Vad gör ni åt er torra vinterhud? Något mirakel?

Halsdukar +1
Nu när det helt plötsligt blivit minus och svinkallt ute så har min hud blivit såå torr. Jag duchar och använder en sån skrubbande puff (loofah), sen när jag är klar tar jag kokosolja och blandar med mandelolja och smörjer in hela kroppen. Ändå så är min hud torr. Kan liksom känna att huden är helt stram och om jag t.ex böjer mig ner så stramar hela huden på ryggen till och det blir obehagligt och kliar.

Och det känns ännu värre när man även har kläder på sig. Har även fått en massa småfinnar (syns knappt att det är finnar ser mer ut som röda små prickar) över brösten mot halsen och liite på ryggen, men vet inte alls som det har något med detta att göra eller om det bara är slump. Så någon som har några bra knep?

12 svar

58736 +1
Inget mer än att smörja oftare :/ kanske inte duscha för ofta heller då det torkar ut huden en del. Har också problem med torr hud på vintern, men jag pallar inte att smörja med olja - det tar så lång tid för den att gå in i huden på mig så jag får typ springa omkring naken i lägenheten i 2 timmar efter om det ska torka xD och det är lite för kallt för det.
Vampira +1
På mina händer använder jag jättefeta krämer på natten och så har jag bomullshandskar (då sitter krämen kvar hela natten). Och på dagarna har jag inte lika feta krämer. På fötterna brukar jag ha kokosolja, sen sätter jag på plastpåsar och sen sockar, då blir fötterna lena som babyrumpor ^^ när det gäller resten av kroppen vet jag inte riktigt vad du ska göra mer än att smörja mycket och duscha mindre. Du kan ju använda milda dusch tvålar som är bra för torr hud.
Brukar alltså smörja in fötterna med kokosolja på kvällen och sover med det :)
58736 +1
Kanske fungerar att använda en duscholja som tvätt istället för annan kroppstvål? :) kanske torkar ut mindre
Morris90 +1
skincity.se/sv/product/516/…

Den här produkten är mitt bästa köp för mitt ansikte. Brukar alltid bli snustorr på vintern vilket resulterar i knottrig och torr hud. Denna gör att min hy blir helt knotterfri och superlen! Verkligen värd att pröva :)
justdentina +1
Fetare kräm hade jag satsat på :) fråga på apoteket!
Merida +1
Babyolja och duscha på kvällen inte morgonen.

INGA crèmer med vatten!!
FoxyCleo +1
Det är jättevanligt, jag har också så. Jag löser det med att duscha mer sällan på vintern.
119906 +1
Jag använder bara mandelolja :) funkar bra för mig
119906 +1
annars finns det en produkt hos frisör som heter NECCIN, superbra för både torrt hår och hud!
Hurrdurr +1
Fyll badkaret med smör och marinera i det till sommaren.

Annars kanske en luftfuktare hade varit något för dig.
Mliillo +1
Brukar scrubba med socker och honung. Blir superlent av bara det! Sen lägger jag på någon fetare hudkräm efter, låter torka in 15 min sen sätter på mig mjukiskläder. Likadant som när man packar in fossingarna.
Man kan också använda kokosolja. Brukar smörja in mig, vänta fem min sen duscha håret innan jag sköljer ur allt :)
Merida +1
Rapsolja och solrosolja är mitt knep. Babyolja dvs.