Vi som provat dermaroller - resultat

Noeve +1
Hej Allihopa!

Tänkte att skulle starta en ny tråd som är riktad mot resultatet av Dermaroller.

Det finns en annan tråd "Dermaroller mot hudbristningar och annat skit!" som startades av WanWan. Riktigt bra tråd om man är nyfiken på vad Dermaroller är. Där står all information man kan tänkas behöva för att börja rolla. Tråden har dock blivit oändligt lång och samma frågor och svar dyker upp. Därför tänkte jag att denna tråd kan rikta in sig på resultatet och behandlingserfarenheten.Så kika in på den tråden om du vill veta mer!

Se länk stylesearch.se/hud/…

Själv har jag använt Dermaroller 1.0 och 0.5 nu 4 gånger i en kur. Jag har använt A, E, C vitamin och använt även collagen serum tillsammans med Terproline kräm. Jag har på kinder och näsa grova och djupa ärr från acne som jag främst vill ha bort samt få mindre porer.

Jag har väntat en vecka mellan gångerna och flagnat riktigt rejält efteråt. Huden har varit periodvis extremt stram och torr. Dock måste jag säga att jag fortfarande inte har märkt någon skillnad förutom att när huden helt har återställt sig mellan veckorna blir den väldigt len och mjuk, ja ungefär som känslan efter en vanlig peeling. Efter andra gången jag rollat påpekade kollegor att min hy såg väldigt "strålande ut", dock så blev den sämre efter tredje gången.

Dessvärre har jag fått ganska mycket nya finnar och acne mellan rollningarna som har gjort att jag har fått nya ärr! Dock så försvinner finnarna väldigt snabbt när jag har börjat rolla igen, men det är mindre kul att få en massa finnar. Till vardags använder jag väldigt mycket mineralsmink på huden för att dölja mina ärr och röda partier så det är svårt att veta hur huden ser ut på riktigt.

Jag har läst i olika forum att man ska göra en kur på 6 veckor och sedan fortsätta då och då. Jag vill verkligen ha förändring på min hud men jag har hört att man måste vara riktigt tålmodig.

Hur har ni det alla som rollar? Har ni märkt något resultat? Hur gör ni mellan rollningarna?

Biverkningar? Hur länge har ni hållt på? Dela med er ni som rollar :-)

67 svar

Crollin +1
Heej:) Jag har rollat var 5:e vecka i snart 1 år, med 1,5 m.m, inte använt några speciella krämer utan bara Aberela. Mina djupa akne ärr är nästan helt borta. känns toppen! :)
Noeve +1
Hej!

Vad roligt att du har fått resultat! Men jag måste fråga hur lång tid tog det innan du så förbättringarna?
Jag använder 1.0 roller och tyckte första gångerna att det gjorde förbaskat ont. Nu har jag dock börjat vänja mig och där det gör mest ont är i pannan och näsan.

Gör det inte fruktansvärt ont att rolla med 1.5? Flagnar du mycket mellan rollningarna?
Har du haft mycket acne ärr? Jag tycker att är rätt jobbigt att flagna så mycket emellanåt ser jag riktigt hemsk ut! De ställen jag kan se en förbättring är dom ärren som har buktat ut men tiden kanske är avgörande....

Hur ofta får man rolla om man har en 1.5 roller? Fortsätter du för att uppehålla resultatet?
Kram!
Crollin +1
Hmm efter typ 4-5 månader börja jag se stor skillnad.

okaaj jo jag håller med! de gör sjukt jäkla ont!:O Men de får man uthärda! Jag har haft rätt mycke ärr ja, så jag är superglad över resultatet. O flagnar gör jag i c:a 4-5 dagar efter jag rollat,

De här med hur ofta man får rolla med 1,5 är där väldigt delade åsikter kring. Jag rollar Var 4-6 vecka, o de är de jag läst ska vara max typ. Pga hudförnyelsen. Man vill ju skapa nytt kollagen, men rollar man oftare så bryter man bara ner de man nyss försökt skapa. man måste alltså låta huden läka helt. Så har jag fattat de.
Resultatet är ju permanent så de är inget man måste underhålla. Jag rollar för att min hy blir bättre o bättre typ. slätare.

Kramis=)
Kalmar +1
Tror ni att dermarollern funkar på "ytliga" ärr som är röda? och kan man rolla även fast man har kapslade pormaskar? Beställde en idag och får den nog imorn. Ska man använda några speciella krämer när man rollar eller?
91890 +1
Jag använder dermarollern på mina lår för att bli av med celluliter och använder därför 3,0. men den gör jääääätteont, tror ni man kan använda emblasalva innan, ger det samma resultat? jag har bara rollat en gång och man ska göra det en gång i månaden, ska göra min andra gång om någon vecka.
snoksan +1
Var själv väldigt spkeptisk mot dermarollern i början men köpte en ändå. Vad har man att förlora? Har man testat allt annat så kan man ju lika gärna testa detta också.
Nu har jag gjort 4 st behandlingar på mina ben/rumpa och här kommer resultatet so far! Ingen av bilderna är manipulerade på något vis och de är alla tagna på samma stol, på samma plats, i samma rum och på samma ben så klart. Det enda som ev kan skifta lite är tidpunkten bilderna är tagna under dagen, det kan skifta några timmar hit eller dit. Respektive bild/bilder är tagna innan behandlingen.
Kalmar +1
Snoksan. shit vilken förbättring :D vad kul. Fick hem en dermaroller i tisdags och rollade hela ansiktet för jag har ojämn hudton och en hel del röda märken efter finnar. Nu två dagar senare ser huden mycket bättre ut bara att jag blivit lite torrare men dom röda märkena syns mindre :) ska ta och rolla ikväll igen och rolla kanske en gång i veckan senare. har en 1,0mm roller
gookie +1
Snoksan: vilken förändring:-) Och bättre lär det bli:-) Vad smörjer du med?
Caleria +1
TS; tänk på att man inte ska rolla när man har finnar (misstänker att du gjort det) för då sprider rollern ut bakterierna i ansiktet och du får fler finnar..

jag använder också 1,5 i ansiktet, men inte ofta.. Har inga direkt skavanker, vill mest bara förnya huden :) tycker hakan är värst, den känns ju avdomnad när man rollar, äcklig känsla...
Noeve +1
Snoksan, vilket otroligt resultat du har fått!
Jag märker själv att strukturen på min hud har blivit bättre men ärren är dock synliga fortfarande.
Jag upplever att jag oxå har fått nya finnar eller kvisslor... Jag ska beställa en 1.5 roller och börja köra med den efter min kur. Hoppas verkligen att det kommer att ge resultat.

För er som rollar kan jag starkt rekommendera Terproline proffessional kräm. Den bygger upp huden och ger huden mycket fukt!
gookie +1
Noeve: Hur får du tag på terproline proffessional. Trodde inte att den gick att få tag på bara den vanliga
Noeve +1
Gookie,
Jag beställde den på denna länk skinmed.co.uk/uk/terpprof100.html
Det gick jättesmidigt och snabb leverans dessutom. Min kan användas både för ansikte och kropp och jag hittade hemsidan på acne.org

Nästa gång ska jag beställa en större tub istället för 100ml som jag beställde nu. Krämen tar snabbt bort det torra och "neutraliserar" huden efter att man rollat. :-)
gookie +1
Noeve: Tack ska du ha men jag fattar inte hur man kan beställa den för jag får bara fram att det e för kliniker terapeuter eller om man har ett tillstång från skinmed. Hur gick du tillväga? Tycker du att den hjälper på dina ärr?
Noeve +1
Gookie,

Klicka på länken, sedan klickar du på "online shop" i vänstra kolumnen. Då slussas du vidare till region, välj EU. Sedan kommer du in på sidan igen och då ska du välja överst på "select section" så väljer du Terproline- Då kommer allt i deras märke upp och då kan du lägga en beställning på den.

Jag tycker att Terproline är en jättebra kräm därför att så fort jag har torr/obalanserad hud så blir huden normal igen efter att jag har använt krämen. Jag har jättekänslig hy, samt mycket ärr, pigmentfläckar, porer ja, allt i problemväg typ. Så det är svårt att hitta en kräm som passar mig som fungerar på det sättet att den gör huden bra.

Angående ärren så har det gått alldeles för kort tid som jag har använt Terproline för att jag ska kunna säga om den har hjälpt specifikt mot mina ärr. MEN, efter att jag har rollat min hud så använder jag Terproline och den påskyndar huden att bli återställd igen definitivt! Mina ärr är så pass gamla att jag tror att den inte hjälper mot just ärrvävnaden. Däremot så kan den ses som ett komplement till dermarollern eftersom att huden blir ju uppruggad i princip och då blir mina ärr röda igen.

Jag har tidigare gått på Maya peel, vilket jag tycker var totalt bortkastade pengar. Salongen använde också Terproline så jag tror absolut att den är bra och inte bara humbug.

Hoppas det hjälpte! Säg till om du undrar över något mer.
KRAAM
gookie +1
Noeve: Tack ska du ha det var väl så jag gick tillväga men det fungerade inte jag ska se om min sambo kan kolla upp detta imorgon. Jag använder terproline på mina bristningar och ca 4 veckor efteråt kunde jag se lite resultat men det har dock inte hänt något mer på månaderna efteråt. Kan ju bero på att jag e gravid och huden tänjs så det e svårt att veta hur resultatet hade blivit annars. NU har jag inte långt kvar till BF så får se hur resultatet blir sen

Tack för hjälpen, ska se om det funkar imorgon:)
gookie +1
Tack för hjälpen nu e den beställt får se om det e någon större skillnad på den och den vanliga terproline som jag har:)
JGlow +1
Hej alla rollare! Vad kul att hitta en ny tråd som är mer inriktad på resultat, blir så tjatigt med samma frågor och om om igen på de övriga trådarna...

Jag har precis rollat för andra gången med min 1,5 roller. Första gången tog jag inte i särskilt mycket men den här gången kom det blodprickar och nu efteråt känns huden rejält solbränd. Jag hoppas kunna se lite, bara lite resultat om fyra veckor när det är dags för nästa rollning och då återkommer jag med bilder! Jag använder mig av Terproline Face, men annars inga särskilda vitamin-krämer...

Mina ärr, som främst sitter på kinderna är så kallade "ice-pick-scars" som jag fick efter att ha genomgått kemiska peelings. ganska länge har läget känts hopplöst, dels ställer jag mig lite kritisk till lasers eftersom det kommer med så mycket bieffekter och kostar skjortan och kemiska peelings har jag ju som sagt enbart dåliga erfarenheter av. men när jag läste om dermaroller tändes ett litet hopp, t o m jag begriper hur det fungerar. Men ni som har fått resultat, ni har rollat länge vad jag förstår det som? Det kan ju vara bra att veta. Så man inte ger upp hoppet för tidigt.

Noeve; om du inte har märkt något resultat kanske det beror på att rollern bara var 1 mm? Har läst att den ska vara minst 1,5 för att fungera.. Och visst gör det ont, men det går att uthärda.

Lycka till med rollandet!
Kram
Johaani +1
Hej!
Har precis beställt min Dermaroller. En 3.0 som jag ska prova på mina bristningar på mage, lår och rumpa. Jag mår så sjukt dåligt över dom så jag hoppas verkligen att det kan hjälpa mig!

Jag har en fråga. Vilka krämer använder ni? Namn och vart ni köpt/beställt dom.
Hittade en kräm terproline body synchrolineapoteket.se/nav15621?type=sp
Men ska jag även köpa kollagenolja och smörja med?
Noeve +1
Hej JGlow, vad glad jag blir för ditt inlägg! Jag har precis samma typ av ärr som du, dom är dock pga att jag fick rejäla bölder till finnar och inte pga behandlingar. Jag har provat krämer och Maya peel och inget har fungerat. Nu har jag använt min roller i 4 veckor som kurbehandling och det jag märker iaf är att ärren och huden faktiskt förändras. Det händer nånting! Nu har jag rollat 1 gång i veckan ungefär.

Har också läst att grövre ärr kräver längre nålar men att 2.0 är absolut max för att använda i ansiktet.
Ska snart beställa en 1.5 roller, dock bör det gå längre emellan om man använder 1.5.
Det som är med roller är väl att det tar tid, vilket iof borde vara ganska bra eftersom att man framkallar en naturlig process. Rollar man så behöver man ju heller inte gå med köttsår i ansiktet som vissa behandlingar kan medföra.

Jag har också väldigt ojämn hudton, pigmenfläckar och porer och röda partier. Dessa har jag inte märkt någon skillnad alls på.

Är det någon som har mörkt någon skillnad på hudtonen?
Noeve +1
Johaani, jag har c,e och a vitamin olja som jag använder direkt efter att jag rollat. Det sägs av många att just dom oljorna är bra, varför vet jag dock inte. Jag märker att när jag använder dom så läker finnar kvisslor och sådant bättre, finnarna bryter inte ut då. Kan tänka mig att oljorna påskyndar förnyelseprocessen. Sedan måste jag säga att Terproline är en jättebra kräm för att huden ska neutraliseras, jag märker stor skillnad om jag använder den eller inte. Sedan hävdas det också att collagen serumet ska vara bra och jag använde det också- fast av den har jag inte märkt någonting.

Eftersom att jag använder så många krämer av olika slag är det just därför svårt att veta vilket som gör vad....Jag känner dock att jag gärna lägger en del pengar på krämer så länge jag rollar och utsätter huden för mycket. Men totala skillnaden mellan krämer är nog inte så super stor, det har nog mest blivit en måste tanke för mig.