Utslag efter vax på överläpp!

123383 +1
Igår vaxade jag överläppen vilket kanske var dumt då jag har känslig hy. Efteråt fick jag massa röda finneliknande utslag runtom överläppen. Idag, är det nästan som igår inte mycket har försvunnit. Hur ska jag göra?!

Efter vaxet använde jag det där oljiga pappret man får med är det kanske den jag inte tål? Sen la jag på lite Aloe Vera gel och det sved mycket vilket är förståligt! Såg efteråt att man ska vaxa på nyligen rengjort ansikte och inte krämer på vilket jag inte följde då jag bara gjorde det lite hastigt tror ni det kan vara en anledning för utslagen? Om jag hade köpt en vax för känslig hy hade jag ändå fått samma reaktion? Eftersom det var första gången nånsin som jag vaxa överläppen gjorde jag ganska många "försök" vilket kanske ledde till onödig mycket irritation på huden vad tror ni?

Tror ni jag kommer få permanenta utslag/finnar av detta för just nu verkar det så :(

10 svar

58736 +1
Ganska vanligt att få någon form av irritation efter vaxning, antingen som exem, prickar, finnar eller innåtväxande hårstrån. Kanske speciellt om man har känslig hy. Tror absolut inte det är bestående dock, men smörj med lite aloevera och låt bli att sminka över. Kanske kan köpa någon kortisonkräm på apoteket? Finns en liten vit/blå tub med hydrokortisonsalva som man kan använda på exem och utslag.
Selbi +1
Jag får alltid så också. Nejdå de försvinner snabbt, det man kan göra för att undvika så många sånna är att inte ha smink på sig i några dagar efteråt där!
benandjerry +1
Det är vanligt att det blir så, tror rötterna blir irriterade. Jag får massa finnar om jag epilerar mig :S
Pawni +1
Ta mycket toner där, så du dödar eventuella bakterier :) om den du har innehåller alkohol dvs
123383 +1
Till @Pawni
Det är inte direkt utslag kom jag på i efterhand utan jag vaxade bort lite skin bara :/ skulle nog dö om jag la något starkt på
123383 +1
Läste att man kan lägga vaselin där man vaxat av huden för extra fukt?!?! Låter helt sjukt
123383 +1
Till @benandjerry
Jag får massa finnar om jag rakar mig:-/
Merida +1
Jag vaxade en gång... Tog två veckor innan huden var bra igen... :(
123383 +1
Update: tips!

Har kommit på lite hur man kan göra om det händer en så jag skriver det här ifall nån stackare råkar ut för samma sak i framtiden och vill ha hjälp. Den skadan som sker på yttre hudlager är densamma som vid en brännskada, så det är i princip ingen skillnad alls (enligt läkare) då ska du behandla huden och använda produkter efter situationen också. Saker att tänka på: täck området för solen vi vill inte förstärka missfärgningar som kan förekomma i huden, eventuella ärr eller att skadan tar längre tid att läka, använd keps eller liknande.

Om det händer på övriga ställen på kroppen ha inte tajta kläder som irriterar området, ha något luftigt och sit helst inte på den om du får det nånstans på bakre låren eller liknande. Slutligen kan du använda 'Burn gel', detta kan du göra flera gånger/dagen. Använde det själv igårkväll samt imorse och skillnaden är som magi!:) sen måste man huden läka lite av sig självt också precis som vid en brännskada
Doskan +1
Exakt samma sak hände mig och det tog ca 5-6 dagar innan allt försvann. Men jag gick till Apoteket och de rekommenderade idomin som jag smörjde dag och natt med och det funkade perfekt!