Konstiga utslag i ansiktet andra gången

Crollin +1
Hej!

Jag har under de senaste veckorna fått konstiga utslag på höger kind, ser nästan ut som eksem.
Jag har ingen aning om vart de kommer ifrån, har inte ändrat min hudvårdsrutin på nåt sätt eller gjort något annorlunda.
Har under några nätter smörjt på kortisonsalva o då har de typ försvunnit till dagen efter men sen efter ett par dagar så börjar de så smått komma tillbaka igen.

Någon som har nån aning om vad de kan bero på eller vad de är? Hålla på o smörja med kortison är ju inte så himla bra direkt.

Tacksam för all hjälp!

4 svar

Tottin +1
Det kanske har med kylan att göra?
Merida +1
I Skåne har det ju varit varmt... Fem km från Skåne så hade vi det varmast i november, 15 grader. Så jag är ganska tveksam på om det verkligen är kylan... Men visst, på kusten kan det ju vara kallare. :)

Jag har en teori om luftfuktighet när man sätter igång elementen hemma... Att luften blir så SJUKT torr. Jag har fått koka ur grytor på flera liter och sätta igång takfläkten för att sprida fukten dit barnen sitter då vår äldsta haft otroliga hudproblem och hos hosta... Bara en tanke.
tiamo +1
Har du haft eksem som liten?
Har själv haft eksem sen liten, försvann ett tag och nu när jag blivit äldre har det kommit tillbaka i ansiktet.. Vet inte riktigt vad man får det av :/

Men lägg inte kortisonsalva i ansiktet! Huden förtunnas av kortison, jag har fått en salva av min läkare " Protopic" de är en salva mot eksem som man kan ha i ansiktet. Och den funkar jäkligt bra på mig =)
Crollin +1
Tack för era svar! Jag har aldrig haft problem med eksem och tror inte de har o göra med kyla o så. Här är fortfarande varmt i skåne.
Kanske ska testa o öka luftfuktigheten här. Koka lite vatten. Värt ett försök.
Ja kortison gör huden tunnare men de krävs mer frekvent användning än lite då och då. För tillfället är de de enda som hjälper :/
Ska kolla upp krämen protopic=) Tack!