Vita prickar runt ögonen!

kalstrom +1
Hej!
Jag har en fråga som jag har frågat många hudexperter om som inte kunnat svara!
Det är så att jag har små vita prickar runt mina ögon som jag inte vet vad det är och framförallt hur man får bort dom!
De ser ut som mogna finnar fast lite vitare i färgen och det går inte att klämma dom, för det gör ont! Så om det är någon som vet vad det är eller kanske har samma problem så vore det bra om jag kunde veta hur man får bort dom!
Kram Kristin!

35 svar

KimberlyW +1
Jag har faktiskt fått en sån där liten prick själv alldeles nyss. Inte glad över det eftersom de inte verkar gå att få bort på egen hand. Min pojkvän har några stycken och dom har suttit där i flera år och försvinner inte....
Jag tror det är brosk eller fett eller nåt, men jag vet faktiskt inte... ska forska vidare i detta, får jag reda på nåt så skriver jag igen!
kalstrom +1
M dom prickarna e inte allt för söta! Jag har haft dom nästan hela livet och alla frågar vad det är! Jag frågade en gång på BodyShop och hon pratade något om kalkbrist eller något! Men vi får foska vidare i detta som sagt! Tack för stödet, jag är inte ensam! :P
Kram
lillmarren +1
Kan det inte vara milier? Enda sättet jag fick bort mina var att (försiktigt!) göra hål i huden och klämma ut det vita.
kalstrom +1
Jo jag har försökt att få bort dom med hjälp av det men jag har för många små som inte går att "få tag på" med nålen! Får göra nytt försök! :)
Kaaathy +1
Jag vet vad det är, man får sånt när man använder produkter med vaselin i.. det sa min ansiktbehandlare till mig, eftersom jag också har massa små vita prickar runt ögonen så sa hon att man inte ska köpa produkter innehållande vaselin ex produkter från apoteket osv.. men jag vet inte hur man får bort det. ska fråga nästa gång jag är där :)
Lemoncurd +1
De går att få bort med jojobaolja (kolla i hälsokostaffären). Jag har fått bort flera milier med hjälp av den oljan. Man duttar på morron och kväll. Det tar några dagar innan man ser resultat.
KimberlyW +1
Har läst på lite om milier nu och jag tor det e det vi har! :) Det finns inga medel mot dom men privata hudläkare och plastikkirurger kan ta bort dom. Det är små cystor som kan uppstå av feta krämer och vid mycket solande. De uppkommer inte av stress eller av nån speciell kost.

Så nu vet vi det, lika bra att ringa till plastikkirurgen... ;)
21595 +1
Jojoba? ersätter d krämen man har oxå? sjunker d in fort?
Lemoncurd +1
Ja, jojobaolja. Det ersätter inte någon ögonkräm, man duttar bara på där man har milierna (går åt väldigt lite).
21595 +1
Men d e ju precis där. lr ska ja skippa ö-kräm just där?
enrosabanan +1
Vaselin är väll samma sak som mineralolja? Så det är inte så konstigt att det inte är bra...
Lemoncurd +1
Du behöver inte skippa ögonkräm just där du applicerar oljan. Sen så tar det en stund för oljan att sjunka in i huden, så det e viktigt att inte ta för mkt.
21595 +1
Detta måste ja provat. har en liten jävel där :) va sa du, d tog så många dar? :)
Lemoncurd +1
Det är olika, en del milier är envisare än andra. Den snabbaste fick jag bort på 3 dar.
21595 +1
Oj, superbra :)
kalstrom +1
Ser där ja! Nu måste ja springa till hälsokosten! Eller om dom inte går bort får ja väl ringa platskirurgen! Tack för hjälpen! Hoppas d funkar nu! Men alla miller försvinner inte med jojobaoljan elle?
21595 +1
Hur mkt kostar d? :)
kalstrom +1
Oljan kostar 39 kr tror ja. Billigt å bra! Om det funkar!
Lemoncurd +1
Oljan går ju att använda till andra saker också, inpackning till håret, hudolja etc.
nohemy +1
Jag fick bort mina när jag började använda ögonkräm, till mig sa dom att man fick dom när man använder för feta krämer vid ögonpartiet, eftersom d e ett så känsligt ställe med tunn hud å så...