Distansförhållande eller göra slut? Hjälp mig

Nobbsi +1
Hur skulle ni agera om er partner berättade för er att hen ska åka till Australien med sin kompis (av motsatt kön) och jobba i ett år, och att hen åker redan i januari? Skulle ni göra slut, satsa på distansförhållande eller helt enkelt hänga på?

Min pojkvän berättade precis det här för mig i helgen och jag är helt jävla lost med vad jag ska göra nu... Har aldrig haft ett distansförhållande, och just nu pluggar jag fram till juni så om jag ska hänga på måste jag droppa plugget och det känns ju inte som en jättebra idé. Samtidigt vill jag inte göra slut heller för jag tycker om honom så himla mycket och känner mig inte trygg i ett liv utan honom. Snälla ge mig råd på vad jag ska göra, är helt vilsen....

36 svar

mamacitaa +1
Om dom flyttar i januari och du blir klar i juni så blir det ju 5 månader att prova på distansförhållande, om du inte tycker det funkar alls så utgår ni där ifrån men när du har en sån liten bit kvar utav utbildningen låter det dumt att hoppa av.
Nobbsi +1
Till @mamacitaa
Jo det är sant. Men samtidigt känns det som en väldigt tuff grej att ha ett distansförhållande på andra sidan jordklotet i över fem månader.. Han säger att han vill vara tillsammans med mig även fast han åker men han kan absolut inte tänka sig att vänta till juni med att åka (när jag kan hänga med) så det enda han gav som svar (efter att ha diskuterat detta i minst 3-4 timmar) var liksom att jag får välja mellan att ha distansförhållande eller göra slut, för han kommer åka no matter what.
mamacitaa +1
Till @Nobbsi

Det låter ganska själviskt och som att han vill leva livet, oavsett om det är med eller utan dig. Låter som något min kille också skulle kunna göra och vet du vad? Då ska du tänka på dig själv, sätt dig själv i första hand och gör det som känns bäst för dig för det är precis vad han gör. Om du struntar i din utbildning och tar livet som det kommer, åk med honom.

Men om du har egna mål och planer i ditt liv så lev efter dom och låt inte en kille styra det. Det är lätt för mig att säga så för att jag vet hur det känns när ens partner tänker på sig själv i nuet och inte bryr sig speciellt om framtiden. Om han inte kan vänta 5 månader på dig, varför ska du göra detsamma för honom?
daddw +1
Gissar att ni är unga, vilket speciellt märks på sättet han gav dig två alternativ som svar (distans eller göra slut), och det bådar ju inte särskilt gott.

Svårt som det är så skulle jag ändå svarat med ett annat ultimatum, vänta 5månader eller gör slut. Om resan är viktigare för honom så har du inte förlorat särskilt mycket oavsett.
Miikaelaa +1
Jag tycker inte att det är egoistiskt av
honom. Visst kan han fråga vad du tycker, men efter 3-4 timmars diskussion så verkar han ju bry sig om din åsikt. Att han har bestämt sig för att åka betyder väl att han uppfyller en av sina drömmar. Det är då du borde stötta honom och inte hindra hans val i livet.

Men att du inte orkar, klarar av eller vill ha ett distansförhållande är ju annan sak. Förhållanden sätts ständigt på prov och det är sådant här som stärker och visar hur starkt ett förhållande är.
Tottin +1
Hur länge har ni varit tillsammans då?
Nobbsi +1
Till @Tottin
Vi har varit tillsammans i ca 15 månader.
Nobbsi +1
Till @Miikaelaa
Jo det känner jag med att jag varken kan hindra honom eller vill hindra honom om detta vore en dröm för honom. Grejen är bara att den här "drömmen" har jag aldrig hört om under tiden jag har känt honom (ca 2,5 år) och hans barndomsvän hade heller aldrig hört om det så känns mest som en spontan idé hans tjejkompis har dragit med honom på.
Nobbsi +1
Till @daddw
Vi är båda 19 år gamla, så ja vi är unga.
Nej jag antar att jag förtjänar en bättre partner än en som kan tänka sig lämna sin partner i ett helt år pga en "dröm" han fick förra veckan. Istället för att vänta 5 extra månader och kunna uppleva den tillsammans. Men samtidigt känner jag mig väldigt otrygg vid tanken av att avsluta saker med honom, det är det sista jag vill.
58736 +1
Tråkigt beteende från hans sida. Sätter han två ultimatum varav ett innebär att göra slut, så verkar han ju inte överseriös med erat förhållande.
Speciellt om han aldrig ens pratat om denna "dröm" förut. Låter lite mysko.
Merida +1
Om han är beredd på att du ska göra slut så bådar det inte speciellt gott... Jag hade nog gjort slut ändå faktiskt...
Nobbsi +1
Till @Merida
Då kommer man till ett nytt jobbigt beslut; ska man göra slut nu direkt eller vänta tills han åker? Jag tänker att mycket kan hända fram till januari.. Resan kanske inte blir av eller så kanske den skjuts upp (som jag hoppas på), och då känns det mycket dumt att göra slut redan nu, ifall han skulle ändra sig liksom. Fast samtidigt känns det inte bra att gå och vänta på att man ska göra slut. Jag antar att jag försöker hålla hoppet vid liv om att den här resan ej kommer att inträffa, eller åtminstone inte i januari..
Mliillo +1
As tycker det är fruktansvärt fult att bestämma en sådan resa utan att ens ha nämnt det eller diskuterat med din tjej. Jan verkar tyvärr inte särskilt seriös med förhållandet tyvärr :/ Om han inte ens har tänkt på mig o ställer sådant ultimatum hade jag nog gjort Slut. Du förtjänar bättre!
Mliillo +1
Gör Slut för din egen skull inte för hans skull.
Nobbsi +1
Till @Beavy
Ja det kom verkligen som en blixt från en klar himmel. Just det att när jag bad honom vänta med att åka tills jag var klar med plugget (5 månader) så att vi kunde åka tillsammans och han totalt vägrade, fick bara som svar "men jag har redan bestämt att jag vill åka i januari". Då känns det inte som att man betyder särskilt mycket för honom.. Men när jag vände på det hela och frågade honom hur han skulle känna sig om jag bestämde mig för att åka iväg med min killkompis till andra sidan jordklotet för att jobba i ett år så svarade han att det hade känts mycket dåligt.
Nobbsi +1
Till @Mliillo
Min magkänsla säger att du har rätt, men samtidigt vet jag hur sjukt dåligt jag kommer må om jag gör slut med honom, för jag tycker om honom så sjukt mycket och vill vara med honom. Ett liv utan honom känns just nu väldigt otryggt för mig..
58736 +1
Till @Nobbsi
På vilket sätt känns det otryggt? Är det de tekniska sakerna (bor ni ihop och delar hyra osv?) eller är det att du kommer känna dig ensam? Man känner sig ju alltid ensam efter ett uppbrott - men du måste tro på dig själv och att du är starkt ensam också! :) om det skulle vara så att ett distansförhållande inte fungerar för er, eller om han helt enkelt inte är seriös med ert förhållande, så tror jag att du skulle klara dig alldeles utmärkt själv :)

Häng inte kvar vid någon som inte är lika seriös som du bara för att det skulle kännas otryggt utan honom. Häng kvar för att du älskar honom och han älskar dig tillbaka.
Mliillo +1
Om din magkänsla säger så så har den oftast rätt. ALLA mår dåligt när det tar slut. Jag o mitt ex gjorde slut för tre månader sedan och än idag kan jag må skit. Men jag lever, lifre goes on och du KOMMER att träffa en ny. Jag pratar med nya killar redan. Detta blir ditt sätt att ta dig ur en jobbig period, för det kommer att hända förr eller senare.
Om inte ens HAN vill försöka jobba på distans och inte säger ditt tycke så är han redan beredd på att det ska ta slut. Hade jag varit dig hade jag gjort det innan honom.
Nobbsi +1
Till @Beavy

Det är väl främst att jag kommer känna mig sjukt ensam. Jag har alltid haft väldigt svårt att komma över någon och detta är både det längsta och mest seriösa förhållande jag har haft så känns som att smärtan aldrig kommer gå över om jag gör slut. Samtidigt så mår jag väldigt dåligt av att gå runt och grubbla på vad som kommer hända.. Jag blir så frustrerad på att jag ej vet var den här grejen kommer ifrån!

För två veckor sedan berättade han att han ej skulle vara hemma över midsommar då han skulle till Turkiet med familjen i en vecka och nu ska han helt plötsligt iväg till Australien i ett helt år?? Känns verkligen inte som att han har haft det här som en långvarig dröm. Kanske är det en ursäkt bara för att slippa vara tillsammans med mig..
Mliillo +1
Det låter verkligen som någon som tar dig för givet och inte räknar med dig som sin familj. Jag tycker att när man är i ett förhållande så räknas ens partner som en familj. Men ni är unga och det låter som att han behöver vara själv.
Och jag tror också att du behöver det för att lära dig och vara ensam. Man kommer vara ensam resten av livet, det är sjukt viktigt att lära sig och vara självständig och känna på hur det är att vara ensam för att just klara av sånt här. Det är väl din tur nu.