Restylane läppfiller, infektion efter 1,5 månad ?

Lt94 +1
Hej, försökt leta efter trådar som ska kunna hjälpa mig men finner inga någonstans så därför skapar jag en ny där ja kanske kan få svar av någon som haft liknande problem

För 2 månad sen fyllde jag mina läppar(både övre och undre ) med Restylane på en seriös studio hos en erfaren tjej, för andra gången. Hade tidigare fyllt läpparna på samma ställe utan problematik.

För ca en vecka sen svullnade min undre läpp på vänstra sidan, tänkte inte mer på det men nu har de gått 7 dagar och läpparna har blivit värre för varje dag. Varit hos 5 olika läkare som säger jag kan ha fått en allergisk reaktion i efterhand. Nu kommer vi till de största problemet, jag behöver kortison men kan inte ta emot detta då jag precis blivit gravid och de kan ge skador på fostret.

Vet verkligen inte vad jag ska ta mig till, fått stora blåsor på läpparna som spricker och var/sårvätska/blod kommer ur, och läpparna är fortfarande fruktansvärt svullna och smärtar något otroligt. Behövt sjukskriva mig från jobbet då jag inte kan äta längre och har sån värk.

Har någon haft liknande problem? Behöver man verkligen kortison för att dämpa ner inflammationen, om man kan klara sig utan, hur länge kommer detta pågå ?

/

10 svar

Aina87 +1
Till @Lt94
Gå tillbaka till personen som gjorde injektionen och be om råd.
Lt94 +1
Till @Aina87

Har pratat med henne och hon tror också jag kan behöva kortison då jag fått någon typ av reaktion. När man blir gravid kan kroppen få konstiga reaktioner på olika saker, och df gör man inte läppar om man är gravid eller ammar, men denna graviditeten va inte planerad men valt o behålla barnet och nu fick jag tyvärr det här :/ och vill inte tvingas ta kortison heller ifall de kan skapa missbildningar på barnet..

Man kan spruta in något annat som tar bort materialet men kan inte vara gravid eller amma när man gör det heller så sitter lixom lite fast känner jag :/ och ingen inom sjukvården tycks kunna hjälpa mig.
Aina87 +1
Till @Lt94
De var just de jag tänkte på, att man kan injesera de andra medlet som kan dämpa. Tyvärr du får nog härda ut :(
Är det läkarna som har avrådit dig att äta kortison?
123383 +1
Kortison är skit. Du har vart hos 5 olika läkare men är fortfarande tvingad att fråga om hjälp på nätet.. Ledsamt. Tycker någon läkare ska kunna hjälpa dig, det är inte första gången något sånt händer
Aina87 +1
Till @Nasha12
Det finns alternativ att välja, men hon kan/vill inte för att hon är gravid.
Lt94 +1
Till @Aina87

Jag gick till läkare igen och fick antibiotika utskrivet ( vilket jag själv föreslog >.Nu försvann texten med
Lt94 +1
Till @Aina87

All text försvann suck..

Jag gick till läkaren igen och efter eget förslag Fick jag antibiotika. De hjälpte efter redan första dagen och svullnaden var nästan helt borta efter 2 dagar, men nu efter 5 dagars e svullnaden tillbaka igen och fått ännu mer blåsor som spricker och läcker var. :/ varit sjukskriver 7 dagar , och kan knappt äta pga blåsorna som smärtar något otroligt ,
Kortison övervägdes också av läkaren men hon sa att de är mitt egna val då de är risker för missbildning mm på fostret och de upptäcker man oftast inte innan födseln..

Finns ett motämne som man kan injicera som bryter ner restylanet men får inte vara gravid eller amma när man gör detta heller
Lt94 +1
Till @Nasha12

Precis. Alla läkare har föreslagit kortison, men inte velat skriva ut de då de är skadligt för fostret. Ja föreslog själv antibiotika vilket en läkare skrev ut. De hjälpte först men nu 5 dagar av 10 dagars kur, är svullnaden och blåsor tillbaka och nästan lika illa som de va från början . Finns ett annat ämne man kan injicera som tar bort materialet, men även detta görs inte när man är gravid. Pratar med hon som gör läpparna och hon har aldrig varit med om att detta har hänt under många års arbete med detta. hon uppmanade också att gå till läkare som borde skriva ut kortison till mig.

Har fått kortison utskrivet också, ifall antibiotikan inte skulle funka, men när ingen kan svara på hur stor risk de är att ens barn får skador så är de inget alternativ jag vill chansa på :(
Usch.. Hade jag bara vetat hade jag aldrig gjort fillers från hela början..
Aina87 +1
Till @Lt94
Urs fy fan jag lider med dig. :(
Inga mer läppförstoringar för din del, va.
Men om du inte kan äta, har du fått dropp?
Lt94 +1
Till @Aina87
Ne verkligen inte. Ångrar så mycket att jag gjorde dom :/ läste någonstans nu att chansen o få en reaktion över en månad efter va 1 på 10.000 .... Men hittar ingenting vad man kan göra för att få bort de. Tillomed gått till en naturläkare ( homeopat) och fått några tabletter av han som ska stärka immunförsvaret för att kroppen ska orka med infektion o antibiotika.

Nej, gjort typ soppa och smoothie jag fått hälla i mig med tesked sen får jag ju i mig vatten och resorb, så än så länge klarar jag mig men fortsätter det här får jag ju kanske åka in om jag börjar må riktigt kasst . Spyr inte än av illamåendet, men e rädd de kommer snart också o att läpparna blir mer infekterade av de :(