Älskar en idiot.. vad ska jag göra??

Melittaflower +1
Jag om min sambo har varit tillsammans i 8 år.

När vi träffades vart vi kära på en gång, jag flyttade till hans hemstad och vi flyttade ihop. Efter ca 1,5år in på vår förhållande så bråkade vi om allt massa små grejer. Men de var bra för de mesta,vi pratade mkt om allt möjligt, de har vi kunnat sen dag ett. Efter 4år av förhållandet så hade vi en rejäl svaka. Han hade varit utomlands när han kom tillbaka så ville han göra slut. Jag förstod ingenting.. men jag anade att något hade hänt utomlands. Jag har mer eller mindre haft svårt att lita på honom till 100% . Vi gjorde slut jag flyttade ut. Jag var helt förkrossad och kände mig så dum som en hade känslor för en kille som honom.

Tiden gick .. 3månader senare efter vi gjorde slut hörde han av sig och vi började prata igen, vi träffade, vi blev som kk. Allting kändes så bra, men samtidigt var de jobbigt för vi älskade varandra.

Dagen kom och han frågade om de kunde bli vi igen, efter ett tag så flyttade jag in hos honom. Vi hade de bra i 1år . Men den 6året/7året började problem dyka upp alla små bråk som vi hade förut, om disken,tvätten,städningen mm kom tillbaka. Problemet är att min sambo är den lataste människan på jorden. Han kan inte tvätta för han inte gillar källare.(där tvättstugan är) diska kan han inte för tycker de är äckligt med matrester på tallriken mm. Städa kan han men ofta tycker inte han de är skitigt så han väntar på att de ska bli riktigt skitigt.

Han har även svårt, som han säger för att pussas och krama. När jag vill att han är mer kärleksfull säger han att om jag vill nått så är de bara ta för sig. Men när jag har gjorde så tycker han att jag stör honom för han sitter alltid framför tv spelar/tittar film/eller serier. De passar inte då enligt honom, men okej förståeligt. Men när han ska gå lägga sig passar de inte heller för då stör jag ju när han ska sova. Han är aldrig den som kommer och säger tack för jag lagar mat, städat och tvättat när han kommer hem från jobbet, allt detta gör jag så fort jag är ledig för att han inte hjälper mig.

I våras var vi utomlands och då träffade vi andra människor som var ute och reste och kan blev (i mina ögon) helt kär i en tjej. Han till och med satt och flörta med henne framför mig. Skäms när jag skriver om de, känns som jag är inget för honom.

Vi satt i poolen en kväll alla, tjejen, min kille och jag tillsammans med andra människor vi lärde känna. Hon ska fram till pool kanten för lägga sin öl, då tar hon honom på låret under vattnet. Blev så jävla arg att han inte sa eller gjorde nått. Blir så ledsen och besviken.

Nu sitter man här efter 8år vet inte vad de ska bli av, av allt mellan oss hur jag ska kunna gå vidare. Starta om bygga upp mig själv är så rädd och känner mig så ensam. Vågar inte prata om de med någon i min närhet, vet fan inte vad de är för fel på mig. Men i slut ändå tror jag jag drömmer om att min kille jag tittar på är samma kille jag blev kär i för 8år sen och blir helt knäsvag av tanken men mår inte bra av honom, de vet jag.

Vad skulle ni gjort om ni var mig?
Hur/vad ska jag göra ?

10 svar

mamacitaa +1
Vet hur det känns att önska att dom var som i början, när relationen var helt underbar. Men när någon börjat ta en för givet är det tufft att bryta det mönstret. Jag var också rädd för att släppa taget och för att känna mig ensam. Men jag personligen tycker det är bättre att känna sig ensam och må skit ett tag som singel än att hela tiden må dåligt pga någon man älskar.

Han ser nog inte felen i er förhållande och då är det väldigt svårt att rätta till. Jag lämnade och det är jättejobbigt men det blir bättre. Har börjat umgås med en ny kille och det känns väldigt bra. Har inte känt mig så genuint glad som jag gör nu på väldigt väldigt länge. Lita på din magkänsla, om det inte känns rätt och det känns som att det inte går att lösa sluta slösa din tid och lämna istället.
Melittaflower +1
Till @mamacitaa
Tack, jag vet att det du säger är klokt och de exakt de jag borde göra. När jag tänker på hur jag kan ha de och hur mycket gladare jag kommer kunna vara, så mår jag dåligt av tanken att han inte kommer längre vara i mitt liv. All tid ihop för att sen se varandra som främlingar. Svårt och släppa taget och fruktar för smärtan som kan vänta.

mamacitaa +1
Till @Melittaflower
Har du berättat detta för honom? Säg att du inte vill ha det så här längre, att ni måste försöka jobba på relationen om den ska hålla. Fråga om han tycker att detta är värt att kämpa för.
FoxyCleo +1
Gå vidare, men ha en kompis relation bara?
Melittaflower +1
Till @FoxyCleo
Jag är kär/älskar honom .. skulle vara sjukt jobbigt om vi var vänner, och skulle han då prata om vilka tjejer han träffar osv sånt som kompisar brukar säga till så skulle jag bli helt förkrossad.
Melittaflower +1
Till @mamacitaa
Har sagt de men verkar som han varken vill vara med mig eller utan mig de typ mitt i mellan. Han kan inte offra nått för mig eller lämna mig..
FoxyCleo +1
Till @Melittaflower
Flytta isär då?
mamacitaa +1
Till @Melittaflower
Då låter det som att det är dags att lämna. Varför stanna i en olycklig relation?
kiko +1
Till @Melittaflower
Om inte han är villig att kämpa och förändras så kan du tyvärr inte kämpa för båda. Det e nog dags att tänka på vad DU vill och behöver.
119906 +1
"så tycker han att jag stör honom för han sitter alltid framför tv spelar/tittar film/eller serier." Den meningen säger väldigt mycket. Han visar 0 intresse för dig, han väljer att ALLTID sitta framför tvn. Han visar mer intresse för tvn än dig.

Vad jag skulle ha gjort om jag var dig?... då jag har varit i en sådan situation så vet jag att det bästa är att lämna och gå vidare, men när man väl är i den situationen så vet jag även att det kan vara väldigt svårt. Det gäller att samla på sig mod och lämna allt, och när du väl gör det så kommer det att göra ont i början, men med tiden så kommer du att inse att det är det bästa du har gjort.