Har misslyckats flera gånger. Jag Avstår

JacketLover +1
Hej min specialintresse var kärlek. Jag har tagit de seriöst sedan barndomen. Har försökt få en kille. Första gången jag blev sårad så var jag tio år. Sist dnär jag blev sårad då var det förra året. Jag har försökt varje gång men har misslyckats. Orsaken kan vara att antagligen så tyckte andra att ingen såg mig som en snygg tjej o tyckte att jag var pinsam. Andra kan vara pågrund av min diagnos. Jag har blivit kär blivit kär flera gånger under ett helt liv men aldrig haft en kille.

I juni så bestämde jag att ge upp och mådde jätte dåligt i några dagar. Nu känner jag mig väldigt kall och hård som om jag inte har Empitism överhuvudtaget. jag har inte varit kär i någon i ett år nu. jag vill jätte gärna dela kärlek med någon men jag vet inte hur. Det är det enda jag vill i mitt liv inte mer. Men det är väldigt svårt och jag vet inte vad jag ska göra. Kan någon snälla ge mig råd.

34 svar

58736 +1
Jag tror att du skulle må bra av att prata med någon proffesionell om allt som du tänker på och mår dåligt av, för det verkar vara en del. Att prata både om din diagnos och livet i allmänhet kan säkert få dig att se klarare på saker och ting, samt att de förmodligen kan hjälpa dig mer än vi kanske kan :)

Vad gäller kärlek så kommer den med tiden! Tycker inte att du ska stänga den ute bara för att du inte hittat rätt ännu. Att känna kärlek och att vara KÄR är två olika saker - man kan älska sina vänner och sin familj exempelvis, stänger du sådant ute också? Annars kanske du ska försöka fokusera på sådan kärlek och låta kärleken till en framtida partner vila tills den kommer naturligt :)
JacketLover +1
Till @Beavy
Jag har fått tid till hablitering. Jag har problem med familje relationer. Jag undrade bara om någon kunde berätta vad jag kan göra.
Jag tycker att jag har väntat väldigt länge.
Miikaelaa +1
Du antar själv orsakerna till att du inte har haft pojkvän, det är inget du faktiskt vet. Du verkar negativ inställd och mår dåligt, och det är nog där problemet faktiskt ligger. För att kunna ha relation till andra, så måste man ha en relation till sig själv och må tillräckligt bra. För ingen har det perfekt. Det är nog där du behöver jobba upp.

Det är svårt för mig att säga vad du behöver göra för att må bättre, dels för att jag inte vet någonting om ditt liv mer än att du mår dåligt, är negativt inställd och söker kärleken. Men också för att jag inte är psykolog och kan ge dig professionell hjälp.
Det måste ju finnas en djupare orsak i ditt förflutna som gör att du mår som du gör idag.

Det man dock alltid kan göra för att må bättre är att hålla sig sysselsatt med de hobbyn man har.
FoxyCleo +1
Hur många har du träffat? Hur träffade du de?
Kanske riktat in dig på fel personer?
JacketLover +1
Till @FoxyCleo
Vet inte kanske
Mliillo +1
Tjejen, du är bara 16 år...Iaf enligt din beskrivning..Vissa hittar inte kärleken förrän långt senare och det är INTE vanligt att göra det i din ålder. Tycker du ska vara självvisk och bara tänka på dig, för så länge du mår så pass dåligt kommer inte en relation ändå att hålla i längden.
delay +1
Menar det. Du är 16 år? Du har knappt börjat sökandet kan jag meddela.
Mliillo +1
Du har knappt levt en fjärdedel av livet..du har precis varit ett barn..Du kan inte vara så naiv och tänka att du har sökt HELA ditt liv och sedan bara ge upp. Du hör själv hur det låter?
mamacitaa +1
Du har hela ditt liv på dig att hitta kärlek. Fokusera på dig själv istället och ha kul med vänner och familj. Förhållanden i din ålder brukar vanligtvis inte vara långvariga så satsa på något när du blir lite äldre istället.
JacketLover +1
Till @mamacitaa
Vilken ålder är normalt då?
Mliillo +1
Finns väl ingen "normal" ålder mer än att det är ovanligt att man hittar kärleken vid 16 och håller ihop hela livet. Vissar hittar den i 20, 30, 40 års åldern. Ha inte bråttom, du är inte ens vuxen än och borde vara självisk i din ålder!
JacketLover +1
Finns sjukt många som har ett förhållabde utan att dem försöker. I alla åldrar. Det vill jag också ha
Mliillo +1
Hur menar du utan att de försöker? Tror ingen vet hur förhållande fungerar på djupa plan och andra planer eller bakom stängda dörrar. Men ett förhållande kommer komma förr eller senare. Jag hade inte mitt första förrän jag var runt 17-18. Du är fortf jätteung, att du letat hela livet låter bara löjligt i mina öron. Tro mig, det kommer. men tvingar fram något och vill för mycket blir det bara fel av det.
JacketLover +1
Till @Mliillo
Jaha okej.
Jag har levt i 16 år
Att jag har väntat till exempel i 16 år så räknas det hela livet. Jag kanske inte kommer leva mer 80 år jag kanske dör
När jag har fyllt 30. Det är ingen som vet
JacketLover +1
Till @Mliillo
Livet handlar inte om att bara vänta.
Mliillo +1
Du har alltså på ett förhållande när du var 1, 2, 3, 4, 5 6, 7 år osv? Kom igen, du hör själv hur det låter?...
Nej men kärlek är inget man kan tvinga fram i heller och något man hittar bara för att ha något.
Mliillo +1
Du var bara ett barn för några år sedan, nu är du tonåring och har minst 3-4 år på att bli vuxen...Dröm, lev ditt liv och dejta, mer än så kan du inte göra.
mamacitaa +1
Till @JacketLover

Du har varit kär tidigare men jag tror inte du vet hur det känns att älska någon och som älskar en tillbaka på ett romantiskt sätt. Det är ganska stor skillnad på att vara kär och att älska någon. Att vara kär är den där pirriga och spännande känslan som i många fall försvinner med tiden.

Att älska någon är att känna att det är den personen man vill leva med och som man vill ha en framtid tillsammans med. Jag är 21, har varit kär ett par gånger men har älskat en kille i hela mitt liv. Ha inte så jäkla bråttom med att hitta någon. Bättre att det tar lång och blir rätt än att du tar första bästa killen som kanske sedan inte visar sig vara något bra.
Mliillo +1
Håller med ovan helt, riktigt stor skillnad. Att vara kär kan man vara mycket, men att dela kärlek med någon det upplever många senare. Du borde passa på att jobba på dig själv och din hälsa just nu, för om du är såhär negativt inställd till dig själv så kommer tyvärr inte en kille se ditt riktiga jag. Hur ska någon kunna se DIG och tycka om dig när inte ens du gör det (utgår från dina andra trådar också).
benandjerry +1
Ja precis. Det finns sjukt många som hamnar i förhållanden utan att vara så megadesperata som du verkar vara. Man finner inte kärlek genom att leta, och man ska inte vilja ha kärlek bara för kärlekens skull. Det ska vara just den personen med stort P. Och det kommer med tiden när du har lärt dig att man inte ska vara såhär otroligt desperat och när du slutat leta.

Fokusera på saker som är normalt för 16 åringar, skolan t.ex.