Flytta ihop, vad säger ni?

Ellenss +1
Hej!

Jag och min pojkvän funderar på att flytta ihop. Bor redan hos honom sedan två månader tillbaka då jag bor hemma hos mina föräldrar annars. Han har pratat om att han vill flytta till en större lägenhet och jag tog då upp att vi kan köpa något tillsammans. Men han tycker då att vi ska köpa en varsin och att jag då ska hyra ut den jag köper och bo hos honom gratis.

Om det skulle ta slut så blir det enklare eller om vi känner att vi vill satsa och köpa något bättre och större sen så säljer vi våra och får mer pengar och har råd med något fint säger han. vad tycker ni? Säger han så för att han inte vill bo med mig eller är han smart? Tacksam för svar!

18 svar

mamacitaa +1
Hur länge har ni varit tillsammans?
kiko +1
Well han låter ju rätt smart, varför skulle ni köpa varsin och låta dig bo gratis hos honom om han inte ville? Men samtidigt kan jag känna känner han så så vas gör man tillsammans då om han ens tänker sådär osäkert. Jag kan tycka det är smat att flytta hemifrån själv först o lära sig vara självständig. Han gör dig bara en otjänst att bo hos honom gratis?
LittleOwl +1
Jag förstår hur han tänker, att om det inte fungerar så har du en egen att flytta in till istället för att flytta tillbaks till föräldrarna. Jag tycker han låter vettigt, hur länge har ni varit ihop?

Av personlig erfarenhet så tycker jag det bästa är att bo själv först innan man blir sambo med någon, jag flyttade direkt ihop med någon; i början var det roligt och nytt men sedan efterhand kändes det jobbigt och man lärde inte sig sina egna rutiner då man behövde tänka på någon annan. Bo själv först och lär känna dig själv och dina rutiner tycker jag är bäst.

Och om ni flyttar ihop så glöm inte samboavtal!
119906 +1
"Om det skulle ta slut" hade min sambo sagt så till mig så skulle jag bli väldigt osäker på förhållandet, även han skulle bli arg om jag hade sagt så. Tänker på min gamla kollega som var tillsammans med en svensk tjej och när man frågade honom om de skulle gifta sig så svarade han "nej, jag vill inte gifta mig med en svensk kvinna" ... visst låter värre en det här men vad fan gör man med en person då? Sorry men det är som att din kille kan se framför sig att ni kan göra slut, är man kär och verkligen älskar någon ENLIGT MIG så tänker man inte ens en sån tanke.
Än*
Merida +1
Tycker det är bra att han inte sätter dig på pottkanten och att du blir utan boende om något skulle hända.

Men å andra sidan så är det ju bara att köpa en lägenhet om det skulle ta slut... man behöver ju inte stå i kö...

Men hmmm... ni kan inte göra tvärtom? Han flyttar in hos dig? Eller säger han så för att du är mer drivande?
Aceton +1
Till @Mammik
Det är ju dock bara naivt som tusan. Man ska alltid planera för att det kan ta slut. Herregud, kolla bara hur många skilsmässor och break ups som sker hela tiden... tänk vad skönt att slippa ha en tvist om hur praktiska saker ska gå till när det redan är lagom jobbigt att förhållandet tagit slut.
119906 +1
Till @Aceton
Det får du tycka, det är din åsikt och jag tycker inte likadant.
FoxyCleo +1
Till @Mammik
Där ser man att det visst finns omvänd rasism
Gör som han tycker
119906 +1
Till @FoxyCleo
Japp!
FoxyCleo +1
Till @Mammik
Vissa säger att det är en myt påhittad av vita. Men då undrar jag varför finns det så många utländska som hatar svenskar liksom. Det är bullshit. :-)
kiko +1
Till @FoxyCleo
Fast det Mammik nämna är inte rasism, det är kränkning och fördom gentemot en kvinna som var från ett annat land/kultur än killens. Kvittar var kvinnan hade kommit ifrån, det är en fördom för att hon är kvinna som inte har samma kultur som honom. Och DET är inte rasism. Sen om omvänd rasism finns eller inte är en annan diskussion. Jag själv försöker fortf förstå begreppet men här är en bra förklaring till vad man menar med varför omvänd rasism inte finns: aftonbladet.se/debatt/…

Det är bara att söka sig fram och läsa om skillnader, man kan bli diskriminerad sen är rasism något helt annat. Historia people =)
FoxyCleo +1
Till @kiko
Okej då förstår jag.
Ellenss +1
Till @mamacitaa
8månader
Ellenss +1
Till @Merida
Ja precis, nej han kommer köpa en finare och större, därför skulle jag bo hos honom
Ellenss +1
Ska jag ta upp det med honom igen eller ska jag bara skita i det och flytta in i hans nya? För jag vet inte om jag orkar hyra ut och hålla på :/
Merida +1
Spontant känner jag att det är upp till dig och att du borde spara en del till en egen buffert så du kan flytta direkt om det skulle behövas. Står ditt flickrum tomt eller du blir hemlös om det skulle ta slut?
kiko +1
Till @Ellenss
Håller med Merida, flytta inte med om du inte har en egen inkomst åtminstone där du också har eller sparar till en buffert. Skulle det ta slut (även om man går in för att leva tillsammans) så tipsar jag av egen erfarenhet att stå på egna ben först eller åtminstone också kunna bidra till något. Jag hade turen att ha en fin familj där dörren alltid står öppen, men vet att alla inte har det.
Ellenss +1
Till @kiko
Förstår vad ni menar! :) har sparade pengar och egen inkomst så inget problem att flytta sedan i så fall och får alltid flytta hem igen om jag vill :)