Förälskad i en nästan 30 år äldre man

117815 +1
Jag är en helt normal tjej som är 16 år, hat skiljda förräldrar och bor i Göteborg. Jag har alltid tyckt om killar i min egen ålder tills jag träffade mannen i fråga som är 42 år gammal. Jag kan ta alla slags åsikter, intressant att höra vad ni tycker om detta. Själv växlar jag mellan "gör det som får dig lycklig, skit i samhället" och "det är sjukt och omoraliskt". Lite så, så om någon har en åsikt eller förklaring till detta, skriv gärna!

25 svar

Mliillo +1
Helt fel. Punkt slut.
117815 +1
Mackita men om det är helt fel, varför händer det folk då? Jag är inte ensam om att vara förrälskad i en mycket äldre människa. Kan du inte motivera ditt svar lite?
AKAmini +1
Det är ganska vanligt att som tonåring dras till äldre, vuxna män, även om det i ditt fall är en extrem åldersskilnad. Att som en medelålders man dras till tonåriga flickor som precis passerat puberteten är däremot inte normalt. Därför är det fel.
Mliillo +1
Man kan bli förälskad men betyder inte att det är rätt. Hade haft andra åsikter om du vore över 20 o båda vuxna. Men du är fortf ett barn/tonåring o han är en vuxen man vilket känns helt fel.
myuziq +1
Jag har egentligen inget emot personer som är tillsammans med någon som är mycket äldre. Men jag personligen skulle inte kunna vara tillsammans med en man som är hela 30 år äldre än mig.
Varför? För att gränsen går för mig när mannen kan egentligen vara min egen pappa.
117815 +1
Akamini men om mannen i fråga verkligen skulle vara kär på riktigt i en så ung tjej, skulle han ha ett psykiskt fel på något sätt då?

Mackita så det handlar om att bli myndig. Visst man är över 18 blablabla men se bortom samhällets åsikter. Jag kommer ju vara samma person om 2-4 år (med lite mer livserfarenheter) but still. Jag är ju inte en ny människa på min 20 års födelsedag ellerhur?
100094 +1
Är du säker på att det är en förälskelse och inte en faders kärlek du dras till? kanske p.g.a. dina föräldrars skilsmässa?
117815 +1
Myuziq men man väljer ju inte vem man blir kär i. Det tror inte jag iallafall. Tänk om du skulle få känslor för en man/kvinna som är gammal nog att vara en förälder. Förtränger du det då?
117815 +1
Aware jag misstänkte att någon skulle ta upp det, därav varför jag nämnde det från början. Dom skiljde Sig när jag var ett. Men det kanske inte spelar nån roll. Sen har jag bott hos min pappa de senaste åtta åren vilket har funkat bra :)
AKAmini +1
Psykiskt fel eller nåt fel när det kommer till mental mognad, kalla det vad du vill. Oavsett så anser då jag iaf en sån man ha något fel i huvudet.
Mliillo +1
Jag har varit 16, 18, 20 ch är nu 24. Det är STOR skillnad mellan åren o man mognar sjukt mycket på alla möjliga sätt. Du kanmomöjligt veta vad eller vem du är om 4 år.
Mliillo +1
Du har ett sådant tankesött "sålänge man älskar varann spelar det ingen roll" men det funkar inte så. hur hade du tänk ni ens dkulle fungera ihop i framtiden? Mål, familj, barn osv?
117815 +1
Mackita mitt tankesätt är att göra det som gör dig glad. Sen tänker man inte så mycket på barn, giftermål och sådant då det är så långt kvar tills det är dags för sådant. SOM SAGT så är det klart man har mycket mer erfarenhet när man är 20 o är klokare o allt men min poäng var att jag är fortets de samma person. Då kanske jag blir kär i en man som då är 40 år äldre. Jag tycker det är synd att samhället bara ser till om personen är vuxen eller inte. Lämna det utanför och tänk på personens liv och lycka.
Mliillo +1
Jag undar vad du möjligtvis har gemensamt med en 42 åring. Nu är du bara naiv o tråbgsybt, men det är lugnt, du är 16 och kommer först mig när du blir äldre.
blattebarn +1
Fel all the way. Men du är ju för ung för att inse det nu. Kanske senare i livet förstår du hur fel det är...
pingglans +1
Är det bara du som är hemligt kär i honom eller har ni ett förhållande?
tycker att ett förhållande mellan en 16-åring och 42-åring känns väldigt fel iaf..
Mliillo +1
Jag kan förstå att en 16 åring blir förälskad i en äldre man men jag kan inte tänka mig en 42 åring bli kär i en såpass ung tonåring. Känns helt fel. Du är inte ens vuxen medan han är i medelåldern. Hade helt klart förstått om du var äldre. Jag sj är tillsammans med en 40 åring men det är helt klart stor skillnad..
bojnk +1
Hur känner du personen?

Jag kan säga att jag själv va i din sits för nåt år sen, ja hade nån sorts känslor för en man som är 23 år äldre.. vet inte om det var kärleks känslor eller vad det var, men det va nån sorts känslor iaf. Han var väldigt flirtig mot mej men tror inte han hade några känslor för mej, men han tyckte nog ändå att ja va en speciell tjej, men inget mer.. tror ja.

Men även fast ja har varit med om det som du är med om nu så tycker ja att det är sjukt, det tyckte ja om mej o han den där med, därför ja aldrig nämnt nåt om det till någon o inte till honom heller. Ja tror att du bör sluta se honom o efter ett tag har du ju glömt bort honom, även om det tar ett tag! Vill du verkligen förlora dina vänner pga en sådan sak? För ja tror inte att många i våran/din ålder tycker att det är normalt.
dark_mist +1
Självklart måste man tänka på om personen är myndig eller inte, om två VUXNA ger sig in ett förhållande är det okej, visst jag skulle säkert höja på ögonbrynet om en 20-åring kom dragandes med en 50-åring, men ok. Däremot är man inte färdigutvecklad mentalt i din ålder. Du kanske är mogen för din ålder, men den vishet som kommer med åren saknar du, livserfarenhet. Ett förhållande med de premisserna är dömt att misslyckas.

jag skulle skarpt ifrågasätta om en av mina bekanta hade gett sig in i ett förhållande med en 16-åring, allvarligt talat.
carlito +1
Usch nej... vill inte säga det men man får ju pedofiltankar när man läser din text. Man kan verkligen tycka att nån som är 42 fucking år kan ta ett större ansvar och inse att du är för ung.

Med andra ord, ja, han är för gammal och han borde själv inse det. Då han är så gammal så har han mycket mer ansvar än vad du har.