Blyg kille.. är han intresserad?

Stipe +1
Hej!
För några veckor sedan fick jag en vänförfrågan på fb från en kille på skolan. Jag accepterade och han gillade min profilbild, så jag gjorde detsamma. Han gillade en några veckor gammal bild på insta osv. Jag försökte få ögonkontakt med honom i skolan, men han tittade bort. Jag väntade på att han skulle skriva till mig, men tog sedan saken i egna händer och skrev till honom. Han blev glad och sa att han kvällen innan tänkt skriva till mig men att han inte vågat.

Vi har mycket att prata om eftersom vi båda håller på med hästar, och han är riktigt duktig (nej, han är inte bög.. haha ^^). Vi har snapchatat mycket och hälsat i skolan, men han är så blyg runt mig. Blev förvånad att han ens hälsade på mig i skolan en gån när jag inte såg honom. Jag frågade på meddelande om han ville träffas och han var väldigt positiv, men kvällen innan sa han att han "behövde mer tid att komma över saker, och få ordning på sitt liv" ingen aning om vad detta handlar om.. Han bad om ursäkt att han var som han var och hoppades att han inte hade "sumpat sin chans".

Vi har efter detta skrivit lite då och då, skickar snapchats oså, men det känns som att vi inte kommer någonstans nu.. Jag vill så gärna lära känna honom, men eftersom inte heller jag är den modigaste bland nya människor vill jag hitta ett bra tillfälle till att börja prata med honom på skolan. Jag vet verkligen inte var jag har honom.. Det känns som att det är "i hans händer" nu liksom, efter att han avbokade. Jag försöker verkligen visa mig intresserad, men börjar nu fundera på att ge upp honom, även om jag absolut inte vill. Vill bara inte bli sårad ännu en gång.
Tacksam för alla svar och tips jag kan få! :)

8 svar

Graas +1
Verkar ju gå super bra so far så låt tiden bara ha sin gång så löser det sig : )
Stipe +1
Vill bara inte att allt ska rinna ut i sanden..
ferrry +1
Jag tycker att du skulle glömma allt om honom.
Pawni +1
Fråga istället mer personliga frågor vad det handlar om?
Det är ju även ett steg längre in i en vänskap/förhållande grej. Du måste ju veta mer om honom, varför han gör så, vad han går och tänker på osv.
Om han dessutom ber och ursäkt och säger att han hoppas att han inte har sumpat sin chans så är det ju bra, det är ju mer än vad människor brukar göra!
Försök heja mer i skolan. Säg högt "Hej" om han inte ens vågar ge dig ögonkontakt.
Tottin +1
Läser ni samma kurser eller nått sånt? Eller är han ett år äldre och redan läst den matten du gör tex? Då kan du ju fråga honom om hjälp i nått ämne du vet att han är duktig på så har ni något naturligt att prata om i skolan, han känner sig duktig och så kanske ni glider in på något annat ämne. Eller bara prata om nått med skolan i allmänhet är ju ganska lätt sak att börja med eftersom att ni har det gemensamt och hästar då såklart.

Kan du inte föreslå att ni ska göra någon "hästgrej" (har inte så bra koll på det området) tillsammans, om det är någon tävling eller så som du vill gå på och fråga om han vill följa med eller nått (om ni tycker sånt ät kul). Ni borde ju kunna träffas som vänner och lära känna varandra lite utan att det måste leda till något som han känner sig obekväm med för stunden.
Stipe +1
Han är lika gammal som jag, men vi läser inga kurser tillsammans då han går natur och jag samhäll.. Han verkar dock väldigt bra på matte, vilket inte är min starka sida, kanske skulle be om hjälp någon dag? ;)
Jag har självklart frågat om han vill beråtta vad allt detta handlar om, men han säger att det är så komplicerat att han knappt förstår själv. Min kompis sa att hon trodde att han säkert bara var väldigt nervös för att träffa mig, och ballade ur.. Har verkligen ingen aning om hur jag ska "luska" fram det..?

Vi möttes påväg till matsalen idag, och vi hälsade och log mot varandra. Problemet i skolan är ju att man alltid har åtminståne en kompis vid sin sida vart man än går, man har alltid publik, därav blir det typ 20 gånger jobbigare att börja prata med någon, sedan är man ju nykter i skolan också ;)
Tottin +1
Men då kan du ju fråga honom om han skulle vilja hjälpa dig med ett svårt tal efter skolan någon dag (föreslå en dag). Kanske blir lite lättare för honom då det ju är långt ifrån en det och så kanske han inte blir så nervös för att träffas utanför skolan.?:-)
Stipe +1
Okej, nu har han inte hört av sig ALLS på två dagar typ, och jag har sån ångest! Jag skickade en snapchat ikväll, han kollade på den för typ en timme sedan och han har inte svarat.. Han brukar alltid svara ganska snabbt, speciellt när han märker att något inte är som det ska, som tex idag då jag är hemma och sjuk och dessutom är ganska depp, och fråga hur det är med mig..

Vill så gärna skriva till honom och berätta precis hur jag känner, men jag vågar inte och jag vill inte pressa honom om han nu har något komplicerat att "komma över". Vill inte heller vara för på och jobbig.. Lider av ett alldeles för starkt överjag helt enkelt!