Ångest över mitt förhållande

potatoice +1
Jag vet att jag inte ska bry mig om vad andra tycker t.ex vad andra tycker om vem jag dejtar osv men jag har svårt att inte bry mig om vad min familj tycker. Just nu är jag tillsammans med en kille från uganda och min mamma har varit väldigt skeptiskt när jag bara nämnde att jag kände en kille från Uganda. Hon sa att jag var naiv som litade på honom...Jag vill berätta att vi är tillsammans men jag känner sådan jäkla ångest över hur hon kommer att reagera.

Jag vet att jag inte borde bry mig om vad andra tycker rmen jag kan inte hjälpa det att känna mig så iaktagen när vi är tillsammans. Jag är blond och väldigt blek så det är en kontrast som tydligt syns som jag inte tänkte på fören det blev påpekat...Jag har fått höra att jag är "smutsig" för att jag är med honom, för han har antagligen sjukdomar( från en vän jag raderat ur mitt liv nu) Jag försöker att ignorera sådant men det är svårt att inte få ångest över det.

28 svar

benandjerry +1
Du vet själv innerst inne att alla killar kan såra dig och att det inte har med deras hudfärg att göra. Det är inget att få ångest över?
benandjerry +1
Du vet själv innerst inne att alla killar kan såra dig och att det inte har med deras hudfärg att göra. Det är inget att få ångest över?
Mliillo +1
Asså jag kan förstå dig lite. Men jag är den som alltid skitit i vad folk tycker om mina pojkvänner jag träffat o tycker du ska göra detsamma. Du får helt enkelt börja ställa ultimatum och vara bestämd. Du är vuxen o om folk inte börjar respektera ditt liv så kommer de att uteslutas. Väldigt tråkigt men ibland måste man vara hård.
matildakl +1
Blir mörkrädd över hur inskränkta en del människor kan vara.. Är stolt över dig fast jag inte känner dig! Du har helt rätt i att du absolut inte ska bry dig om vad andra tycker och med andra menar jag ointelligenta losers utan framtid. Som det tyvärr verkar finnas en del av i din närhet. Var glad över att du har en hjärna istället och kasta ångesten på de som yttrat sig negativt istället, de om någon borde skämmas!
Kram
potatoice +1
Till @benandjerry

Jo jag har inte några fördommar om andra vare sig det är utseende eller var de kommer ifrån, det som gör mig ledsen är att min mamma tycker jag är naiv som inte är skeptiskt. Jag kan inte ha det tankesättet. Om jag vet att det är en större risk att bli påkörd på kvällen då det är mörkt kan jag ta hänsyn till det men när det gäller männsikor kan man ju inte tänka på det sättet...för det är ungefär så min mamma tycker att jag ska tänka.

Jag har ångest över det för hon är min mamma och jag vill att hon skall acceptera den jag älskar, jag vill att hon skall tycka om honom och vara glad när han kommer på besök. Min första pojkvän accepterade hon inte riktigt heller, hon litade inte änns på honom fast han var världens snällaste kille och då var vi ihop i 3 år.. ( han var halvthai)
potatoice +1
Till @Mliillo
Ja jag vill att min familj skall accpetera honom och om de inte gör det kommer jag inte göra slut för den saken men det är väldigt ledsamt om jag skulle glida ifrån min familj och inte ha samma kontakt med dem igen..
potatoice +1
Till @matildakl
haha aww tack ja jag vill inte bry mig om sådanna människor, det är inte värt att lägga ner energi på dem dock är det lättare sagt en gjort, visst om man hör kommentarer som sårar, det går över men just nu är det min mamma som jag har mest ångest över. Jag vill att hon skall vara glad första gången de träffas, jag vill att de skall kunna prata och lära känna varandra, jag vill att hon skall vara glad för min skull och lita på mina beslut men just nu känns det som min mamma har noll förtroende för mig.
potatoice +1
Kanske finns det någon som är liknande situation, det är ju en liten "kulturschock" :/
Merida +1
Börja prata om honom bara. Du behöver inte uttryckligen säga att ni är tillsammans. Konservativa människor kan man inte kasta PK-åsikter på utan de behöver vänja sig vid det nya samhället.
/PK-tjejen
Aceton +1
Men va, är det här ens sant?? Förstår inte.. man ser så lite sånt här när man passar perfekt in i normen att man blir mörkrädd när man får höra det. Tycker du ska stå upp för dig själv och för din pojkvän! Bara förklara att du är kär och lycklig och att han inte har större potential att såra dig än någon annan!
Hurrdurr +1
Finns det anledning att tro att han har hiv? Exempelvis att han legat med någon i uganda eller är/bor där mycket de senaste åren? Skulle personligen aldrig bli ihop med en afrikan, men det beror på deras generellt snedvridna världsbild och värderingar. Sydafrika är eventuellt lite ok, dock.
potatoice +1
Till @Hurrdurr
Det finns ingen anledning att tro att han har hiv nej. Det är tråkigt att du tänker så för att alla från afrika är ju har ju inte samma värderingar etc. Tänk om du träffa någon som var allt du ville ha i en partner, du skulle väll inte ignorera honom för att han kom från afrika? Alla är ju individer med sin egen historia och jag tycker inte man skall sätta sådanna "gränser" när det kommer till kärlek, man kan åtminstonde ge människan en chans
FoxyCleo +1
Lyssna på din mamma, mammor har mer rätt än vad man tror!
potatoice +1
Till @FoxyCleo
Jo min mamma är ju mer erfaren än mig i många områden men jag tror inte att jag skall börja ha fördommar mot andra speciellt inte någon jag verkligen älskar för att min mamma säger så.
Mliillo +1
Till @potatoice
Nej snälla var inte som din mamma. Du är din egen person och kan göra egna val och beslut. Är han ingertoch ha lär du upptäcka det själv och det är något DU skan besluta om du vill träffa honom eller inte och inte göra som andra säger åt dig. Bara för hon har mer erfarenheter betyder det inte att hon har rätt.
Hurrdurr +1
Till @potatoice
Klart att jag inte skulle, jag dömer på individnivå men risken att jag skulle träffa någon ifrån den afrikanska kulturen och som jag skulle bli kär i är oändligt liten.
potatoice +1
Till @Hurrdurr
Den är nog inte så liten som du tror!! Jag känner flera stycken som är helt underbara människor, kan sätta upp dig på dejt med en om du vill haha
Hurrdurr +1
Till @potatoice
Jag är man, haha. Jag har själv varit i Uganda. Brudarna ifrån den kulturen är så fundamentalt skilda ifrån hur min värld är och hur mina perspektiv på saker och ting ser ut. Tjejer där som blev "kära" i mig utan att de ens kände mig, bland annat. Ser inte det som kärlek exempelvis.
FoxyCleo +1
Till @potatoice
Nej såklart inte, din mamma bestämmer såklart inte vem du vill va med. Men var försiktig, bättre tänka på säkerheten en gång för mycket än en för lite.
119906 +1
Följ din magkänsla, ditt hjärta och det som gör dig lycklig just nu. Om det visar sig att du inte kan lita på honom som din mamma säger ja då kan man ta det då och lära sig något utav det men just nu strunta i vad andra säger och tycker, DU ska vara lycklig, det är DITT liv och inte deras.