Att leva med en änkling

Sonja70 +1

Vet inte vem jag ska bolla med....här kommer min story och mina tankar. Kan någon ge råd i hur skall släppa dessa tankar?

För tre år sedan träffade jag en fantastisk man, vars fru hade gått bort i sjukdom 3 år innan. Han har tre barn som studerar på annan ort.

I början kunde vi diskutera våra förflutna och känslor, men med tiden blev det svårare. När vi bråkade sade han ofta saker som "ingen har någonsin fått mig så här arg" och "min fru brukade stötta mig" etc. Detta gjorde/gör att jag känner mig sämre och har svårt att släppa att hon var hans livs kärlek. Han håller med om att han inte lever samma liv då som nu, det han kan göra nu gjorde han inte då med familjeansvaret och de diskussioner vi har fanns inte på tapeten då.

Jag har försökt prata med honom om detta men det går inte och det är inte lättare när hans barn vill prata om henne eller deras gemensamma vänner och han bara gör det när jag inte är i närheten och gillar saker de skriver om henne på fb etc. Jag skulle tycka det vore lättare om han visade mig vad de skriver och var öppen.

Nu var det hennes födelsedag för några månader sedan och av en slump fick jag se att han bett en av barnens kompis mamma gå till graven för hans räkning (det är i en annan stad). Det skulle kännas så mkt lättare om han delade detta med mig.

Är jag bara knäpp och svartsjuk? Vad ska jag göra? Detta river i mig

5 svar

Merida +1
Du kommer inte få ut något positivt från det livet som du lever. Du har inget ansvar för att "fixa" honom och hans liv. Jag är själv bonusmorsa och mitt råd är att lämna honom. Hitta någon som kan erbjuda dig ett liv som du trivs med. För du kommer börja vantrivas. Han har inte ens kommit över sin avlidna fru och det ska inte du behöva lida för.

Ge dig en tid framåt att tänka på det. Låt säga efter jul. Efter jul ska du ha tänkt igenom detta tillräckligt för att ta ett beslut om det. Åt vilket håll det blir vet du ju inte precis nu.

Tänk att det finns män där ute som inte säger så sårande saker. Att det finns män som avgudar marken du går på och får dig att göra allt för deras lycka - så som de gör allt för din lycka.
Sonja70 +1
Till @Merida
Tack för dina tankar. Jag vet inners inne att du har rätt, men vill verkligen leva med denna man. Tyvärr är det som du säger att han vet hur han skall trycka ner, men detta skyller han bara på mig - det är alltid jsg som vill bråka enl honom.
Merida +1
Till @Sonja70
Grejen är ju att ni bråkar om att du bråkar för att du inte gör som hans avlidna fru.

Det kommer du leva med resten av ditt liv tillsammans med honom.
Sonja70 +1
Till @Merida
Till @Merida
Jo sant!
Jag försökte alldeles nyss prata med hnm om detta. Att han inte behövde dölja om han vill tända ljus eller prata/stötta sina barn. Det togs dock på fel sätt - han förstod inte alls var jag ville komma och att han inte har ngt behov av att prata om henne.
Snacka om lågvatten IGEN
Merida +1
Till @Sonja70
Tror absolut att du skulle må bättre i en annan relation.