Sprickor i tungan

SantaPola +1
Jag har en massa "sprickor" i tungan eller vad man nu ska kalla det, finns det något annat namn för det kanske? Ingen av de jag känner har det, eller någon kanske har men då handlar det om mycket färre och mindre.

Någon som vet hur de här sprickorna uppkommer och hur man kan få tungan hel igen?
Har haft dem så länge jag kan minnas och vill verkligen bli av med dem:(

15 svar

Panzarlotta +1
Enligt kinesisk medicin (vilket jag personligen tror stenhårt på) kan man avläsa på tungan hur kroppen mår. Vad du har brist på eller i vilket organ du har en obalans. Alla delar på tungan representerar ett organ i kroppen, typ hjärta, lunga, mage osv. Kan också vara så att du lider briskt på något.
Panzarlotta +1
Brist
Lindio +1
Hmmmmm sprickor? den e inte typ fläckig?
min e fläckig och inte lixom "slät".
de har ja alltid haft.. kollade upp det innan o doktorn sa att jag hade vad man kallade "jordglobs" tunga eller va de va...att den helt enkellt inte va slät! men det var helt normalt!
SantaPola +1
Men igen som vet vad man har brist på? Mina sprickor går både längs mitten av tungan och på sidorna. De som är på sidorna är korta och inte lika djupa som de längs mitten. Men kan det vara något farligt?
Engmaan +1
Jag har hört att om man äter onyttigt och dåligt så kan man få sprickor på tungan.
SantaPola +1
Jag är inte speciellt onyttigt och äter bra. Däremot är jag dålig på att äta frukt och sånt, någon som vet om det påverkar tungan något? Det jag vill får reda på med den här tråden är vad jag har brist på så att jag kan åtgärda problemet :I
melonbizkit +1
Alltså jag minns inte vilka brister de berodde på,,men kolla nätet googla så du kommer till olika hälsosidor.
Min kompis lever på cola o snickers o vitt bröd..ost
Hon har värsta sprickorna.
det är brist vissa ämnen o olika organs välmåenden som P-lotta beskrev
Mysco +1
Jag har också sån tunga :)
Det kallas för geografisk tunga och jag har nog haft det så länge jag kan minnas också.
Dessutom så verkar det som om min tunga därför även är liye känsligare...kan börja svida om jag äter ngt salt direkt efter ngt syrligt....typ salta pommes direkt efter en tomat osv...
Mysco +1
Dessutom så går det inte att göra något åt...man får leva med det helt enkelt. :)
melonbizkit +1
Man kan ha problem med magsäckshinnan,o då blir näringsupptaget lite rubbat
O man får inte tillräckligt med tex b vit o zink,,el andra näringämnen
läste jag
SantaPola +1
Mysco: Tror min är känsligare med. Det blir konstigt om jag äter mkt surt lr så, sen kan det börja svida om jag äter typ tomater.

Hm, det hrä avar inet lätt, emn ahr för mig att i nått av pogrammen som gått av du rä vad du äter så ahde nån problem med sprickor i tunagn för att den åt fel tror jag. Men jag äter ju inet sämre än någon annan som jag känner?:S Dricker knappt läsk, äter sällan godis, äter fullkorn istället för vitt.
Mysco +1
Ja men det är skillnad på såna sprickor och såna man har när tungan är geografisk.
Sprickorna i en geografisk är djupare och går inte att få bort dessutom gör det tungan känsligare än vanliga personers....tomat är svårt för mig med.
Ibland gör det så ont så det känns som om någon trycker hårt på tungan med en sytråd.. :/ Iofs inte så ofta men det gör oont då...
honeybun +1
Mmm jag o min halvbror har oxå sådan tunga. Haft det sen jag var liten, inte märkt några problem med det som tur är. Tror inte alls att det har med brist att göra. Men det kke finns olika sorters sprickor!
Sindre +1
Sprickor: På samma sätt som en svullen tunga hänvisar till överskott vätska (eller hetta) indikerar sprickor inre torka. Drick mer vatten!
KattaR6800 +1
Till @SantaPola
Kolla bvitamim b12 och folsyra