Dejta en änkeman

Carru +1
Skulle behöva lite råd angående min nuvarande situation..

Är nybliven singel, och började för några veckor sedan skriva med en kille. Vi skriver dagligen och har kommit varandra nära. Har även träffats 6 gånger nu och sovit över hos varandra och haft myskvällar osv.
Dock så är det så att han nyligen förlorat sin fru i en sjukdom, för inte alls många månader sedan.
Han skriver och säger ofta att han tycker om mig, att han inte är ute efter något rebound bara och att vi verkar passa bra ihop osv, och han verkar verkligen uppriktig med det han säger.

Dock är hela hans hem är fullt med hennes saker, bilder på dem/henne osv. Jag känner mig nästan som en inkräktare när jag är där :P Jag förstår att det kan vara svårt att göra sig av med, men det känns lite olustigt.
Jag vet inte riktigt hur jag ska handskas med hela situationen, tror ni att det är bäst att avsluta det eller ska jag försöka vara öppen i det hela? Jag själv försöker att inte ta detta så seriöst iomed att jag själv är nybliven singel och han nybliven änkeman, men man börjar ju tycka om människan mer och mer.

Han umgås dessutom flitigt med fruns släktingar och jag tror inte någon i hans närhet vet om att jag finns.

Hur skulle ni ha gjort..?

26 svar

Mliillo +1
Har inga direkta tips men hade nog inte dejtat en änkeman, inte pga att han enbart är änkling utan för att hans FRU gick bort för några månader sen o han fortfarande inte har gått vidare uppenbarligen. Känns alldel5för tidigt o gå vidare efter en sån sak :-( Hade inte velat ge mig in på det o vara osäker kring huruvida han gått vidare.
Merida +1
Det är hans döda fru. Inte hans ex. Han älskar henne högt fortfarande och skulle fortfarande vilja leva resten av sitt Liv med henne. Men det fick han inte. Hon togs från honom.

Om du känner att du inkräktar på hennes mark så får du nog jobba med det eller så får du sluta dejta honom.
Merida +1
Hade de barn tillsammans?
SweeTiiie +1
Nej det hade dom inte, men han har barn sen tidigare förhållande. Jag har fått vibbarna att de gifte sig för att hon skulle få hinna uppleva det. Men han älskar henne onekligen högt! Kan bli svårt att ständigt jämföras med henne, i framtiden om det nu finns någon sån för oss. Jag förstår att han innerst inne är i stor sorg, men det går inte ihop med att han söker upp en ny på en gång?
Jag har förstått att jag bara fyller upp ett tomrum tillfälligt och i princip är ett rebound :O Något annat känns otänkbart ändå
Till @Merida
Mliillo +1
Till @SweeTiiie
Låter som något tillfälligt fast han inte inser det än. Hade också känt mig obekväm med o va i lägenheten om där fortfarande e bilder o saker kvar. Varför loggar du in med ett annat namn?
58736 +1
Förmodligen känner han också en enorm ensamhet efter att frun gick bort. Så att han söker kontakt är kanske inte så konstigt - det blir nog jobbigt sen dock, om allt sjunker in och han kanske tillåter sig att sörja mer eller liknande. Du ska kanske inte lägga in några högre förhoppningar, men man vet ju aldrig...
Merida +1
Till @Beavy
Tänker så också. Vem hade INTE känt sig ensam? Jag hade förmodligen blivit någon form av sexmissbrukare eller något... Eller köpt en hund (det lovade jag min man senast igår :'D)

Till @Mliillo
Så, om din mamma dör ska din pappa städa ut allt gammalt från din mamma? Radera varenda minne och bild? Förstår inte alls hur det skulle kännas konstigt.
Merida +1
Till @SweeTiiie
Jag hade inte investerat allt för mycket i den relationen. Låt allt ha sin gång och fortsätt reflektera över ert förhållande. Akta dig och kör inte bara på.

Förstår att du upplever det som att du blir jämförd. Men det blir du inte. Klart han kan tänka "jaha, så hon tycker om kokta morötter... Det gjorde inte min fru..." Men du blir ju inte jämförd utan snarare att man ser olikheter.
Mliillo +1
Till @Merida
Tycker inte alls att det är konstig, men om man vill gå vidare med en ny så känns det skumt och ha en massa saker kvar. Någonstans får man ju dra gränsen och det betyder inte att ens förflutna är glömt, utan att man går vidare bara. Men nu är det alldeles för tidigt för det ens. Jag hade iaf känt att det vore skumt och vistas i en sådan lägenhet, hade känts som att jag delar mannen med någon annan. Sen beror det på vad det är för grejer som är kvar och av vilka anledningar.
mamacitaa +1
Tror inte att det kan komma något seriöst ur det här tyvärr. Möjligen i framtiden men inte månader efter en sådan händelse. Han har nog inte riktigt insett att hans fru faktiskt är borta. Om jag var i din sits skulle jag inte våga förvänta mig något seriöst, det låter mer som ett rebound.
Carru +1
Jag vet inte varför jag kom in på den andra? Hahahah. Den verkar vara länkad till min mejl iallafall på något vis. Inget minne av att jag skulle ha två användare xD . Trodde att det var en bugg med namnet Hahah Till @Mliillo
Carru +1
Jag håller med er, då är jag inte knäpp som hör lite varningsklockor ringa haha. Dock får jag känningar av att han ändå "behöver" mig för närhet och kärlek. Jag får försöka hjälpa honom så gott jag kan och försöka hålla mitt hjärta utanför.. :) Han är väldigt mån om att beskriva hur mycket han tycker om mig, vill att vi ska ses och bokar event för oss tillsammans och pratar om hur vår ev framtid skulle vara. Det måste på någon vänster vara hans sorg som pratar :/
Mliillo +1
Till @Carru
Låter som att han vill saker för mycket men med fel person. Känns skumt att redan prata sådär med en ny när det gått så kort tid efter fruns bortgång.
mamacitaa +1
Låter nästan som att han fantiserar att du är hans fd fru.
58736 +1
Han känner kanske en stor press på att må bra och gå vidare. Tycker inte situationen är så konstig - alla hanterar sådana livshändelser olika. Man kan ju förstå om han är helt fasligt kluven. Det kan finnas stor vilja att vara lycklig och leva sitt liv samtidigt som han känner stor saknad, sorg och kanske till och med ångest över att faktiskt hittat någon att tycka om efter ens fru gått bort. Många känner ju även skam över att faktiskt gå vidare - "betyder det att jag inte hedrar min frus minne?", "vad kommer vänner och familj tycka?" Osv.

TS får nog vara beredd på att detta kan ta flera utgångar och inte alla särskilt trevliga kanske.
Man vet ju heller inte hur relationen var med frun i slutet. ville hon att han skulle gå vidare snabbt? Var det dåligt?
Carru +1
Till @Beavy
Jaa alltså han har sagt att han är en positiv människa och försöker se att det är en mening med allt. Han vill försöka se framåt och bilda en framtid med någon typ, för att han har så mycket kvar han vill uppleva och uppnå med någon.
Men det går verkligen inte ihop i mitt huvud hur man så fort kan vilja gå till nån annan :O Kanske har han bearbetat en del medan hon var sjuk och så att säga dödsdömd?
Det tog slut med mitt ex i samma veva som hon dog, och jag tänker tillåmed att det är för tidigt att påbörja något egentligen.. Vad är det då inte för honom liksom :P
Merida +1
Alltså fy fan va dömande ni är mot en man vars fru har DÖTT! :O Hade min man dött hade jag inte tagit ned en enda bild på honom. Allt hade fått vara där det är. Hade jag träffat en ny sen så hade alla våra bilder fått vara blandade. Hade den nya bett mig ta ned bilderna så hade jag faktiskt hellre levt ensam. Det tar tiotals år att komma över något sådant. Man kommer inte över att ens föräldrar dött. Ingen begär något sådant. Men när man hittar sin livs kärlek och förlorar den så ska man bara gå vidare och dra en gräns??

Och nu kommer ni väl flippa:
Men det märks att ni inte träffat er livs kärlek.
58736 +1
Till @Merida
Håller med dig helt :) mitt ex mamma gick bort och hans pappa hade självklart kvar alla bilder på henne. Inte bara för barnens skull utan för sin egen. Den nya damen som senare kom in i familjen fick leva med det och gjorde det också väldigt värdigt. Hon följde med till kyrkogården på mammans födelsedag varje gång exempelvis. Det är stor skillnad på att bli dumpad/dumpad/skilja sig och att en partner dör.

Nu menar jag inte att alla änkor/änklingar gör på detta sätt - men det är absolut inte konstigt och heller inte konstigt om det finns skiftande känslor hos den levande partnern, som jag skrev tidigare
Merida +1
Till @Beavy
Precis så hade det funkat här också. Jag hade velat ha min nya partner som ett stöd i att komma vidare. Och jag hadd inte velat ha någon dömande skitstövel som bestämt hur jag ska hantera min sorg. :( Den nya hade också haft en SHITLOAD att hantera med mina bonusdöttrar som skulle komma hit emellanåt, min egen dotter, min makes familj och min familj. Man får lixom gilla läget. Speciellt när det finns barn med i bilden.
Mliillo +1
Till @Merida
Vem är det som är dömande här? Så fort man har en annan åsikt så är det okej att döma ut och tycka man e dum?