Är det ok att min kille skaffar nya tjejkompisar

Ipren +1
Hej!
Jag och min kille har varit tillsammans i 2år. Han har en dotter på 4 sen tidigare, och jag är nu gravid och bebisen kommer i sommar.
I början av vår relation var jag tydlig med att jag inte tycker det är ok om han skulle gå och skaffa nya tjejkompisar nu när vi är tillsammans men självklart får han behålla dem han har. Samt att jag inte är okej med om han skulle dela tjej men en tjejkompis heller, han hade gjort detta i början men visste ju inte att jag tog illa upp för det.

Nu är det så att jag känner ett stort svek från honom, då han för typ en månad sen drog ut på krogen med sina vänner. Sa att vi skulle höras och så när han var på väg hem, han hör inte av sig ett dugg, när jag ringer klickar han mig för att sen ringa upp mig andra gången jag ringde. Då var nog klockan runt 1 på natten, och han säger att han ska snart hem och ringer när han är påväg. Jag låg hemma i sängen, men somnade tillslut och vaknade när klockan var 4. Krogen stänger 2 men han är fortfarande inte hemma, så jag ringer honom och en man svarar som förklarar att han hittat mobilen i en taxi och att han kan komma med den.

Han gör det och jag tar mobilen och kollar igenom samtal sms och bilder för att få reda på vart han kan vara. Jag får upp bilder i huvudet på fyllecell, sjukhus ja ni förstår. Taxichaffören säger dock att han släppt av honom i ett bostadsområde i stan, där jag inte vet att han känner någon. Jag åker dit och kollar och även på andra ställen där jag kan tänka mig att han kan vara. Men jag ser inte ett enda spår av honom. Jag åker hem och lägger mig i sängen, försöker sova men det går inte. Han är det enda jag tänker på hela natten/morgonen. Han har även lovat mig att inte kolla porr, vilket han ljugit om för det hade han också gjort, och då börjar otrohetsmisstankarna.

Klockan 11 hade han 2 missade samtal från ett okänt nummer, som jag direkt slår upp på hitta och får upp ett tjejnamn som bor i det området. Då kommer alla tårar, för då är jag så säker på att han har varit otrogen mot mig. Jag ringer såklart upp och han svarar glad hallå, och jag kan inte hålla mig för att bli arg och anklaga honom, jag gråter och säger du har varit otrogen mot mig, vem fan gör då mot sin gravida flickvän osv. osv. Jag säger att jag är påväg och att jag vet vart han är, jag ber han öppna porten men han vägrar låta mig komma upp dit. Han säger att han inte varit otrogen att han bara drog på efterfest med nån killkompis som var på g med henne. Sen blir han arg för att jag anklagat honom och massa. Han låter mig inte hämta honom och när han kommer hem blir det värsta bråket, och att jag gjort fel som anklagar honom utan att ens fråga. Han berättar hur det var, att han träffade några gamla killkompisar och att det sen drog på efterfest till hans kompis som var på g med denna tjej. Det löste sig tillslut jag var sviken över att han inte kom hem och inte hörde av sig, plus att han sov där och jag tycker inte att man sover borta om man är i ett samboförhållande, inte spontant iaf.

Nu till det stora sveket, nu i helgen hade min pojkvän druckit och vi tjafsade lite om annat och så helt random så säger han att han att han nu är kompis med hon tjejen som bodde där. Han berättar för mig att han ljög om att det var efterfest på det sättet. Han hade träffat den här tjejen och hennes kompis ute och börjat prata med dem. Sen vet jag bara att han drog med dem hem som han kallar det efterfest och sov där i samma säng som den här tjejen, fast det fanns soffa och extrasäng. För mig är bara allt fel, speciellt när han visste att jag inte tyckte detta var ok när vi träffades i början. Han säger att dem är kompisar nu och att dem smsat och pratat mycket.

Känner mig äcklad och sviken, har jag fel i att känna så och tycka att han borde säga upp kontakten med henne? Vad skulle ni gjort?

10 svar

Hemera +1
Tycker personligen att det är fel att förbjuda sin partner att ha eller träffa nya kompisar av motsatt kön, och likaså att det är fel att förbjuda sin partner att kolla på porr. Att sätta sånna förbud tyder oftast på att man inte litar på varandra tillräckligt i relationen, och är ohälsosamt för förhållandet.

Däremot gör din kille helt fel när han ljuger för dig och undviker att svara dig. Jag förstår verkligen att han med det sårar dig, och jag kan helt förstå att faktumet att han ljugit förut lättare får dig att tro att han varit otrogen.

Men det behöver inte vara så, han kan lika gärna vara helt lojal mot dig, men ljuga om saker just för att du sätter så hårda gränser.
Det är det jag menar med att sånna gränser är ohälsosamt. Oftast leder det till att partnern blir olycklig och antingen gör slut eller ljuger och gör sakerna ändå.

Om han nu inte varit otrogen, tycker jag alltså verkligen inte att han måste säga upp kontakten med henne. Jag tror tvärtom att du kanske behöver jobba på att inte sätta så hårda gränser. Men, för att du ska kunna känna dig bekväm med det måste han sluta ljuga och få dig att lita på honom igen. Det känns verkligen som ni måste jobba mer på att få mycket mer tillit i er relation!
kiko +1
Håller med Hemera helt!
Det är fel av honom att ljuga och bete sig som han gör, men han kanske gör det pga att han känner sig begränsad och trängd och ljuger för att inte skapa bråk. Nu behöver verkligen lägga korten på bordet, skyll inte på varandra utan tänk på vad ni själva måste jobba på för att förbättra relationen till varandra.
Ipren +1
Till @Hemera
Det om porr är olika för alla men för mig är det otrohet, och så är det bara. Det är inget jag kommer tycka är okej.. Är min kille tillsammans med mig så vill jag inte att han ska gå runt och tända på andra tjejer det är så jag ser på det.
Alla har olika erfarenheter och jag sa när vi träffades att det är klart att det tjejkompisar du har nu ska du såklart umgås med. Men att det inte är ok att träffa nya tjejkompisar och så, för det är respektlöst. Visst om vi talar om att det träffas genom jobbet eller liknande är det en sak, men inte på det här viset.

Jag vet inte hur man ska jobba på tillit när han gör som han gör och inte vill förändra något, han satte sig själv i detta. Men vägrar att säga upp kontakten med henne vilket jag tycker är fel. Då jag inte bett han säga upp kontakten med sina riktiga vänner han hade när vi träffades.
Det har hänt för många gånger i min umgängeskrets att deras killar har gått och blivit vän med någon ny tjej. Och sen har det slutat med otrohet eller att det tagit slut och sen helt plötsligt är dem tillsammans med denna tjej. Jag känner bara dåliga vibbar efter erfarenhet.
Ipren +1
Till @kiko
Jag har ju sagt att jag kan förändra mig och göra vad som helst om han bara ställer upp för mig. Hur kan man välja en person han knappt känner framför en tjej han kommer få barn och bor ihop med. Samt att han har sagt att han skulle kunna tänka sig giftemål med mig närsomhelst bara vi hade pengar. Kan man tänka sig giftemål måste man ju kunna ställa upp för varandra. Det är inte så att jag ber han säga upp kontakten med någon han känner. PLUS att han har ändrat pinkod till mobilen så hur ska jag lita på honom där.
Alica +1
Till @Hemera
"Tycker personligen att det är fel att förbjuda sin partner att ha eller träffa nya kompisar av motsatt kön, och likaså att det är fel att förbjuda sin partner att kolla på porr. Att sätta sånna förbud tyder oftast på att man inte litar på varandra tillräckligt i relationen, och är ohälsosamt för förhållandet."
Helt rätt.
Alica +1
Till @Ipren
"Det om porr är olika för alla men för mig är det otrohet, och så är det bara. Det är inget jag kommer tycka är okej.. Är min kille tillsammans med mig så vill jag inte att han ska gå runt och tända på andra tjejer det är så jag ser på det. "
"Alla har olika erfarenheter och jag sa när vi träffades att det är klart att det tjejkompisar du har nu ska du såklart umgås med. Men att det inte är ok att träffa nya tjejkompisar och så, för det är respektlöst."

Du verkar sjukligt svartsjuk. Det händer faktiskt för folk att det blir så. Man kan få hjälp av psykiater när det gäller överdriven svartsjuka.
kiko +1
Har ni suttit ner och berättat för varandra hur ni mår och ser på eran relation? Alltså inte peka finger och anklaga varandra utan prata om varandras mående. Även om det inte är rättvist så gör man oftast saker för att det ligger någon grund i det. Han borde lyssna på dina känslor men du ska också lyssna på hans.

Sätt er ner någon dag, berätta hur du mår när han gör något, sen får du lyssna på honom. Försökt att inte vara anklagande utan prata lugnt och förstående. Sen är det många som gör fel i att anta att bara för man tycker något är rätt eller fel så betyder det inte att den andre gör det.

vad säger att han måste lyssna på dina behov när du ej lyssnar på honom? han har sina moral och värderingar precis som du har. Ni måste hitta ett sätt att lyssna och kompromissa varandra och inte som du säger "såhär är det och så ska det vara". Då är du inte ens villig och möta honom halvvägs. Du säger att varför han gör en viss sak när ni ska ha barn, varför valde du då att skaffa barn med någon som antagligen inte är rätt för dig? det är så enkelt att skylla på den andra men man inser inte att man själv också gör omedvetna val.
kiko +1
Det betyder absolut inte att det han gör är rätt. Han gör ingen rätt att ljuga och göra saker bakom din rygg. Men du gör heller ingen rätt i att säga vad han ska göra och inte göra. Om han inte är den du vill han ska vara, vad gör du då med honom?
kiko +1
Att din kille inte ska tända på andra tjejer är helt orealistiskt. Man är mänsklig, man är inte fast helt och hållet vid en personen bara för man är tillsammans med denne. Det är sm att hålla någon fången och jag märker utifrån din text att du är lite kontrollerande och svartsjuk. Det verkar ha blivit en ond cirkel mellan er och ni måste sätta er ner och prata om det och sluta skylla saker på varandra för ni båda gör fel enligt min mening.
119906 +1
Personligen så tycker jag att det inte är okej att ens partner träffar nya kompisar av motsatt kön. Det är ok om det är kollegor eller kompisar från barndomen. Som tur är så har jag en partner som tycker likadant.


Sen så tycker jag att det är väldigt fel att din sambo sover där. Inte okej.