Rynkor pga överanvändning

Roller +1
Jag spelar trumpet, och varje gång jag blåser, måste jag använda många muskler i ansiktet. Problemet är att en av musklerna är den som drar ihop rynkorrna mellan ögonbryna. Jag har hört om att man kan få rynkor pga användning av ansiktet och eftersom jag är 18 år gammal, undrar jag om det är nåt och oroa sig för? Kan man få rynkor på det sättet? För om man kan det kommer jag ha rynkor när jag är 25 typ :(

21 svar

trixe +1
Borde det inte vara tvärtom istället? såg på ett program där dom utövade yoga för ansiktet för att förebygga rynkor. men som sagt vet inte :)
Roller +1
Jo, :P kanske det, men efter varje gång jag spelat, ser jag små rynkor, som sedan försvinner efter en liten stund. Är lite rädd att jag kommer till den punkt de inte försvinner tidigare än jag får vanliga rynkor :S
Roller +1
Någon som är insatt i rynkors uppkommande?
Heho +1
Alltså om man ofta rynkar på pannan så får man tillslut en rynka där...ex vet jag en tjej som gick i min förra skola och ALLTID rynkade på pannan när hon snackade så det rynkade sig mellan ögonbrynen....man kan se antydningar till att hon snart kommer att få ett argt rynksteck mellan ögonbrynen. :P

men som sagt..jag är ingen expert men jag TROR att man får det om man ofta rynkar på ansiktet på ett visst sätt.....

....och yoga för ansikte är inte det typ som ansiktsmassage där man tar bort spänningar i ansiktsmusklerna för att förebrygga rynkor?(rätta mig om jag har fel)

Det är väl inte så att de på yogan sitter och rynkar på ansiktet och tror att det ska få bort framtida rynkor? För det låter ju rätt egendomligt...haha vilken bild jag fick i huvudet nu haha :P
Myya +1
Tänk dig huden som ett gummiband.
När det är nytt så är det spänstigt, ju mer du töjer ut gummibandet desto slappare blir det. Tillslut efter mycket töjande så tappar gummibandet elasticiteten. Likadant är det med huden.

Folk med mycket mimik får oftare tydligare rynkor än en person med lite mimik. Tex en glad person som ler mycket får ofta sina kråksparkar tidigare än en sur person. För den glada personen rynkar sina ögon mer. Förstår du hur jag menar?
MEN
Du är 18! Oroa dig inte för det! Spela trumpet och var glad istället!
Mvh
Myya hudterapeut
Heho +1
Mya vad bra att du är hudterapeut..jag har nämligen en fråga =)

Jag har haft acne problem...stora röda finnar samt röda märken och sånt efter finnar men har fått differin utskriven av en hudterapeut/hudläkare och har nu använt differin i cirka 2 år...och det har hjälpt fast då och då händer det att jag får finnar

Nu till min fråga: Det är nämligen så att ifall jag slutar använda differin så kommer finnarna igen och jag undrar när du tror att jag kan sluta använda differin? För jag vill inte behöva användaden den hela livet...ungefär vid vilken ålder brukar finnproblemen sluta?

Jag vet att min pappa haft finnar och alla i hans släkt så de varit tvugna att gå till läkare så mitt acneproblem är ärftligt vad jag tror...och jag har ingen kontakt med min pappa så jag kan inte fråga honom när de försvann för honom...vad tror du, vid vilken ålder brukar de försvinna?

skulle verkligen uppskatta ett svar :)
Myya +1
Jag har en tråd där du kan fråga, så slipper vi sno andras trådar :)
Flyttar över din fråga dit.
(tråden heter fråga en hudterapeut)
40526 +1
Heho det finns så myckedt som avgör din hy, ärftlihet, psykiskt hälsa, hormonbalans, rengöring och produkter samt kost. Dock finns det inga bevis o hur vida kost påverkar hyn men man kan dock tänka på detta.

Jag har också haft problem med orenheter och finnar i mitt liv samt testat differin.

Frågan är hur du sköter din hud. Vilka produkter använder du, skyddar du den? Sedan är psyket mkt påverkande, har du en bra psykisk hälsa?
45307 +1
Den är också kallad för "bekymmers rynkan" har jag hört ;) eftersom att när mna är bekymrad så spänner man ju ihop ögonbrynen. Försök att undvika det tycker jag. För det brukar bli så synligt sen när man blir äldre. Då finns dem där fast man inte ens spänner ihop brynen.
teralene +1
Tror nog att det har en hel del med gener att göra faktiskt och vilken sorts hudtyp man har. T.e.x 2 väninnor till mig som har torr hy har mycket mer linjer i ansiktet än mig,(jag har fetare hy) trots att dom inte röker el festar som jag har gjort. Deras föräldrar har oxå mer rynkor än mina. Sen ska man ju alltid sköta om sin hy men ofta kan man se på sina föräldrar vart ålderstecknen kommer sätta sig..
Myya +1
Terlene:
En torr hy får alltid fina linjer tidigare än en fet hy. Så det är inte konstigt att dina vänner har det. Rökning syns inte vid så ung ålder. Vänta du bara, de rynkorna kommer sen:)
52712 +1
Jag drar in kinderna och andas ut med stängd mun så jag ser ut som en bläckfisk, kan jag få rynkor av det?
Myya +1
Woah: vad menar du? När och varför gör du så?
52712 +1
Vet ej hur jag ska förklara, om du googlar upp blowfish face så vet du.
Myya +1
Menar du när du röker? Det är ju inte därför man får rynkor. Utan av själva röken
52712 +1
Nej, ansiktet blir uppblåst med stängd mun.
jag putar också ofta med munnen vilket har blivit en vana så borde jag sluta med det?
delay +1
Ja rökare får ofta rynkor runt munnen för att man gör miner med munnen hela tiden.
jag har själv märkt att jag ofta gör skumma miner med ögonbrynen när jag noppar den, måste skärpa mig genast :(
sthlm89 +1
Jag har hört att det finns övningar man kan göra för att träna upp musklerna i ansiktet vilket ger mer "spänst". Är det bara jag som hört detta?
Myya +1
En rökare får framförallt rynkor av röken som frisätter de fria radikalerna som orsakar rynkor.
Själva mimiken ensam är inte orsaken till rynkorna, utan just röken som blåses ut och inhaleras kring munnen. Så en person som hade utfört samma rörelse med munnen som en rökare fast utan att röka, hade inte fått de rynkorna som den rökande personen
delay +1
Fast det är väldigt vanligt att få rynkor där man rynkar ansiktet väldigt ofta. så det är nog en hel del som hade fått det.