Torr, röd och oren hud. hjälp!

festflikka +1
Hej! Letar efter någon som har samma jobbiga problem med sin hud som jag. Den är oren i t-zonen med små pormaskar på näsan och hakan och en del öppna porer i pannan. Samtidigt så är den torr. Det här gör att det inte är så lämpligt att använda djuprengörande produkter för att få bort pormaskarna. Har provat alla slags rengöringar, senast Lancomes rosa tub för torr hud, men tro det eller ej, huden blev snustorr, så att den flagnade.

Förstår inte hur en rengöring för torr hud kan torka ut ännu mer. Fick också ett prov på Biotherms rengöring somjag skall prova i kväll. Dr Hauschkas kvittenkräm började jag med igår men den är så fet så jag vågar inte använda den över pormaskarna. Finns det någon med samma problem som jag och som är lycklig nog att ha hittat de rätta produkterna. Tipsa mig då tack! Kram

6 svar

m_arie +1
Jag skulle rekomendera produkter från d.i derien, men det allra bästa är att gå till en hudvårdssalong eller hudläkare på engång så slipper du lägga ut pengar i onödan på produkter som inte passar dig....
brunnforce +1
Jag hade lite finnar och oren hud. Men köpte Loréal Happyderm rengörningsmousse och krämen som hör till. Alla finnarna försvann efter några dagar och huden blev väldigt mjuk! Tycker du ska prova de två produkterna! Huden blev faktiskt lycklig :o) Hälsningar Kajsa!
luvii +1
Låter precis som min vinterhy! Jag har annars blandhy men på vintern får jag jättetorrhy samtidigt som man känner hur pormaskarna ligger på lur. Men nu har jag äntligen fått kontroll över min hud med hjälp av en massa produkter som jag mixar ihop. Men före jag avslöjar mitt hemliga recept så vill jag bara säga att det viktigaste är att huden blir ordentligt återfuktad för då brukar alla andra problem också försvinna tillslut.
Min huds favvoprodukter:

Rengöring: Dermalogicas special cleansing gel, jag har precis som du testat en massa olika rengöringar för torrhy men ingen har funkat så bra som den här som är för normal till blandhy. Jag tvättar dock bara ansiktet till kvällen nu på vintern. På morgonen använder jag bara ansiktsvatten. Sen har jag även börjat med att blanda ut min rengöring med Dermalogicas daily microfoliant som är en mild peeling man kan använda varje dag.
Ansiktsvatten: Är inte speciellt förtjust i ansiktsvatten egentligen men nu har jag faktist hittat ett som känns riktigt uppfriskande och skönt från Clarins (grön flaska). Använder det på morgon istället för rengöring.

Fuktspray: Använer jag vanligtvis både morgon och kväll istället för ansiktsvatten. Jag har Dermalogicas multi-activ toner. Tyckte från början att det var en rätt onödig grej men efter att jag märkte hur mycket bättre fuktbalansen blev i hyn så älskar jag denna produkt! Bra dessutom att den inte innehåller vatten nu på vintern!
Dagkräm: Använder egentligen två krämer just nu, först Dermalogicas barrier repair som jag sätter på de torraste hudpartierna sedan maseras Estee Lauders hydra complete för torrhy över hela ansiktet.
Nattkräm: Har Decleors nattbalsam med ylangylang för lite fetare hy.

Ögonkräm: Cliniques moisture surge eye gel som man kan dutta på lite när som helst när ögonpartiet känns fnasigt.
Sen kan jag också rekomendera Body Shops bambo fuktmask. Bättre än många andra och betydligt dyrare masker jag har testat! Man kan fast använda den varje kväll om det så behövs. Sen kan det vara bra att en gång i veckan lägga en mer djuprengörandemask.
Oj hjälp, vad långt det blev!
Men som sagt det är en hel del produkter jag mixtrar med och tror inte det här är den perfekta kominationen som funkar för alla men kanske någon produkt som lät lite intressant...
barbiexgirl +1
Bara undrar Luvii..
hur mycket kostar allt detta?
har oxå lite pormaskar men absolut inga finnar. en någon gång om jag har ätit snabbmat. :P
tänkte gå och köpa det någon dag.
luvii +1
En hel del massa för mycket pengar.
Så jag skulle inte rekomendera någon att gå och köpa alltihopa på en gång. För även om det funkar superbra för min hy kanske det inte funkar lika bra för någon annan (inte för att jag tror att någon skulle gå och köpa allt rakt av men...).
Men om man börjar få slut på något hemma i badrumskåpet och vill testa något nytt så fick ni ju lite tips iallafall!
festflikka +1
Tack för era svar. Skall testa allihop.