Läppar som bara svider..:(

Channy +1
För en månad sedan, lite drygt, fick jag nåt knäppt med läpparna. Först trodde jag det rörde sig om vanliga torra läppar. Så innan läggdags smorde jag på försvarets hudsalva ( använt den läääänge ) och somnade. Vakar upp med läppar torra som Sahara och papperskänsla på/i dem. Den känslan släppte dock efter nåt dygn. Sedan dess har jag haft läppar som "torkar fort", alltså om jag smörjer med nåt så torkar de ihop jättefort.

De svider och bränner. Har varit i kontakt med en del som trodde att jag hade solsveda, mkt av mina symtom stämde överens med det. Men den här skiten bara fortsätter?! Jag är ärligt talat skitförbannad på det nu, inget hjälper?! Varit till en läkare för en dryg vecka sedan som menade att sånt här kan liksom bara uppstå och att jag skulle smörja vidare med mjukgörande.

Jag blir så tröööött, det verkar ju inte hjälpa? Dessutom har jag försökt gå tillbaka i minnet om jag ätit något ovanligt men nej, äter samma kost som förut. En del jag pratat med nu är inne på att jag har nån allergi, jag bara undrar om fler upplevt detta? Upplever även viss stramningskänsla. Det lustiga är också det inte syns så mkt, min sambo säger sig inte se nåt alls, läkaren likaså. Kan det vara eksem?


Vill bara ha hjälp....=(

20 svar

31065 +1
Och du har inte bytt läppstift eller liknande?
Channy +1
Nej? har ju hållt läpparna rena från kosmetika just för att låta dem vila. Det känns löjligt att säga detta nästan, men jag blir snart gråtfärdig...:( Svider o känns jätteirriterat....:/
31065 +1
Slickar du dig om läpparna mycket? Och läpsyl och liknande kan lätt få en att slicka sig om läpparna så man får motsatt effekt av läpsylen än man tänkt sig, dvs får uttorkade läppar...
Channy +1
Tyvärr har det blivit en del slickande fastän jag verkligen försökt låta bli....men jag smörjer inte med lypsyl utan olivolja. Tänkte att olivoljan är ju naturligt och inga konstigheter. Men nej, sveda, torr känsla och lite "isande" känsla i överläppen. hatar det här! :@
Channy +1
Tyvärr har det blivit en del slickande fastän jag verkligen försökt låta bli....men jag smörjer inte med lypsyl utan olivolja. Tänkte att olivoljan är ju naturligt och inga konstigheter. Men nej, sveda, torr känsla och lite "isande" känsla i överläppen. hatar det här! :@
Channy +1
Tyvärr har det blivit en del slickande fastän jag verkligen försökt låta bli....men jag smörjer inte med lypsyl utan olivolja. Tänkte att olivoljan är ju naturligt och inga konstigheter. Men nej, sveda, torr känsla och lite "isande" känsla i överläppen. hatar det här! :@
31065 +1
Hmmmm... har du provat att vara helt utan några dagar så att läpparna får vila för att sedan återgå till försvarets hudsalva?
Channy +1
Oh, nej...har försökt vara konsekvent med olivoljan. Försvarets törs jag inte använda,,,.,.upplevde att problemet blommade ut pga den. Eller iaf kom det efter att jag använt den.
31065 +1
Oavsett vad du återgår till skulle jag låta bli att smörja in mig några dagar. Då får läpparna vila och kanske hittar de själva "tillbaka" till normaltillstånd.
Marabou +1
Jag har eksem på läpparna och har haft i flera år sedan jag brände mig i solen en gång. Det låter som eksem, kan det vara något du är allergisk mot? Kanske försvarets hudsalva? Det kan också vara soleksem om du varit mycket i solen. Försök undvika att smörja för mycket, använd inte produkter som innehåller mineralolja, försvarets gör visserligen inte detta men du kan vara överkänslig mot den ändå. Smörj med olivolja eller honung, eller fråga på hälsokosten där har de naturliga produkter. Att använda vanliga cerat och sånt för mycket gör mer skada än nytta då det torkar ut i längden..
Marabou +1
Kan ju säga också att jag inte kan använda smink på läpparna, för då blommar mitt eksem upp direkt tyvärr=( Så undvik smink..
Caitlyn +1
Fick något liknande när jag var liten "nare" eller något tror jag det kallades. Svintorra läppar, sved som satan.. jag gick också och försökte fukta dom genom att tillsätta saliv med som sagt det gjorde det bara värre. Det enda som hjälpte mig var att smeta på enn lager med Vaselin, gula burken. Då var det lättare att låta bli att slicka, plus att läpparna fick vila. Läpparna blev återställa några dagar efter det :)
Caitlyn +1
Ett*
Channy +1
Alltså jag har haft skiten i över en månad, enda positiva är att det inte är lika jävligt som det var i början! Jag tror jag försöker köra på "ingenting" på läpparna.....jag har tamig tusan smörjt med allt möjligt. Till ingen nytta känns det som. Visst kan det vara allergi mot försvarets..men hallå? har ju inte använt den på flera veckor! inte sen jag fick det här problemet....man kan ju tycka att en allergisk reaktion inte ska pågå i en månad! :( Tack för alla svar jag fått iaf....
RRRRRRR +1
Jag har också samma problem, hatar det här :( måste smörja in med olivolja eller honung inom en halvtimme annars blir de torrare än jag-vet-inte-vad.
Nilla +1
Jag känner igen mig precis i det du beskriver, har haft samma problem med läpparna nu i några veckor och håller på att bli tokig på det. Testar att byta från Försvarets hudsalva som jag alltid brukar ha till andra cerat och krämer men det hjälper inte. Funderar på om det är ngt jag äter men kan inte komma på ngt som är annorlunda.
Vet inte hur länge sen ditt inlägg skrevs, men är nyfiken på hur det har gått, om du har något tips, har du hittat något som hjälpt och blivit av med problemen?
Miikaelaa +1
Testa att blöta en handduk och gnid den mot läpparna. Smörj sedan med olivolja och strösocker som peeling.

Slicka/rör inte tänderna mot läpparna
=Brukar alltid minska mina irritationer

Minns att min bror blev helt röd och irriterad om läpparna. Han köpte zink kräm från Apoteket. Finns många krämer innehållande vitaminer som du kanske har brist på, som alltså kan hjälpa.
Liten +1
Jag får det du beskriver på vintern när det blir torr luft, men på mig slutar det med sår runt läpparna. Jag har även problem med eksem samma årstid så jag tror ju att det hör ihop. Det enda som har hjälpt mig är att smörja med en mild kortison salva som heter Ficortril (ögonsalva). Det är dock recept på den.
Dmitry +1
Dricker du mycket vin?
AfrikaLina +1
Jag använde också Försvarets Hudsalva länge. Men helt plötsligt var det som jag blev allergisk mot just den salvan. Jag fick tips från en småbarnsmamma att använda rent lanolin på läpparna.
100% naturligt och används i Amerika av många ammande mammor som får ont och eksem på brösten. Det hjälpte och jag har använt det sedan dess. Används av mammor för att det inte är skadligt för barnet ä ven om de får i sig det när de ammar, så det är helt ofarligt att pröva iallafall.