Dum i huvudet som fortfarande saknar honom?

liteanonymt +1
Jag skäms så över detta att jag inte ens vågar skriva det, men kan tyvärr inte rå för hur jag känner.

I augusti förra året fick jag kontakt med en kille som verkligen tog mig med storm. Han var snygg, smart, rolig, äldre och spännande. Har alltid varit ganska kräsen så hade aldrig vart med en kille på något sätt då, inte ens kysst någon. Så kom den här killen, trode allvarligt någon hade plockat ut mannen ur mina drömmar och gett honom till mig. Han var den första jag kysste, första jag blev kär i, ja första med det mesta helt enkelt.

Visste dock alltid att han var för bra för mig, och började även märka av att han var rätt poppis bland tjejerna (såklart) och lite flörtig så. I början var han hur fin som helst mot mig, men efter en tid så började han helt enkelt inte bry sig längre. Hur kär jag än var i honom avslutade jag det hela i December då jag kände att det snart skulle ta slut ändå.

Till mitt problem nu då, 5 månader har gått och jag kan fortfarande inte sluta tänka på honom. Han har försökt att kontakta mig ibland, men jag har inte lagt nått större engagemang på att ta upp kontakten igen, då jag vet att han fortfarande är likadan med andra tjejer och så.

Men jag skäms så, vi var inte ens tillsammans, träffades inte SÅ ofta och ÄNDÅ saknar jag honom fortfarande?! Inte så att jag ligger och gråter hela tiden, men jag tänker på honom hela tiden och när jag ser saker som påminner om honom gör det lite ont. Vill bara glömma honom och gå vidare men nu känns det som att jag aldrig kommer att göra det? Som att en bit av mig kommer alltid sakna honom?

Har ni upplevt något sådant här, hur kommer man över det?

17 svar

Merida +1
Alltså, sin första kärlek glömmer man aldrig... Tyvärr... Man får bara lära sig att hantera det. Hur gör man då det? Jo, genom att låta tiden gå och träffa någon ny.
liteanonymt +1
Åh, förstår att det är svårt att glömma, men kommer det alltid göra lite ont och kommer man alltid att sakna den personen på samma sätt? Hjälp, i så fall är jag glad att jag var med om den första kärleken så sent haha... Till @Merida
Tottin +1
Klart att man kan glömma sin första kärlek, saknar inte min första pojkvän ALLS, kan gå lång tid mellan gångerna jag påminns om honom.

Men det tar tid och du kommer kanske inte sluta tänka på honom förrän du träffat någon ny.
Merida +1
Till @Tottin
Men du minns ändå honom, eller hur? ;)
mamacitaa +1
Till @Tottin
Skillnad på att glömma och sakna. Saknaden kommer nästan garanterat försvinna med tiden, men någon man en gång älskat glömmer man inte.
Merida +1
Till @liteanonymt
Nä, man saknar mindre och mindre för varje dag som går. :) Vänta tills du har haft den där "oj, jag har inte tänkt på honom på en vecka nu"-perioden. :P Det tog mig kanske 4 månader efter mitt första förhållande... Men jag jobbade på en mansdominerad arbetsplats som peppade mig att glömma. Hade fortfarande förlovningsringen på mig och de sa "Men för fan, sluta sympati-bära den där jävla saken!!". :P Och det hjälpte!
Tottin +1
Till @Merida

Jo klart att jag minns honom, men inte så som TS beskriver.
Miikaelaa +1
Alltså det behöver inte vara ens första förhållande. Men det förhållandet man verkligen upplevt det första med och verkligen känt väldigt starkt för personen. Den glömmer man aldrig, och kan påminnas om ibland. Och man brukar jämföra den personen med ens nya kille/förhållande, det är faktiskt vanligt
Merida +1
Till @Tottin
Frågan är ju hur länge sedan det var du avslutade det med honom. :)

Jag har vissa ragg som jag fortfarande tänker på medan jag inte alls reflekterar över vissa förhållanden.
liteanonymt +1
Har testar det här med att träffa någon ny men har inte direkt funkat... Smådejtat två underbara killar (olika tillfällen då) som vart så fina mot mig, men ändå har jag inte ens känt i närheten av vad jag gjorde med den första killen. Det som dock var bra när jag var med dom var att det distraherade lite, nu har jag så mycket tid över att tänka på den första killen och börjat sakna honom mer igen haha, hopplöst detta med känslor :)
Miikaelaa +1
Då tycker jag inte att du ska träffa någon alls. Umgås istället mycket med vänner eller håll på med någon hobby
Merida +1
Till @liteanonymt
Äsch, då har du testat i alla fall! :) Kör på en dejtingfri sommar nu! Umgås med vänner och ha KUL! Njut av att få vara dig själv och själv! :)
Tottin +1
Till @Merida
Oj, typ 4.5 år sedan kanske? Men slutade bry mig om honom helt och hållet efter kanske 9-12 månader. Alltså, då kände jag inget när jag såg honom, ville inte få honom svartsjuk genom att prata med mina vänner om andra killar när han hörde, saknade honom inte osv osv. Utan han var som en främling då nästan. Då gick vi ändå i samma skola och hade lektioner ihop.
Merida +1
Till @Tottin
Ja och TS har det bara gått 5 månader... Så jag tycker nog TS kan förtjäna tiden att komma över honom ett tag till! :)
Tottin +1
Till @Merida
Ja, men hon kommer att glömma honom någon gång, alltså glömma som i att komma över honom, inte glömma som att inte minnas att han funnits i hennes liv. Hur lång tid det tar kan man ju inte säga :)
Lucie123 +1
Som folk redan nämnt så beror det mycket på att han är din första kärlek. Det är första gången du känner som du gör, därför har det så stor påverkan på dig


Och förresten @Merida
Vad betyder TS? :P sett det överallt
Merida +1
Till @Lucie123
Tråd-Skapare! :))