Behöver råd - har blivit dumpad

antiapa +1
Jag tänkte försöka ta detta relativt kortfattat, men de blev rätt långt ändå. Idag är det exakt 2 veckor sedan jag och mitt ex gjorde slut. Jag måste hela tiden intala mig själv att det bara är 2 veckor, för det känns som 2 månader.

Vi bråkade aldrig, jag var ej avundsjuk, vi kom överens om allt och hade ett underbart förhållande på alla vis. Han var även en grymt bra pojkvän på alla tänkbara vis. Möjligtvis att ett förhållande ibland behöver lite svagheter och intriger, och det var därför det blev som det blev för att ci hade ett så bra förhållande. Han tappade nämligen känslor, det hade han gjort de senaste två veckorna.

Vi hade ett bra avslut, jag fick sagt allt jag ville och fick svar på de frågor jag hade. Jag grät som ett djur samtidigt som han gjorde slut, så jag visade att jag bryr mig och absolut inte ville detta men sa också att jag accepterade det men verkligen inte ville det. Han sa att han säkert kommer få känslor igen, och ångra sig. Jag sa till honom att han inte får fler chanser. Då sa han att det var det som gjorde mest ont, just att han inte får fler chanser.

När jag gick så gav jag honom en kyss. Kyssen gav jag i hopp om att det skulle ge honom någon fundering kring sina känslor och att det skulle få honom och tänka på mig och kanske ångra sig. Jag avslutade med att säga "hör av dig, om du ångrar dig". Vi har inte sagt ett enda ord till varandra sedan dess, inga sms eller samtal och har inte heller sprungit på varandra på stan eller likande.

Dagen efter han gjorde slut med mig stack han iväg och skulle påbörja sin GMU-utbildning. Det har gått två veckor, alltså två helger - första helgen tror jag inte han fick permission, men igår åkte han hem. Detta fick jag reda på genom att han la upp en bild på instagram. Bilden var på honom och som text stod det "Om jag var dig skulle jag också hata mig" - plus en hashtag där det stod att han var på permission. Jag vet inte om texten var om mig, men den skulle kunna vara, eller vad tror ni? Varför skulle han annars skriva så? Dessutom är han verkligen inte en person som skricer ut om sina känslor på sociala medier.

GMU bidrar också till att han har mycket och göra konstant, och kanske inte har haft tid att tänka och reflektera på att han dumpat mig, det hade han kanske inte gjort ändå.Jag har varit inne och läst alla texter jag kan hitta på olika forum om: att blir dumpad, att må bättre, få tillbaka sitt ex, komma över, blablabla. Jag vet allt det där, men skulle vela ha respons till just mitt fall.
Jag vet att det bara gått 2 veckor, och jag vet att det är en piss i Mississippi i förhållande till hur lång tid det kan ta innan han hör av sig, och innan jag kommer över honom.

Det jag vill komma till nu när jag har förklarat mitt fall. Jag är inte redo att lämna detta, jag vill ha tillbaka honom. Jag vill att han ska ångra sig. Jag har gett honom space, och om bilden på instagram var om mig (han är inte alls en sån typ som skriver ut sånt ju) så har ju min tystnad påverkat honom - vilket jag är ute efter. (Jag gillade dock bilden, vilket kanske var dumt när man nu tänker på det i efterhand) Jag har satt upp ett mål för mig själv - på onsdag är det okej att jag hör av mig. Vad anser ni, är det för tidigt? Jag tänkte fråga hur han har det, och sen bara säga att det var skönt att höra att han hade det bra, om han nu svarar så. Därefter tänkte jag avsluta konversationen, och hoppas på att han ska tro att jag kommer höra av mig igen typ redan nästa dag. När det sen går 5 dagar och jag fortfarande inte hör av mig så hoppas jag på att han gör det. Nämn nu inte att det är omoget, för jag vet att det är det haha! Ibland måste man kanske spela ett sånt här "spel" för att få det man vill, tyvärr.

Jag vill att han ska ångra sig och vela ha tillbaka mig. Jag är inte redo för att låta något så bra gå förlorat, det enda problemet är ju att han tappade känslor. Jag vill att han ska få tillbaka dem så långt som jag kan påverka det! Säg inte att jag ska gå vidare, för det ska jag göra när jag har testat att kämpa för detta förhållandet om det ej blir något! En sak i taget haha!

Så, vad tycker ni kring allt? Hur ska jag bete mig, vad ska jag göra och säga? När? Ska jag smsa honom nästa vecka, eller vänta längre? Jag hoppas varje dag att han ska höra av sig, men han gör ju aldrig det. När tror ni att han gör det? Funderar på att bara skita i att höra av mig, men då kanske jag sumpar chansen. BOMBA MIG MED SVAR! Tack på förhand och försök att inte ge några onödiga kommentarer!

26 svar

Miikaelaa +1
Det du egentligen ska göra är att inte höra av dig alls, vänta på att han gör det. Om han inte gör det, så bör du helt enkelt gå vidare.
Du vill väl inte vara med en person som inte har tillräckligt starka känslor för dig? Han kanske vill ha det, men inte ens han själc kan tvinga fram eller styra dina känslor. Så hur ska du kunna göra det? Han vet ju vad du tycker och vill, så du kan inte göra så mycket mer. Du skulle nog bara förvärra det hela om du hörde av dig och var på honom, tror jag iaf
Men inte ens han själv kan styra sina känslor**
Merida +1
Släng iväg ett sms och fråga hur det går. Ta inte upp känslor. Han kan ändå inte göra något åt saken där han är.
abstn +1
Jepp, håller med @Merida , skicka ett sms och fråga hur det går men inte mer.
antiapa +1
Till @Miikaelaa
Jo jag vet, jag håller med dig! Det är ju tyvärr så det är, när han inte har känslor, men samtidigt så ändrades hans känslor så snabbt att han kanske var i ett förvirrat stadie då han hade mycket att tänka på. Om han märker att jag inte verkar bry mig längre, kanske han ångrar sig. Man vill ju alltid ha det man inte kan få, och man kan inte sakna förrän det inte finns längre. Det var lite så jag tänkte. Jag försöker självklart inse att jag borde gå vidare, men jag är inte redo att släppa detta än och hoppas på att han ska ändra sig!
antiapa +1
Till @Merida
Nä några känslor hade jag inte tänkt att ta upp, tvärt om. Bara vara likgiltig men ändå visa att jag inte "hatar honom" om han nu skulle tro det med tanke på bildtexten (om denvden var avsedd åt mig). När är det lämpligt att höra av sig då? Redan nu denna veckan, eller vänta ytterligare ett tag?
Miikaelaa +1
Till @antiapa
Ja det kan mycket väl vara ett förhastat beslut han tagit, han sa ju själv att han säkert kommer få tillbaka sina känslor.
Du behöver ju inte tänka att han skiter i dig helt och aldrig kommer höra av sig igen, för det kan mycket väl vara så att han gör det snart.

Men när man är i en förvirrande situation, så behöver man tid på sig att fundera ut och känna efter vad man vill, och det blir ju inte lättare om personen runt om "pressar" honom med samtal/sms. VILL han höra av sig, så kommer han göra det.
Men om du verkligen känner att du vill höra av dig för att kolla läget med honom, så gör det till en viss gräns. Bomba inte med samtal
antiapa +1
Till @Miikaelaa
Onäh, jag är verkligen inte den typ av tjej som klänger. Jag tror också han behöver lite tid, för stt kunna tänka och reflektera kring sitt beslut om det var förhastat eller ej! Men du har verkligen rätt när det gäller känslorna, jag kan inte påverka egentligen men jag vill ju göra så gott jag kan och åtminstone inte sumpa chansen!

Och självklart vill man ju inte vara med någon som inte vill vara med en själv, men jag vill ju att det är just det som ska ändras! Bull läge det är att bli dumpad, med de tänker man ju inte riktigt på när man inleder förhållandet haha!
Fnitterfia +1
Det första jag tänkte på då jag läste texten är att du ska strunta i honom helt. Tog han sitt beslut och åkt iväg på GMU så ge han den tiden han vill ha. Om inte, skulle ni ju kanske fortfarande varit tillsammans.

Jag har en kompis som jobbar väldigt mycket inom det militära och det är jävligt tufft där med framförallt fokus. Han har berättat att det är väldigt mycket dötid men det är sinnet man tränar där - vilket jag ser som en fördel i ditt fall!

Hör inte av dig, låt killen få tänka ordentligt! Det kanske är så att han måste få fokusera på annat så känslorna kanske kan frigöras och efter ett tag, jag vet inte när det kan ta månader - så kommer du garanterat få höra honom igen!

Så is i magen, låt han grubbla i fred och njut av den ensamma tiden då du är fri, laga mat, ut och gå med bra musik i öronen, måla tavlor skriv dikter om hur stark och vilka fördelar det finns med att vara helt själv och stark :) Lev i nuet istället för nån annan stans :) Relationskänslan kommer sen du är ung, njut! ;D

/En tjej som dumpade sitt ex av exakt samma anledning efter 4 år
Merida +1
Skicka när du vet att han kan svara. Och du kan absolut skicka redan efter två veckor. :)
antiapa +1
Till @Fnitterfia
Jo men samtidigt så tycker jag inte att GMU ska vara avgörande för om man håller ihop eller ej. Hade han haft känslor hade vi kanske fortfrande varit tillsammans, även om han var på GMU! Varför är det en fördel för mig att sinnet tränar, hur menar du? :)

Jag har gjort allt man kan tänka sig för stt hålla mig sysselsatt och pysslat om mig själv, hängt med vänner, pratat ut och skrivit av mig men det hindrar liksom inte att man mår kasst ändå. Finns inte mycket mer att göra. Dblir ju bättre om ett tag, det finns så många människor som har det värre på alla plan, men det är nu det är som svårast och gör mest ont även om det bara handlar om obesvarade känslor!
Merida +1
Till @antiapa
Håller med dig. GMU gjorde inte att han dumpade dig... Men, det kan ha bidragit till det en hel del.
antiapa +1
Till @Merida
Ohja, absolut det tror jag säker! Att åka iväg hade ju tillexempel definitivt inte fått honom mer kär då vi inte hade kunnat ses eller prata så ofta, det hade med all sannolikhet tyvärr ändå runnit ut i sanden skulle jag gissa på. Jag tror det han behöver är att tänka och reflektera kring sitt beslut. Han behöver tid att fokusera på annat och tänka och hinna sakna mig. Jag låter honom vara, det finns inte så mycket mer att göra. Men det är ju individuellt hur lång tid det tar för folk att sakna - jag dör ju inombords redan efter 2 veckor..

Däremot undrar jag om du (eller någon annan här såklart) har några "fula knep/tips" på hur man kan få tillbaka någon, få honom att sakna dig, ångra sig och få tillbaka känslorna? Det finns inte så mycket ,jag vet.. men dela gärna med er ändå!
T ex att man alltid vill ha tillbaka det man förlorat och saknar inte något förrän man inte har det längre. Verkar jag må bra, och likgiltig kanske han undrar varför jag inte bryr mig mer och börjar bry sig själv ännu mer?

Äsch, det är så svårt när man verkligen inte alls var beredd på detta, det kom från ingenstans - jag som tyckte vi hade det hur bra som helst hahah, vad sorglig jag känner mig! ;D
Merida +1
Tror nog bara att du ska visa att du bryr dig och hinta att du inte träffar någon ny.
justmee1 +1
Till @antiapa

Mitt råd till dig är att låta honom sakna dig, skriv inget och visa på något sätt att du klarar dig fint utan honom, genom t.ex. Bilder på dig själv tillsammans med kompisar eller annat. Men va absolut inte en toffel för då tar han dig bara förgivet.

Som du själv sa man vill alltid ha det man inte kan få ;) om killen inte hör av sig tycker jag att du bör gå vidare, du ska inte behöva be någon, gillar han dig så gör han annars finns 1000 andra och du kommer hitta din dröm prins. Jag vet att det du går igenom just nu är den värsta känslan man kan ha, men jag säger till dig det går över 100% försök ba hålla dig sysselsatt så du inte tänker på det hela tiden :)
antiapa +1
Till @Merida
Jo såklart, men då vet han ju var han har mig tänkte jag..
antiapa +1
Till @justmee1
Ah precis, jag tror nog mycket på det också! Håller mig typ konstant sysselsatt men man kan ju inte styra sina tankar på samma sätt som sina handlingar - han finns i mina tankar nästan varenda stund av dagen ändå. Jag ska gå vidare, men än sålänge vill jag testa igen. Vill inte han det, kan man ju inte göra speciellt mycket - det är inget han kan rå för och inget jag kan göra något åt. Han gav mig väl tyvärr lite för mycket förhoppningar om ett senare oss när han sa att han säkert kommer ångrs sig och få tillbaka känslorna.

Merida +1
Till @antiapa
Så sa mitt ex också. Efter två veckor hade han en ny tjej för att han kände sig ensam... -.- Och då hade vi ändå kommit överens om att testa igen.
antiapa +1
Till @Merida
Ja, det är väl tyvärr det jag är inställd på.. Men tror inte riktigt jag är redo för det om det skulle hända. Sjukt tråkigt för dig ju! Är man singel är fri och får göra vad han vill, men det är väl kanske lite väl? Och det hade krossat mig om mitt ex gjort så.
antiapa +1
Till @Merida
Blev det slutet på ert förhållande då? Eller hur blev det senare?
Merida +1
Till @antiapa
Det tog definitivt slut. Kunde han inte hålla snoppen i styr i mer än två veckor så är han inget för mig, även om vi hade varit tillsammans i 4 år.