Röda märken efter finnar femte gången

swegboi +1
Tja! Är 16 år gammal och har nu på sistone fått finnar. Men en sak som jag stör mig på är att precis över min läpp och under näsan på högra sidan har jag haft några finnar som nu är borta och huden är helt platt och len men det är fortfarande kvar märken. Jag har inte klämt dom utan dom försvann av sig självt. De återkommer finnar där då och då men när dom är borta så ser det ut som myggbett fast helt platt.

Tror det är efter att finnarna har gått bort men på andra ställen så blir huden normalfärg igen men här så förblir den mer rödaktigt, ser ut som man har fått utslag typ. Vad ska jag göra för att få bort dessa röda, ljusröda, ser ut som utslag, platta märkena precis ovanför min läpp. Ser ut som en halv mustache av röda fläckar typ.

Just nu använder jag Neutrogena face scrub och också facial wash för bra hud men dessa märken är kvar, någon som vet en bra metod för att bleka skinnet eller kanske ska man skrubba bort den huden så ny hyd kommer fram där?

Tacksam för hjälp!

imgur.com/AWerGuH,4tx0tjV#1
Länk till 2 bilder på dom.

11 svar

121288 +1
Vad för handduk torkar du ansiktet med efter du torkat? Du får inte typ rivtorka ansiktet haha inte ett ord men du får typ dutta handduken sakta över ansiktet så är det mildare mot huden
jaseyrae +1
Det är "ärr" efter finnarna, de försvinner med tiden! Men du bör kontakta din vårdcentral eftersom du får ärr efter finnarna. Du kan få någon kräm mot din akne kanske :)
swegboi +1
Kräm mot finnar har jag redan men finns det något som hjälper mot just ärr?
jaseyrae +1
Tveksamt, apoteket kan ha något men osäkert om det fungerar. Men det är ingen big deal med de små märkena efter finnarna! Det gäår bort och ingen tänker på det mer än du + de syns knappt! :)
Mliillo +1
Honungsmask!
Sainy94 +1
Nu har jag ju haft mängder med finnar i ca 8 års tid och märkena betyder inte alltid att du kommer få fula ärr som syns mycket.
Låt de försvinna av sig själv. röda små märken, hur mycket kan det spela roll?
Går ju att täcka dem hyfsat iaf.

Själv har jag ju haft mängder, men det betyder inte att jag har mängder med ärr nu. Och jag fick i stort sett röda märken efter varje finne.

Men... har du mycket finnar, alltså acne, så bör du kanske rådfråga läkare.
swegboi +1
Nej jag har inte alls mycket akne men just dom hära små platta röda märkena som finns kvar efter finnarna stör så himla mycket enligt mig :/
swegboi +1
Jag har hört att man kan använda bakpulver och vatten eller bakpulver+vatten+havregryn och göra en käm som man smörjer ansiktet med. Det jag vill göra är att försöka tona ner färgen på märkena så dom inte är så himla röda utan mer skinfärgade.
jaseyrae +1
Alltså, väldigt osäkert om sådana "hemmakurer" fungerar, men varför inte ringa din vårdcentral, beställa en tid och prata med en läkare där och se om dem har något att tipsa om eller rekommendera?
eliinon +1
Vill tipsa om gurkmeja+äggvita! Fick det rådet av min naturläkare, funkar verkligen för mig! Jag köper färsk gurkmeja på asiatisk affär, skalar och pressa ur saften i tex vitlökspress. Och blandar med lite äggvita. Dutta det på märken med tops, sov med och tvätta bort med citronsaft på morgonen. Detta ger effekt efter redan 1 vecka om jag gör varje kväll. Billigt och bra alltså :) det färgar av sig en hel del så på med handskar +tidningspapper på bänken. Rekommenderar starkt! Vet hur jobbigt märken efter finnar är :/ hoppas du får bukt med det! :)
gras22 +1
Kör på något stark´kare från apoteket, dom kan hjälpa dig bli av med det lovar jag :)