Tips om MSM-pulver!

72564 +1
Jag ville bara tipsa alla som har problemhud av något slag - acne, pormaskar, rosacea, psoriasis - om MSM-pulver! Det är alltså rent svavel, vilket är viktigt för en massa av våra organ och kroppsfunktioner, inte minst för huden.

Jag har inte problemhud direkt, men har dermatillomani, vilket gör att jag klämmer, pillar och river mycket i ansiktet, vilket i sin tur orsakat mig en hel del finnar, pormaskar och ärr. Får även en del 'hormonfinnar' i pannan och på hakan vid ägglossning och mens.
Min mamma, som har rosacea, tipsade mig om MSM-pulver i helgen och jag tänkte att jag har väl inget att förlora på att prova det.

Under tre dagar har jag nu: *Druckit ett glas juice om dagen med en halv tsk pulver
*Gjort en ansiktsmask på pulvret med honung och kefir (igår)
*Gjort en lösning på vatten och pulvret som jag använt som ansiktsvatten morgon och kväll

...och jag har inte en endaste finne, pormask eller ärr kvar! Inte en blemma har jag. Efter bara 3 (tre) dagar!

Känns själviskt att hålla detta för mig själv, så ville tipsa alla som lägger dyra pengar på ansiktsprodukter om den här naturliga, och rätt billiga behandlingen, som iaf för mig (redan) gjort stor skillnad ^^

18 svar

kiko +1
Har funderar på att testa men osäker på varifrån, vilket märke o så. Vart köpte du ditt? :)
72564 +1
Till @kiko
Jag köpte mitt från vitaminvaruhuset.se, 200g av märket ION Silver för 100kr :)
kiko +1
Till @AKAmini
Hittade på Bodystore, 112:- för 250g =) Rea där nu =)
Smackthis +1
Det här är precis vad jag behöver, tack för tipset! Så taggad över att prova detta :)
72564 +1
Till @kiko
Bra klipp! ^^ Jag kollade inte runt så mycket :p
matildakl +1
det verkar inte så snabbt, förmodlingen kommer du få någon slags utrensning efter någon vecka som effekt på att det verkar.
Det är när man tar det utvärtes som det hjälper huden att läka så nog det du har märkt. har använt i ett halvår ungefär och varit uppe i 5 tsk som mest innan jag trappade ner, det tar lång tid såklart och blir ofta lite sämre innan det blir bättre
72564 +1
Till @matildakl
Naturligtvis, allt sånt här tenderar att driva ut allt skit och göra det värre innan det blir bättre. Jag tycker att en halv tsk smakar skit, så kan inte tänka mig hur 5 tsk smakar xD
matildakl +1
Till @AKAmini
inte alls särskilt bra haha. hört att det ska hjälpa mot allergier så jag får se. ännu har det inte gjort särskilt mycket iallafall. konstigt att du inte verkar fått någon reaktion? speciellt när du ändå börjar med ganska hög dos. alla jag har hört har blivit mer eller mindre sjuka i nån vecka. jag började på 1 kryddmått(!) och vid 1,5 kryddmått fick jag oerhörd huvudvärk och någon form av småutslag i 3 dagar då de sen försvann. kände mig ändå ganska skonad!
72564 +1
Till @matildakl
Jaså? Är det nån särskild sorts allergier det hjälper mot då? Jag har en hel del frukter jag inte tål, och mandel och hasselnötter.
Oj. Näe, jag har inte fått någon negativ reaktion alls :O Varken på huden eller måendet. Min hud är faktiskt ännu bättre än vad den var när jag startade tråden t o m ^_^ Men är väl olika hur man reagerar, som med allt annat :)
kiko +1
Redan efter två koppar msm är min mage orolig. Ska nog minska lite, är inte glad för kommande biverkningar!
72564 +1
Till @kiko
Ja man kan bli kass i magen av det i början, då får man minska mängden lite. För min del är det bara positivt eftersom jag är kroniskt hård i magen xD
FoxyCleo +1
Hur luktar det då?
Jag har en lättare rosacea hudtyp, skulle det hjälpa något?
FoxyCleo +1
Till @AKAmini
Som billigt laxermedel då?
72564 +1
Till @FoxyCleo
Det luktar inget alls.

Finns nog billigare att få tag på isf...
FoxyCleo +1
Till @AKAmini
Jaså det är dyrt?
Jag hade ett mjällschampo förut som var superbra mot mjäll men det var svavel i och luktade hemskt.
kiko +1
Till @FoxyCleo
Finns ju olika sorters svavel..
matildakl +1
Till @AKAmini
Olika matallergier! Första julen på flera år jag kunnat äta citrusfrukter och antar att det inte är en slump.
Har dock förstått att man ska använda msm från märket opti msm som är det absolut renaste, de har en speciell destillering. Msmet blir annars inte riktigt renat. I sverige finns det 3 som säljer dessa som jag känner till; helhetshälsa, holistic och bättre hälsa. Har använt helhetshälsas och holistics, tycker helhetshälsas är lite mer lättlösligt samt använder den stora 450 grams burken nu efter ett år de blir ju billgare i längden än 200gs burkarna.
Hur har det gått?
72564 +1
Till @matildakl
Wow, vad härligt! Jag vågar nog inte ge mig på att testa mina allergier än, då jag inte 'gått på' det så länge.

Okej, jag ska beställa det nästa gång, burken är ändå nästan slut :) Ja, jag tänkte ta en större burk nu, det går åt rätt snabbt när man tar det både ut- och invändigt.
Jag älskar det! Inget har nånsin funkat så här bra förr för min hud, som detta enkla pulver ^^