Nu är jag trött på det här!

purple +1
"Det viktiga är att komma ihåg att det går att bota acne i dag." Jag är trött på att höra att det är vanligt att ha acne i tonåren, jag är trött på att höra att tiden läker huden, jag är trött på alla produkter som inte funkar. Nu har mitt tålamod tagit slut. JAG VILL HA BORT FINNARNA OCH DE RÖDA MÄRKENA NU! vad kan jag göra? hjälp mig jag vill inte ha det så här längre! :/

92 svar

Lajn +1
Hur pass mycket finnar har du?
maliins +1
Preeecis så känner jag också :/ jag är snart 18 o har fortfarande finnar. inte många men alltid någon känns det som..
+ att jag ockå massa röda märken efter finnarna..
jag förstår hur du känner dej helt enkelt! önskar att det kunde finnas något mirakelmedel :)
kortkort +1
Håller med... :(
har ätit ruacuttan snart i 4-5 månader... hjälper lite grann, men när ska det ta sluuut?
har inte mkt i ansiktet, utan på rygg och lite överarmar, har bildats ärr o så :´(
acnen har påverkat mig enormt negativt... har tex inte badat i simhall sedan somras, känner mig ful inför min pojkvän, kan inte använda linnen eller kläder då jag visar axlarna etc.
*snyft*
jaohanja +1
Jag håller med! jag är också jävligt trööttt på dom här grejjerna i ansiktet som dyker upp. Man mår fan psykiskt jävla dåligt. Imorn ska jag köpa en produkt som skulle vara bra för min hudtyp sa dem på hudverkstan, hoppas fan attd et ska hjälpa! oj vad man kan svära :D
maliins +1
Ja, alltså man blir fan o må dåligt..
har försökt tänka att "ääh, skit samma liksom.."
det funkade ett tag, men så ser man andra som inte har några finnar eller så alls...
värsta fina hyn :( då är man tillbaka till o må dåligt!
jaohanja +1
Ja jag vet, andra som jag jättefin hy! jag skulle känna mej så mkt bekvämare i mig själv om jag hade fin hy! men icke
Lajn +1
Jag har fått finare hy sen jag började använda microdembrasion från Oriflame (har en tråd om den) :O Jag hade jättefin hy tills jag började ettan på gymnasiet, då poppade det upp finnar. Främst kring munnen och pluppar i pannan. Har aldrig haft särskilt grov akne, utan lite så röda pluppar här och var som ibland blir större, sen så har jag fått en del små röda ärr också.
Såhär har det alltså varit tills nu. Nu efter två användningar, plus daglig användning av nattkrämen så känns huden mycket bättre! Jag kan återkomma senare om några veckor då jag vet helt klart.

Sen så har jag börjat använda sårsprit om jag känner att nån finne kanske e på g, tror de funkar faktiskt!
Gullet1 +1
När jag hade/får finnar använde jag "Stioxyl" gel från Apoteket. Hjälpte jätte mycket!Prova!
Freija +1
Finns en rengöring från mene & moy som hjälper jättebra mot finnar, men den kostar 600 kr. Är iof jättedryg. Finns att köpa hos en hudterapeut här i Umeå sen vet jag inte vilka mer som säljer den.
purple +1
Lajn: Jag har röda märken som täcker den största delen av bägge mina kinder. Sen har jag typ "finnar" på tinningarna, pannan, och hakan.

Maliins: Hade det funnits något mirakelmedel hade jag varit först att köpa det! haha att önska går alltid :) visst verkar det som om alla andra har fin hud? JÄTTEJOBBIGT!

kattkyss: har du använt det så länge utan något bra resultat?! nu blev jag förvånad. Jag har också blivit påverkad negativt av att just ha akne, man känner sig inte fräsch i huden.

jaohanja: *håller tummarna* hoppas det funkar.

Gullet1: vad kostar det?

Frejja: Okej, värt att kolla upp. Har du använt den själv?

Jag mår jättedåligt nu, jag vill ha bort dom. VARFÖR FUNKAR INGA J*VLA MEDEL?!
kranvatten +1
Stioxyl kostar 50 kronor och är i två steg. 5 och 10%. Jag har använt stioxyl ganska länge nu, men det funkar verkligen otroligt bra!

Det man måste tänka på var gällade stioxyl är att det bleker fägat hår och kulörer. Du måste alltså se upp med håret och använda dig av vita huvudkuddar och handdukar som sedan tvättas separat ( det tog ett tag innan vi fattade varför alla våra handduka och kuddfodral vart förstörda i tvätten..) En annan sak är också att man blir torr, så en bra hudkräm behövs också.

Jag brukar bara tvätta ansiktet med enbart vatten på morgonen, och sedan ta bort sminket på kvällen med en ansiktstvätt så att huden inte ska torka ut. Stioxyl kan vara lite krävande att handskas med, men för mig var det verkligen värt allt jobb! Om du vill ha mer info kan du fråga på apoteket eller söka här i trådar :)
purple +1
Okej, verkligen jättesnällt av dig att skriva allt det där :) nu vet jag hur det ligger till med den produkten, Tack än en gång!
kranvatten +1
Varsågod! jag vet hur jättejobbigt det är med finnar, innan jag hittade stioxyl så trodde jag allt jag provat allt! det verkade riktigt lönlöst. Men nu är det slut med det :D
choklad +1
Purple: än en gång - bra tråd du startat!

knaskatt: hur var din hud innan? hur är den nu? efter hur lång tid såg du skillnad? tack för all info i ditt förra inlägg :)

nån som vet vad det är för skillnad på basiron o stioxyl?
kranvatten +1
Jag hade himla kass hy innan! om jag tittar på bilder från då så kan jag inte fatta det. som du säker vet så måste man ha tålamod med finnar, likaväl stioxyl. Men jag såg skillnad efter bara någon månad, även om huden kändes ganska torr. En sak som man också ska tänka på att det är starkt. Min två år äldre syster provade också stioxyl, men hon fick utslag. så det gäller att ta det lugnt. börja med 5% och rådfråga apoteket :)
Loovisa1 +1
Jag har samma problem om det till någon nytta,tror inte det men men. Jag har haft både den ena och den andra krämen efter varandra. Här är några av de jag har testat och kommer ihåg..
1=receptbelagda och 2= receptfria

Basiron,(2), dalacin, (1), differin,(1), sioxyl(2), sen har jag även haft Tetralysal tabletter(1) och de får man bara om man har mkt. beställ bara tid hos läkaren och prata:) Tyvärr är det så att av alla dessa krämer blir huden torr, och däför behöver du en fuktighetskräm, men endast om du har en mkt torr och fet hy på samma gång. annars kan behövs det nog inte. Hoppas att detta var till någon hjälp:)
Gullet1 +1
Purple:Det verkar som att knaskatt redan har svarat på din fråga=)
Jag kan inget annat än att hålla med! Stioxyl hjälper till att ta bort finnarna!
jaohanja +1
Stioxyl kunde man köpa den på apoteket?
choklad +1
Jaohanja: ja, stioxyl finns receptfritt på apoteket!
Freija +1
Purple: Ja både jag och min föredetta pojkvän har använt den och vi va båda nöjda :)