Leverfläckar under magvalk som kliar. Farligt?

frid90 +1
Jag vet inte om jag kan fråga här. Jag har på kort tid fått några leverfläckar på magen. Det är mest under en magvalk. Jag får även lätt klåda jag vet inte om det är på grund av att det blir varmt under valkar eller om det är leverfläckarna. Är det vanligt att man får fläckarna just under valkar? Om någon vet ?

6 svar

Merida +1
Man får nya födelsemärken hela tiden och nya brukar ofta klia. :) Kliar du hål på den eller om den skiftar färg till en mer svart nyans bör du ta kontakt med sjukvården.
maka33 +1
Man ska absolut ta det på allvar iallafall, bättre att överdriva än underdriva. Märker du att de ändrar form/växer/ändrar färg så kontakta en läkare som får kolla på det

Många nya är nog inte särskilt vanligt?
Merida +1
Till @maka33
Åh jo. Jag får nya hela tiden! :)
frid90 +1
Hm jag vet inte om de har förändrat sig men de kliar. Jag är lite väl orolig av mig kanske. Har en mörk stor inuti naveln också..Ser dom här leverfläckarna "normala" ut? Jag vet inte om det syns men kan även få små röda prickar som kliar ibland...

[url=ladda-upp.se/bilder/jabgjytpslkzhm/…

[url=ladda-upp.se/bilder/cfcnutxjfvwyo/…
Merida +1
Till @frid90
Bilder funkar tyvärr inte...

Jag tycker du borde ta kontakt med sjukvården för att få dem kollade, även om jag är helt övertygad om att det inte är någon fara. :)
Merida +1
Tänker du ringa och boka tid? :)