Fördelar med att vara singel

dicaprio +1
Hej!
Är i en deppig singelperiod just nu.
Skulle bli jätteglad av att läsa några fördelar med att vara singel enligt er!

29 svar

kiko +1
Man får göra vad man vill när man vill.
Har ingen annan att tänka på
Man kan komma hem efter en tuff dag och inte känna pressen på att ringa eller vara med någon utan njuta av att ta det lugnt.
Många killar o spana in o fantisera om/träffa
mamacitaa +1
Ser inga fördelar med att vara singel mer än att någon inte kan vara otrogen mot en och att det är mer hanterbart att må dåligt som singel än att man mår dåligt i en relation. Kommer aldrig tycka att det är nice att vara singel.
Aceton +1
Tycker om att inte känna mig bunden till någon eller något. Kunna leva fullt ut. Ser jag någon jag tycker är superhet vill jag ha friheten att kunna flirta. Vill jag flytta till ett annat land eller sova ensam en natt eller w/e så vill jag kunna det utan att någon kan bli sårad.

Jag har vänner som ger mig så sjukt mycket kärlek. Dessutom har jag en person jag verkligen tycker om och som verkligen tycker om mig, utan att vi är kära. Vi umgås precis som om vi vore ihop, men vi tar bara ut det positiva ur vårt förhållande. Inga bråk eller svartsjuka, bara ren och skär kärlek för varandra och en acceptans för vilka vi är.
bejs94 +1
Nej jag ser inge fördelar att vara singel. Men gillar man friheten och inte behöva vara beroende/ta hänsyn till en annan person så är ju singel livet bättre ju. Men jag älskar att dela mitt liv med någon och att ha någon att luta sig mot.
kiko +1
Vad deppig denna tråden blev, uppskattar ni inte livet och er själva utan en annan person? Livet är ju här o nu o inte i beroende av någon annan även om man vill dela livet med någon :)
AKAmini +1
Jag älskar att vara singel! För mig är det mest jobbigt att ha någon som pockar på uppmärksamhet, har redan fyra kids som gör det liksom. Slipper ha en till att ta hänsyn till, ingen som lägger sig i vad jag gör, etc. Överlag, skulle jag väl säga att jag njuter mest av att få vara ifred och att själv kunna bestämma när jag vill träffa någon (för dejt t ex). Ingen har 'rätt' att lägga beslag på min tid, som en pojkvän/sambo kan göra, för att man, som sagt, måste ta hänsyn till hans känslor och behov.
kiko +1
Till @AKAmini
Att komma hem efter en låång dag o vara o göra vad man vill är riktigt Nice! Men självklart saknar jag också ibland att någon frågar; hur har din dag varit? :)
dicaprio +1
Tack för alla svar! Känns lite bättre nu :)
mamacitaa +1
Till @kiko
Förstår inte hur du drar tolkningen att man inte uppskattar livet bara för att man inte gillar att vara singel? Jag uppskattar livet och mig själv men jag gillar inte att vara singel. Punkt.
kiko +1
Till @mamacitaa
För att ni inte ser några fördelar med att vara singel och gillar inte o va singel? Låter som att ni inte kan leva ensamma o njuta av livet själva utan måste vara med en annan människa för att kunna leva. Lät bara inte som att man njuter av livet då utan mår dåligt för att man är ensam.
Merida +1
Man behöver inte ta hänsyn till någon annan än sig själv och sin familj! Och allt grälande kring jul slipper man! Och man får chansen att bli nykär och för resten av livet i framtiden.
mamacitaa +1
Till @kiko
Då har du fått det om bakfoten för din uppfattning stämmer inte in någonstans på mig. Vissa trivs som singel, andra inte. Men hur jag mår utöver att jag inte trivs som singel är inte heller relevant så ser ingen anledning att ens diskutera det.
Lyllipop +1
Fördelar och nackdelar varierar mellan åldrar och personer.

T.ex. kan man som singel gå ut på en klubb och hångla med en främling, och killar vågar flirta med en.
Som GF-BF på en klubb slipper man stå ensam och man går aldrig hem ensam.

Som singel kan man ta upp hela soffan, man slipper bry sig om att städa, man kan låta bli att duscha om man inte känner för det. Dessutom behöver man inte komma överens om en film.

I ett förhållande kan man mysa tillsammans. Man kan bli omhändetagen om man blir sjuk. Man kan hjälpas åt att städa. (Och man kan bada tillsammans.)
______________________________

Personligen har jag passerar "jag är för ung för att gifta mig-stadiet", och nu är jag inne i "jag ska ha offshoulder-band på min bröllopsklänning-stadiet".
tomcollins +1
Till @Lyllipop
Man kan ta upp hela soffan i ett förhållande också. Den andra får knö sig ner nånstans där det finns en lucka, hihiiiii
bejs94 +1
Till @kiko
Till @mamacitaa
Håller med mamacita bara för att man inte ser fördelar med att vara singel så njöt jag av livet innan jag träffade min nuvarande pojkvän för 1 års sen. Bara att jag föredrar att vara i ett förhållande heller än att vara singel.
mamacitaa +1
Till @bejs94
Tack. Det var detta jag försökte få fram utan att behöva inleda en diskussion.
bejs94 +1
Till @Lyllipop
Haha man kan ta upp hela soffan/sängen i ett förhållande också ;) alla dina fördelar med singellivet som att man inte behöver duscha om man inte orkar, städa om man inte orkar just den dagen kan man ju göra i ett förhållande också. Tycker du hade konstigt anledningar till att vara singel.
Lyllipop +1
Till @bejs94
Jag behöver inte några anledningar till att vara singel.
Jag är lyckligt förlovad.
bejs94 +1
Till @Lyllipop
Va inte riktigt helt mot dig tyckte bara att anledningar var lite konstigt :)

Behöver heller ingen anledningar till varför singel livet är bra är också i ett lycklig förhållande.
Aceton +1
Till @mamacitaa
Till @bejs94
Till @kiko

Tror faktiskt det ligger något i det kiko skriver. Ni skriver ju att ni inte trivs som singlar? Det betyder ju indirekt att ni inte trivs med hur ni lever ert liv (när ni är singlar)? Eller hur tänkte ni där?