Problem med finnig hud?

Pralinenn +1
Hej!

Det finns ju dock typ 50 trådar om det här ämnet men vill ändå försöka från mina egna frågor haha..

Är nu 20 år och har väldigt finnig hud, är väldigt trött på att se ut som en finnig tonåring och vill höra lite om andras erfarenheter. Från början så fick jag sjukt mycket finnar när jag började ta mini piller vid 15 års ålder, kan då inte ta vanliga kombinerade piller pga olika anledningar, så tog då minipiller från 15 tills jag va 17 år, fick sjukt mycket finnar och hade nog finnar i hela pannan samt större delen av mina kinder.

Slutade iallafall ta det vid 17 år och har sen dess inte tagit något med hormoner i, är alltså hormon fri nu i 3 år. När jag va runt 18 år hade jag knappt några finnar, kanske 3 finnar max, använde mig av bra produkter från Dermalogica som en hudteraput tipsade mig om, mitt ansikte klarnade helt och kände mig allmänt fräsch och finnfri!

Tills nu Juni 2016 kom typ ALLA finnar tillbaka helt från ingenstans, har använt ungefär samma produkter hela tiden, köpt olika ansiktsmasker skrubber osv som en helt vanlig tjej haha men annars använt samma tvätt och hudkräm, tvättar varje morgon och kväll, sover aldrig med smink, äter som vanligt.

Googlar som vanligt allt och ser allt ifrån att det kan vara mjölkprodukter, att det är stress, för lite sömn, hormoner, byta örngott osv osv osv, blir ju helt förvirrad och vet inte vad jag ska göra hahah.

Jävligt långt oklart inlägg, men min fråga är, någon i samma ålder som har haft ungefär samma upplevelse med finnar som kommer upp från ingenstans när det tidigare blivit bra, och vad har du då gjort för att lugna ner huden och slippa alla dessa röda svullna äckliga finnar?

Taaaaaaack, är tacksam för ALLA tips!!!!!

4 svar

kiko +1
Asså finnar kommer o går. Så är det bara o det är bara att acceptera. Helt finnfri lär man väl aldrig bli om man inte är beredd på att göra om hela sin kost o utesluta oviktig kost osv. Jag är 28 o har testar allt utom en mjölkfri o vegansk kost o får fortfarande finnar då o då. Så e det, snart blir vi rynkiga o kan lova att det inte betyder något när man e gammal o grå haha
kiko +1
Och just det, kroppförändringar och hornet förändras konstant! Precis som med allt annat så förändras vi på alla möjliga sätt med åldern. Finns inga garantier med att finnar försvinner för alltid. Testa dig fram helt enkelt är mitt tips. Jag försöker äta balanserat, dricka mycket vatten o tvätta ansiktet efter smink. Mer än så orkar jag inte lägga ner på mitt yttre :)
58736 +1
Precis som du själv skriver; det finns tusen olika anledningar att man får finnar, vissa kan man påverka själv (kost och produkter) andra kommer och går av sig själv (hormoner, stress etc). Ibland är det en kombination av flera vilket betyder att det är svårt att få bukt med. Är 26 och har fortfarande finnar (vuxenacne) och har i stort sett gett upp. Som tur är blir jag också mindre brydd av det ju äldre jag blir ;)

Besök en hudläkare om du vill ha mer exakta svar på hur din hy mår, men förvänta dig inga mirakel behandlingar/produkter för det finns inga
mamacitaa +1
Hade en del finnar på gymnasiet, aldrig direkt mycket men mitt självförtroende sjönk till botten då jag tyckte att jag såg så ful ut. Jag hade tur som i princip blev av med alla finnar efter att jag började med ppiller och använder bra produkter anpassade för min hy. Byter örngott ofta, dricker mycket vatten. Upplever att hyn även rensas på skit när man tränar/svettas mycket. Använder inte smink. Sedan solar jag ett par gånger under hösten/vintern då det hjälper min hy mycket, den är toppen på sommaren. Du kanske kan prova på någon ansiktbehandling eller byta hudvård?