Vad är vanligaste "looken" där nere?

linnas +1
Vad är egentligen vanligast? Att ta bort håret där nere eller att spara lite? Jag trodde att det var typ 50/50 som gjorde det ena eller andra? Jag simmar och bastar med några kompisar en gång i veckan och bland oss finns det inte mycket hår kan jag säga. Det hårfria har alltid varit det vanligaste. Fast självklart ser jag en del andra på badhuset i ungefär samma ålder som har lite hår kvar. Själv hade jag en period då jag också sparade lite när jag rakade.

Numera pallar jag inte fixa nån "frisyr" och eftersom jag egentligen ogillar kroppshår (på mig själv, andra får göra precis som de vill) så ryker allt. Enklast och fräschaste känslan då tycker jag. I vilket fall som helst tycker jag att det är viktigt att alla ska få göra det de trivs med. Vill man ha en jättebuske så ska man få ha det. Samtidigt är det klart att man påverkas av andra/olika ideal o s v, vare sig man vill erkänna det eller inte.

49 svar

AKAmini +1
Jag tror att det nog beror på åldern till viss del. För nåt år sedan var det fortfarande vanligare att även 30- och 40+ var helrakade, nu tycks håret komma tillbaka lite, i den ålderskategorin iaf. Jag är 32 och har halvrakat, dvs jag rakar blygdläppar och bikinilinje men lämnar håret på venusberget kvar. Klipper det kort när det behövs.
Mitt venusberg tycker inte ALLS om att vara rakad - får utslag och inåtväxta hårstrån som vid något tillfälle utvecklats till en böld - inte fräscht nånstans.
Merida +1
Jag har full busch! Men sen har jag inte sett min snippa på flera månader...

Annars rakar jag bikinilinjen, klipper ned håret så det är typ två cm långt och rakar blygläpparna.

Att raka framtill är sjukt obekvämt... Utväxt, röda prickar, stubb som kliar osv. Nä fy... :) Och jag tror man blir mer bekväm med sin kroppsbehåring ju äldre man blir. Orka pinas och anstränga sig för andra kvinnor och män. :)
AKAmini +1
Till @Merida
+++ ^.^
Merida +1
Till @AKAmini
Haha! En dag bara tröttnade jag på folk! xD Alla bara ansträngde sig för mycket.

Så stod jag i duschen med rakhyveln i högsta hugg, 19 år gammal, la den ifrån mig och sa "fuck people!!!". :'D Bästa dagen i mitt liv!! ;)
mamacitaa +1
Brukar raka allt :)
matildakl +1
Allt ryker här också, det är dock något jag gör för att jag ogillar hår där och trivs bäst utan det. Skulle jag bli tillsammans med en kille som gillar hår skulle jag naturligtvis inte ändra det ändå, för jag själv gillar det inte. Så jag tror nog att det är väldigt olika, många går nog efter hur deras partner vill ha det vilket jag tycker är fel
tomcollins +1
Tar bort allt. Känns bäst så
Ravn +1
Nu har jag inte någon snippa men jag kör på akaminis metod. Pungen är renrakad och .. Eh.. Marsberget? Är ansat i triangelformad manör.
robino +1
Pungen rakad och "ovanför" nertrimmat till någon/några millimeter. Får alltid prickar om jag rakar där :'(
linnas +1
Till @Ravn
Så ser min kille ut också Ravn haha. Välansat upptill och inget hår i övrigt. Är det det vanligaste för killar att se ut så? Killar passar med lite hår tycker jag, så länge det är trimmat/fixat. Snyggare och manligare då på något vis, fast egentligen bryr jag mig inte så jättemycket. Renrakat skulle också funka fast det känns mer manligt med hår. Hur har tjejerna som du har varit med sett ut, om man får fråga :-) Har de haft några åsikter om hur du rakar dig? Är det så att många tjejer som tar bort håret också kräver att killen måste göra det?
mamacitaa +1
Till @linnas
Min kille tar bort allt men skulle inte bry mig om han hade kvar hår heller. Han gör som han vill precis som jag.
Inte menat att tagga dig haha sori :)
AKAmini +1
Till @matildakl
Huvudsaken är ju att man gör det för sin egen skull, och liksom inte 'offrar' sig för någon annans preferenser trots att man själv upplever obehag (oavsett vad det handlar om) :)


Jag har egentligen ingen preferens gällande könshår, varken hos mig själv eller hos en kille jag dejtar (det är ju bara hår liksom) och skulle en kille jag träffar föredra håriga tjejer skulle jag inte ha några problem med att låta det växa vilt.

Skulle inte ha några problem med att helraka heller, utifrån någon princip, men det funkar inte för mig ur ett rent fysiskt perspektiv eftersom jag får för mycket hudbesvär helt enkelt. Så en kille som absolut inte kan tänka sig lite hår på venusberget på tjejen ska nog inte slösa någon tid på mig, jag kommer liksom inte utsätta mig för sveda, klåda och bölder frivilligt.
linnas +1
Till @AKAmini
Jag skulle också vara beredd att anpassa mig efter killens önskemål, fast bara till en viss gräns. Full bush kan han t ex fetglömma. Jag skulle känna mig sjukt obekväm med det. Min kille tycker det är väldigt nice när det är alldeles lent, som tur är men han brukar inte bry sig så mycket om jag råkar ha lite stubb heller. Undrar hur vanligt det är att tjejer kör helrakat fast de inte vill, bara för att killen ska vara nöjd? Hoppas att det inte är så många.
Merida +1
Till @linnas
Det är nog fler än man tror.

Jag har inte heller någon preferens på hur könsbehåringen ska vara. Mer än att helrakade snippor och snoppar ser otroligt nakna. De ser lixom... Ledsna ut på något vis. :P
Ravn +1
Till @linnas
Jag tror det beror på ens hårväxt och åldern. Det är väldigt vanligt med det som jag och din kille har, men kommer man ned i åldrarna något (15-18) så är det väldigt vanligt med helrakat. Det kan bero på att man inte har så supertät buske och det ser lite fjunigt ut att låta det växa fritt, men också verkar det vara normen.
Jag tycker det ser bäst ut som jag har det. Lite manligt, men inte ofräscht. Jag gör det helt för min egen skull när jag träffar en tjej. Jag är ju sexig när jag känner mig sexig.
FoxyCleo +1
Jag ansar med en sak när jag tycker det behövs, för hygienens skull.
Känslan när man råka klippa i "vecken" därnere, aj fan.
Merida +1
Till @FoxyCleo
KLIPPA i VECKEN?! Vilka jävla VECK?! :'D
FoxyCleo +1
Till @Merida
Eh "fittvecken" typ hud, slemhinnor(?) man råkar klippa i med saxen, det är jävligt oskönt och gör att jag vill operera mig därnere
Merida +1
Till @FoxyCleo
Ja jag säger då detta! :'D Hahaha!!
FoxyCleo +1
Till @Merida
Vad är det som är roligt?