Nån som testat BHA peeling hemma?

Jessalyn +1
Jag har sååå taskig hy.. enligt hudterapeut så har jag blandy, alltså torr hy som resulterar att huden överkompenserar talg så jag blir fet och oljig.. och därav får jag massa finnar och utbrott hela tiden.. jag har testat så himla många olika hudvårdsserier och nu använder jag märket Dahl som hudterapeuten rekommenderade, men fortfarande inga förbättringar efter 4 månader.

Har haft dessa problem sen jag va minst 13, så jag har provat det mesta.. nu är jag less! Har läst om AHA och BHA peelingar! Dessa utförs ju mest på salonger för en massa pengar, men har nu fått veta att man kan göra de hemma! Är de någon som testat detta! Isf vilka märken? Har de funkat? E sååå nyfiken på detta!

3 svar

Caroline97 +1
Gå med i gruppen beauty & bullshit på fb, finns massa trådar och bra tips där!
tess_91 +1
Till @Jessalyn
Nu kommer mitt svar kanske lite sent här. Men bättre sent än aldrig ;)

Jag har liknande hudtyp som du. Har gjort kemiska peelingar, både AHA och BHA, såväl på salong som hemma (gillar starka syror och min hud tål rätt mkt, så har inte fegat). Tycker att det funkar bra, men vad som VERKLIGEN har hjälpt min hy och som jag tror att du också skulle ha nytta av är retinol-/tretinoinkräm.

Sök på det på Youtube om du inte vet vad det är, finns massor med informativa videor. Och ja, jag kan verkligen styrka att retinol gör underverk. Huden behöver vänja sig i några veckor (då kan den först få fler utbrott, flagna, bli röd, torr och helt enkelt se ut som skit), men efter det blir den fantastisk. Verkligen WOW-effekt.

Sedan jag började med retinol för ungefär ett år sedan har jag i princip inte haft en enda finne eller ens pormask, och huden är mycket lugnare.

Om du vill testa mildare BHA finns det förresten en grym toner (ansiktsvatten) från Paolas choice. Den kan du dutta på varje dag efter rengöring. Gör huden klar, matt, ren och drar ihop porerna något. Lite dyr men mycket värd! Lycka till!
tess_91 +1
Jag beställde för övrigt mina syror för hemmabruk hos Dermastore. De har många bra grejer och förhållandevis "starka" produkter som nära på har samma effekt som på salong (men till mycket lägre pris).