smörj in händerna med någon handkräm
Vitnos +1
Kanske är något eksem, men de kliar inte? Provar att smörja in med kortison som man kan köpa på apoteket och det verkar hjälpa då några från förra veckan har blivit mindre. Ser dock att en till är påväg fram :(
Aceton +1
Om det ser ut ungefär såhär så kan jag få det när jag får väldigt torra eksem på händerna. Har det väldigt ofta. Blåsorna kan spricka och vätska. De luktar ingenting, kliar inte och gör inte ont. Dock är det inte bra att spräcka dom/om dom spricker eftersom det ökar risken för inflammation och vidare infektion i kroppen. Gå till apoteket och köp kortison om du känner igen dig!
Vitnos +1
Hmm inte riktigt! Mina är mycket mindre och syns knappt :) Men ska inte röra dem och smörja på så kanske de försvinner!
Aceton +1
Felformulerade mig lite. I och med eksemet HAR man ju redan en infektion i huden, men spricker blåsorna får man en öppning in i kroppen vilket kan göra det värre, precis som vilket sår som helst :)
Aceton +1
Till @Vitnos
Dom kan vara mycket mindre än på bilden! Dock brukar det ofta vara flera ihop sådär på samma ställe.. men inte alltid. Haha, kan du inte ta bild och lägga in här? :)
Vitnos +1
Vet inte hur man gör för att lägga in en bild? :P
Aceton +1

Du tar bild-webbadressen och klistrar in här, bara :) Du kan ladda upp din bild på t.ex. bilddump.se
Vitnos +1
Påminner mer om den översta bilden du la in, men har dem inte nära varandra på samma ställe, utan typ en på långfingret, en på ringfingret osv...Bara 3 st som man knappt ser typ :/
Vitnos +1


Där ser man några som har försvunnit och en som är på ena fingret, dock är den lite röd för att jag pillade förut (vet att man inte ska det)
Vitnos +1


Så här ser de mer ut
Aceton +1
Till @Vitnos
Eftersom du säger att det hjälper med kortison skulle jag absolut tippa på eksem, eller en väldigt lindrig form av psoriasis. Är dock ingen hudexpert, men läs lite om det och se om det passar in på dig :)
Men det ser ut precis som sådana blåsor jag kan få vid eksem :)
Vitnos +1
Min syster har psoriasis och har haft det sen hon var liten...Den tanken har också slagit mig :/