Problem med oljig hy och hårbotten?

andreya +1
Hej, jag har lidit mer och mer för varje är av oljig hy och hårbotten.
Jag har haft all diverse dyra till billiga produkter just mot mina problem men ändå så hjälps inte det. Då har jag varit väldigt noga med allt. Testat ett o annat skönhetstrix. Till håret använde jag senast ett ekologiskt schampoo och balsam, som har tydligen hjälpt en annan men inte mig. Har gått tillbaka till Kerastase's mot fett hårbotten. Älskar den men redan efter dag 2 så är håret oljig igen. Tvättar håret 2ggr/v för att minimera det så lite som möjligt. Gahh... Får panik!

Så nu undrar jag om det är något jag kan påverka invärtes? Alltså, finns det trix, något man äter? Tabletter? Dricka? Naturmedel?
Jag får utslag både i ansiktet och hårbotten så jag lider av överproduktion av talg. Sminket håller 30min sen måste jag sminka om mig igen men det orkar jag inte :(
Har ni med det problemet? Hur har ni lyckats få bukt med det?
Tack på förhand!

Mvh
En som får panik på mänskliga problem :p

53 svar

boyce +1
En enkel googling hade lett dig till ett x antal olika hälsokostaffärer. Tillskott är det enda som hjälper, produkter du tar utanpå huden kan ju ta bort det äckliga lite men reglerar ju inte talgproduktionen.

Testa B5 (Pantotensyra) i kombination med Zink, antingen i ett kombinerat piller eller köp en av varje helt enkelt. Rekommenderar att börja på ett lov eller liknande då det brukar blossa upp och bli en tömning av äckel i början.
111038 +1
Använd inte någonting annat än vatten till ansikte och hår.
andreya +1
Tack för tipset Boyce!
Jag har haft det tidigare i tankarna om B5-vitamin med zink. Men undra om det finns någon som har erfarenheter av det? har det verkligen fungerat?

Hur mycket myt är det med att dricka vatten att det skulle ha hjälpt osv? Vet att man får bra lyst av att dricka vatten.
111038 +1
Det är superviktigt att dricka mycket vatten. Man får snyggare hy.
boyce +1
Massor. Bland annat så har jag fått bra hy av det. Men måste upprepa "behandlingen" kanske två gånger per år. Googla så hittar du massa historier =)
robino +1
Jag åt Panthothenic Acid 1000 g och zink varje dag och min feta hy blev NORMAL, man kände sig så fin när man slapp fet hy. Dock tror jag att min mage började krångla med tabletterna men ska testa igen snart!
boyce +1
Told ya =)
111038 +1
Vad rekommenderar du för tabletter, boyce?
boyce +1
Förut åt jag Great Earths Pantothenic Acid 1000mg med, en apstor tablett varje dag. Och sedan köpte jag några random Zink-tabletter till.

Men nu kör jag på ett kombinerat, som heter Skin. Måste ta två om dagen för att täcka behovet, inte ätit upp alla än men hittills funkar de som de andra :) Man måste upprepa kuren lite då och då dock, annars kommer det feta tillbaka.

skanstullshalsokost.se/vitamin-mineral/…
Johanna +1
Har du överproduktion av talg så skulle jag tänka om och tvärtemot använda schampo för torrt hår eller åtminstone normalt hår. Använder du schampo för fett hår torkar det ut för mycket och huden producerar mer talg. Detsamma gäller ditt ansikte. Använd milda produkter för normal eller torr hy. Hur ser din hudvård ut nu?

Det finns inga vetenskapliga studier på att dricka mycket vatten skulle påverka huden så där tror jag inte du behöver tänka om så mycket.
Bara vatten ska du inte heller ha, det fungerar inte i vårat smutsiga samhälle och det tar absolut inte bort produkterna. Man behöver dock inte överdriva rengörandet.
saga_86 +1
Head and shoulders för oljigt hår ;)
saga_86 +1
Tydligen så ska lanzas shampoo flaska som heter remedy oxå funka men head and shoulders hade jag kört på
saga_86 +1
Vi gör sådär jag skriver ett långt inlägg istället.
skippa kerastase helt, det är inte alls bra tycker jag inte för hårbotten med problem iaf. visst ska dem vara anpassade men tycker inte dem är det.
remedy från lanza ska vara bra men mitt favorit shampoo head and shoulders torkar ut håret (jag har jobbat på bellbox och har provat allt du kan tänka dig)
tvätta ansiktet med dove tvål inte flytande kom ihåg att det tar ett tag innan man ser skillnad :)
boyce +1
Inte för att låta som en grinig tant nu MEN INGEN TVÅL. Grejen är att jag håller med egentligen, vill du vara snygg i någon vecka så kör på med tvål. Men långsiktigt, om man har fet hy, så blir det bara fruktansvärd obalans då det bara produceras med äckel. Kör på så lätta produkter som möjligt istället kombinerat med kosttillskott, lovar att det blir ett hållbart resultat!
111038 +1
Head and shoulders är rena rama skiten. Skulle inte ta i en sådan flaska med tång.
111038 +1
Kör själv bara vatten. Fungerar alldeles utmärkt i "dagens smutsiga samhälle". Jag använder dock inte smink och sådan skit förstås. Smink borde dock med gå bort med varmt vatten och lite gnuggande, kan man tycka.
robino +1
Du vet dock bara att det fungerar "alldeles utmärkt" just nu. Min hy mår också alldeles utmärkt av sol men det är en självklarhet att den inte kommer göra det i framtiden.

Jag tycker det är dumdristigt att bara använda vatten till ansiktet då det faktiskt finns bra, billiga och ekologiska produkter. Som Johanna säger får huden en massa skit på sig under dagen som behöver tvättas bort med annat än gnuggande vatten. (Gnuggande är förövrigt inte alls bra för huden). En fuktkräm är något alla borde ha, rynkor bildas till stor del av att huden är torr.

Och även om man använder en helt naturlig puderfoundation med 100 % mineraler går det inte bort med bara vatten, tyvärr. En mild ekologisk tvätt och en lätt fukt rekommenderar jag. Eller Pantothenic Acid + Zink.
111038 +1
Varför är det dumdristigt att använda någonting som fungerar? Det är snarare dumdristigt att använda sig utav preparat i omödan. Somsagt, fungerar prima för mig (använder ej smink) och jag för mig inte i särskilt smutsiga miljöer.
robino +1
Ok... Då solar jag på då... Min hy blir ju bättre utav det... Jag skiter i framtiden, bara det är bra nu! Märker du hur dumt det låter? Gör som du vill, men huden mår inte bra av gnuggande, vatten (som är uttorkande) och ingen fuktkräm. Men det är något du förmodligen kommer märka i framtiden.

Sen handlade inte tråden om dig, du skulle tipsa TS utifrån hennes behov. Och uppenbarligen sminkar hon sig eftersom hon skrev det i texten.
111038 +1
Jag använder fuktkräm, men om nu vatten är så farligt vad är då inte mer seriösa lösningsmedel som faktiskt löser upp allt fett i hela huden? Det är inte som att jag gnuggar mitt ansikte mot en slipsten.